Презентація Батьківські збори батьків майбутніх першокласників "Перший раз у перший клас"

Про матеріал
Дана презентація може бути корисною для вчителів, які набирають 1 клас. Розкриваються ряд рекомендацій для батьків майбутніх першокласників, з метою покращення адаптації дитини до нових умов у школі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Батьківські зборидля батьків майбутніх першокласників. Пужайківський ліцей Піщанської сільської ради Подільського району Одеської областіПідготувала Шатайло Людмила Семенівна

Номер слайду 2

ЗНАЙОМСТВО

Номер слайду 3

ВИРОБЛЕННЯ ПРАВИЛ РОБОТИ НА ТРЕНІНГУ1. Брати участь за власного бажання.2. Говорити від себе, висловлюватися коротко й аргументовано.3. Бути позитивно налаштованим.4. Поважати думку інших. Безпідставно нікого не критикувати.5. Бути щирим.6. Не перебивати, говорити по черзі.7. Висловлювати свою думку з кожного питання.

Номер слайду 4

Привітання. Ми – сімейка невеличка. Усі друзі – я і ви. Привітаємось, щоб личка. Всі усмішками цвіли. Хто з гарним настроєм прийшов – махніть,- Хто чує мене, головою кивніть, - Хто бачить мене, прошу оком моргнути,- Хто любить дітей, підведіться ті трохи.- Хто веселий сьогодні – ви всім усміхніться,- Хтов вічливий, сусідові злегка вклоніться

Номер слайду 5

ЗНАЙОМСТВО:- Мене звуть …- У мене донька…

Номер слайду 6

Вправа очікування  «Родинне коло»Людмила. Зустріти однодумців. Вікторія. Дізнатися про НУШ

Номер слайду 7

Вправа «Знайомство з дитиною»1. Два слова, якими можна описати мою дитину – …2. Найбільше мені в моїй дитині подобається – …3. Моя дитина змушує мене сміятись, коли – …

Номер слайду 8

“Мозковий штурм”

Номер слайду 9

Тест «Навички дитини» Аналіз результатів. А - в кожному запитанні — З бали, Б — 2 бали, В — І бал. - високий — 33—27 балів;- хороший — 26—22 бали;- середній — 21—18 балів;- низький — 18 балів і нижче. 

Номер слайду 10

Психологічна готовність

Номер слайду 11

Фізичне здоров’я дитини

Номер слайду 12

Розвиток дрібної моторики

Номер слайду 13

Впевненість

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Тест « Чи готові ви бути батьками першокласника» 4 або менше5 - 88 - 10

Номер слайду 17

« Всі ми різні – і в цьому наше багатство» Вправа «Серветка»

Номер слайду 18

Головне в НУШ – початкова школа (1–4 класи, відбір до гімназій відмінять);– базова середня школа (5–9 класи – гімназія);– профільна школа (10–12 класи), яка може бути професійною або академічною (ліцеї академічного або професійного спрямування).

Номер слайду 19

Початкова школа Перший цикл адаптаційно-ігровий (1-2 й клас), не оцінюється. Другий цикл (3-4), мають сформуватися почуття відповідальності й самостійність.

Номер слайду 20

Шість порад батькам майбутніх першокласників. Зберігайте спокій і впевненість в тому, що все буде добре. 2. Формуйте позитивне ставлення до школи і вчителів, але водночас будьте чесними.3. Завжди позитивно відзивайтеся про школу і вчителів. 4. Уникайте додаткових стресів і навантажень. 5. Слідкуйте за режимом дня і повноцінним харчуванням. 6. Будьте особливо уважними до почуттів дитини в перші місяці. 

Номер слайду 21

Номер слайду 22

ЯКЩО ДИТИНА ЖИВЕ В ЧЕСНОСТІ, ВОНА ВЧИТЬСЯ БУТИ СПРАВЕДЛИВОЮ. ЯКЩО ДИТИНА ЖИВЕ У ВОРОЖОСТІ, ВОНА ВЧИТЬСЯ АГРЕСИВНОСТІ. ПРИВЧАЮТЬ ДО КОЛЕКТИВНОЇ ПРАЦІ – ДАЮТЬ ВІДЧУТТЯ ВЛАСНОЇ ЗНАЧУЩОСТІ (ПОЧУВАЄТЬСЯ ПОТРІБНОЮ)

Номер слайду 23

ЯКЩО ДИТИНА ЖИВЕ В БЕЗПЕЦІ, ВОНА ВЧИТЬСЯ ВІРИТИ В ЛЮДЕЙ. ЯКЩО ДИТИНУ ПІДТРИМУЮТЬ, ВОНА ВЧИТЬСЯ ЦІНУВАТИ СЕБЕ. ЯКЩО ДИТИНА ЖИВЕ В РОЗУМІННІ, ДОБРОЗИЧЛИВОСТІ, ВОНА ВЧИТЬСЯ ЗНАХОДИТИ ЛЮБОВ У ЦЬОМУ СВІТІ!

Номер слайду 24

Адаптація першокласників до школи У середньому період адаптації триває 1,5-2 місяці, у деяких дітей може затягнутися і до півроку.

Номер слайду 25

Навчальні осередки

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Дякую за щире спілкування та творчу працю!

Номер слайду 29

Матеріали для даної презентації взято з мережі інтернет

pptx
Додано
14 грудня 2023
Переглядів
1052
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку