Презентація "Безпека в побуті. Кімнатні рослини"

Про матеріал

Презентація "Безпека в побуті. Кімнатні рослини" розповідає про різноманітні кімнатні рослини, знайомить про їх можливі цілющі властивості, історію появи в наших домівках , а також попереджає про небезпеку в поводженні з деякими.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кімнатні рослини

Номер слайду 2

Скромні помічники По-перше, прикрашають інтер’єр. По-друге, дають відпочинок для очей та нервів, тому що зелений колір заспокоює, а свого роду естетотерапія допомагає здолати депресію. По-третє, всім відомі фітонциди виділяються, як відомо, не тільки соснами в лісі, але і скромними кімнатними рослинами.

Номер слайду 3

Лікарі повітря Вчені, наприклад, виявили, що в повітрі приміщення, де росте мирт звичайний, хвороботворних мікроорганізмів вдвічі менше, ніж там, де його немає. Сприяють оздоровленню повітря різноманітні ліани: виноградові та роіциссус ромболистковий, а також аспарагус Шпренгера та китайська роза.

Номер слайду 4

Чарівна геранія Кімнатні рослини зволожують повітря, а значить, рятують від пересихання слизові оболонки рота і носа, що важливо, тому що ми більше половини життя проводимо в приміщеннях із сухим повітрям. Геранія, наприклад, має властивість всмоктувати сирість і чад, очищувати і освіжати кімнату з застояним, прокислим запахом. Але на цьому достоїнства герані не закінчуються. ЇЇ, виявляється, можна використовувати при приготуванні яблучного желе, пудингів, кремів. Листя герані придає їжі аромат рози.

Номер слайду 5

Вибираємо квіти для спальні Алоє Вночі виділяє кисень і поглинає вуглекислий газ, тому в спальній йому якраз місце. До того ж рослина не любить гостей, тому його краще сховати від сторонніх очей. Він знімає наелектризованість в квартирі і захищає від нещасних випадків. Плюс алоє – справжня швидка допомога на дому. Промиті листки можна прикласти до кровоточивих та інфікованих ран. Сік алоє допомагає при головних болях і простуді.

Номер слайду 6

Узумбарська фиалка Ці квіти є практично в кожному домі. Їх дія на емоційний стан людини залежить від кольору. В спальні корисно поставити білі та фіолетові фіалки. Білі заспокоюють сильні почуття. Коли людина знаходиться під сильним враженням. Коли на душі дуже радісно або, навпаки, сумно, коли людина відчуває сильне почуття кохання, білі фіалки стануть дуже корисними. Вони попереджують нервові зриви. Зменшують навантаження на нервову систему. Фіолетова фіалка корисна в тому випадку, якщо мешканці будинку не розуміють один одного, якщо між ними немає духовної єдності. Фіалка з фіолетовими квітами очищає від енергії непорозуміння, невизнання. Дякуючи цій фіалці в спальні і у всьому будинку може поселитися тепла атмосфера порозуміння. Червоні та рожеві фіалки навіюють людині почуття задоволення. В результаті такого делікатного впливу цих рослин у людини зменшується потреба в їжі і виникає відчуття радості від роботи, від спілкування.

Номер слайду 7

Спатифіллюм Ця рослина поглинає з повітря шкідливі речовини, які потрапляють в наше житло через кватирки. Спатифіллюм нормалізує екстремальні коливання і підходить всім людям, поставити його можна в будь-якій кімнаті, але в спальні він забезпечить спокійний і здоровий сон.

Номер слайду 8

Хлорофітум Це чемпіон серед квітів по очищенню повітря – кілька таких рослин достатньо для поглинання формальдегіда, який виділяють синтетичні матеріали в квартирі середньої величини. Спеціалісти виявили, що за 24 години ця рослина майже повністю очищає повітря від шкідливих мікроорганізмів. Цікаво, що його очищувальні властивості помітно посилюються, якщо покласти в квіткові горщики активоване вугілля.

Номер слайду 9

Драцена Давня індійська легенда розповідає, що дуже давно на острові в Аравійському морі жив кровожерний дракон. Повадився він нападати на слонів і випивати їх кров. Але одного разу один старий і сильний слон, захищаючись, впав на дракона і роздавив його. Кров їх змішалася і змочила землю, а через деякий час на цьому місці виросли дерева, які назвали драконовими, або драценами, що в перекладі з грецької означає “самка дракона”. Незважаючи на цю “кровопролитну” легенду, спеціалісти вияснили, що драцена пробуджує, дає життєві сили, випромінює гармонію, піклується про приємний мікроклімат і позитивну енергію.

Номер слайду 10

Зелений ворог І все ж немає в світі досконалості, і всі ці фікуси і фіалки, які ростуть на вашому підвіконні, черговий цьому доказ. Вдень, при сонячному світлі, вони поглинають вуглекислий газ і виділяють кисень, а ось вночі все відбувається навпаки. Тому не слід активно прикрашати квітами спальню, а тим більше дитячу. Слід пам’ятати і про те, що наявність рослин в домі може погіршити стан людей, які страждають на бронхіальну астму.

Номер слайду 11

Кому можуть нашкодити рослини-лікарі? При великій кількості показань до використання у того ж алоє (столітника), виявляється, є і немало обмежень. Сік алоє протипоказаний при захворюваннях нирок і печінки, не рекомендується при тяжких захворюваннях серця, гіпертонії, при гострих розладах шлунку, людям старше 40 років, при кровотечах, великих термінах вагітності.

Номер слайду 12

Обережно, отрута! Нарешті, серед кімнатних рослин є і отруйні, причому дуже розповсюджені в наших будинках. Особливо треба бути обережними тим, у кого ростуть олеандр та диффенбахія. Їх молочний сік отруйний.

Номер слайду 13

Букет в подарунок І наприкінці – про садові квіти, які ми дуже любимо дарувати один одному. Квіти рози, лілії, черемшини, бузку, магнолії мають тяжкий, насичений аромат, який може впливати на судини та бронхи. Також не можна забувати про можливу алергічну реакцію на пилок, тому постарайтесь не залишати їх в кімнаті на ніч.

Номер слайду 14

Презентацію підготувала Дук Надія Олександрівна Вчитель Запорізької гімназії №107

ppt
Додав(-ла)
Дук Надія
Додано
26 липня 2018
Переглядів
2362
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку