Презентація "Ансамбль: у єдності - гармонія. Музичні та хореографічні ансамблі".

Про матеріал
Презентація до уроку в 5 класі "Музичні та хореографічні ансамблі" за підручником Масол Л. М. спрямована на допомогу вчителю при поясненні теми "АНСАМБЛЬ: У ЄДНОСТІ — ГАРМОНІЯ". Даний матеріал стане добрим помічником у проведенні цікавих та змістовних уроків мистецтва в 5 класі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

АНСАМБЛЬ: У ЄДНОСТІ – ГАРМОНІЯ. МУЗИЧНІ ТА ХОРЕОГРАФІЧНІ АНСАМБЛІ

Номер слайду 2

ВОКАЛЬНИЙ АНСАМБЛЬВ залежності від кількості виконавців, ансамбль називають дуетом (для двох виконавців), тріо або терцетом (для трьох), квартетом (для чотирьох), квінтетом і т.д. Ансамбль означає спільне, колективне виконання. Це загальне поняття. Передусім воно має на увазі наявність музики, написаної для спільного виконання.

Номер слайду 3

ВОКАЛЬНИЙ АНСАМБЛЬБагатогранна репертуарна палітра притаманна вокальному ансамблю «Піккардійська терція» зі Львова, який уже понад 25 років виступає не лише в нашій країні, а й за кордоном, співаючи не лише класичні твори, а й обробки українських народних пісень, сучасну музику.

Номер слайду 4

Олександр Шевченко. «Старенький трамвай», «Піккардійська терція».

Номер слайду 5

ВОКАЛЬНИЙ АНСАМБЛЬУ столиці Латвії Ризі в центрі старовинної площі біля знаменитого Домського собору розташований Будинок радіо. Протягом багатьох років тут у робочому кабінеті головного редактора, відомого композитора Раймонда Паулса відбувалися репетиції вокального ансамблю «Дзегузіте» («Зозуленька»).

Номер слайду 6

ВОКАЛЬНИЙ АНСАМБЛЬЗнаменитий Маестро не лише створював пісні для дітей, а й імпровізував разом зі співаками, яким було від 3 до 13 років, розсвічуючи народні мелодії сучасними ритмами так, що юні вокалісти починали невимушено пританцьовувати. Раймонд Паулс

Номер слайду 7

ІНСТРУМЕНТАЛЬНИЙ АНСАМБЛЬВ інструментальних ансамблях можуть бути різні інструменти, але найчастіше зустрічаються такі, як класичне тріо (скрипка, фортепіано, віолончель), струнний квартет (дві скрипки, альт, віолончель), фортепіанний дует (два фортепіано) та інші. В інструментальних ансамблях менше виконавців, ніж в оркестрі. Вони можуть грати на інструментах однієї групи, як, наприклад, струнний ансамбль або ансамбль духових інструментів, а можуть поєднувати різні групи. Експериментуючи з тембрами, композитори створювали найрізноманітніші інструментальні ансамблі.

Номер слайду 8

ІНСТРУМЕНТАЛЬНИЙ АНСАМБЛЬУсі музичні колективи з невеликою кількістю учасників зазвичай називають камерними ансамблями. Вони розрізняються залежно від складу інструментів. Наприклад, струнне тріо або фортепіанне тріо — це зовсім різні за тембровим звучанням ансамблі, хоч у їх складі й однакова кількість виконавців.

Номер слайду 9

ІНСТРУМЕНТАЛЬНИЙ АНСАМБЛЬЗа Національним камерним ансамблем «Київські солісти» затвердилася репутація популяризатора музики маловідомих в Україні композиторів. За поширення вітчизняної камерної музики колектив отримав звання «Посол української культури у світі». Цей ансамбль є співорганізатором і основним учасником щорічного Міжнародного фестивалю «Мистецтво камерної гри». Астор Пьяццолла. Лібертанго у виконанні ансамблю «Київські солісти»

Номер слайду 10

ІНСТРУМЕНТАЛЬНИЙ АНСАМБЛЬАстор Пьяццолла. Лібертанго у виконанні «Tine Thing Helseth»

Номер слайду 11

Хореографічний ансамбль, як і вокальний чи інструментальний, має свої різновиди. Залежно від видів танців існують ансамблі народного, класичного, естрадного, спортивного танцю, ансамбль танцю модерн, які відрізняються своєю особливою хореографічною мовою.           ХОРЕОГРАФІЧНИЙ АНСАМБЛЬ

Номер слайду 12

ХОРЕОГРАФІЧНИЙ АНСАМБЛЬУ різних країнах проводяться фестивалі й конкурси дитячих танцювальних ансамблів. Наприклад, один із найпрестижніших в Європі міжнародних конкурсів — фестиваль «Танцювальний Олімп» для дітей і юнацтва проходить щорічно у Берліні (Німеччина). Учасники змагаються в чотирьох номінаціях: класичний танець, танець модерн, народно-характерний танець, естрадний танець. Фестиваль має на меті підтримку хореографічного мистецтва, а також створення дитячого «Театру світу», до трупи якого увійдуть танцівники — переможці конкурсів, які вже відбулися в рамках цього фестивалю.

Номер слайду 13

ВОКАЛЬНО-ХОРЕОГРАФІЧНИЙ АНСАМБЛЬВокально-хореографічні ансамблі, або ансамблі пісні і танцю, — це самодіяльні або професійні колективи, у творчості яких поєднуються різні види мистецтв: музика, хореографія, елементи театралізації. Нерідко вони організовуються при обласних філармоніях з метою збереження і поширення фольклору певного регіону.

Номер слайду 14

ВОКАЛЬНО-ХОРЕОГРАФІЧНИЙ АНСАМБЛЬОдин із кращих колективів України, що пропагує народну творчість, — Заслужений академічний Буковинський ансамбль пісні і танцю. Під орудою Андрія Кушніренка, який майже півстоліття очолював цей ансамбль, колектив досяг такого високого професійного рівня, який дає змогу виконувати і класичний репертуар, і фольклорні твори, насамперед — насичені колоритом рідного краю.

Номер слайду 15

Муз. Степана Сабадаша, сл. Михайла Ткача «Марічка». Виконує Дмитро Гнатюк і Державний Прикарпатський ансамбль пісні і танцю.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Chiligina (Чилигіна) Viktoriya (Вікторія) Viktorivna (Вікторівна)
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Мистецтво (інтегрований курс) 5 клас (Масол Л.М.)
Додано
13 березня 2021
Переглядів
5691
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку