Презентація "Бінарний урок: зарубіжна література і біологія"

Про матеріал
Презентація бінарного уроку "Зарубіжна література і біологія" за темою "Про що Маркес попереджає людство (Типи успадкування у людини. “Магічний реалізм” як засіб поєднання буденності з міфом, проблематика та система образів (за романом Г.Г.Маркеса “Сто років самотності”)"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Про що Маркес попереджає людство. Типи успадкування у людини. “Магічний реалізм” як засіб поєднання буденності з міфом (за романом Г. Г. Маркеса “Сто років самотності”)

Номер слайду 2

Гра “Знайти зайве”12

Номер слайду 3

Гра “Знайти зайве”1. Амаранта, Ауреліано, Пілар, Хосе Аркадіо2. “Принцип айсберга”, “магічний реалізм”, роман-міф, самотність3. Фенілкетонурія, синдром Дауна, дальтонізм, серпоподібноклітинна анемія style.font. Stylestyle.font. Weightstyle.text. Decoration. Underlinestyle.font. Stylestyle.font. Weightstyle.text. Decoration. Underlinestyle.font. Stylestyle.font. Weightstyle.text. Decoration. Underline

Номер слайду 4

Гра “Знайти зайве” - портрети (відповіді)Портрет Ч. Дарвіна зайвий. Дарвін не був генетиком. Портрет І. Франка зайвий. Франко – український письменник ХІХ ст. Решта – зарубіжні письменники ХХ ст.

Номер слайду 5

Гра “Знайти зайве” (відповіді)Зайве “Пілар”, цей персонаж не належав до роду Буендіа. Зайве “Принцип айсберга”, цей стилістичний прийом використовував у своїх творах Хемінгуей. Зайве “синдром Дауна”, це хромосомна патологія.

Номер слайду 6

тест1. Засновник роду Буендіа зробив відкриття: А) як визначити зеніт Б) як зробити машину часу В) що земля кругла, мов помаранча Г) як виготувати філософський камінь2. Персонаж, з яким пов’язана перша смерть у Макондо: А) Урсула Б) Мелькіадес В) Амаранта Г) Ребека3. Головіна тема твору: А) надія Б) любов В) фатум Г) самотність4. Укажіть, що вивчає наука генетика: А) спадковість Б) спадковість і мінливість В) генетичну мінливість Г) генетичну і модифікаційну мінливість.5. Метод, який застосовують для вивчення родоводів організмів, — це: А) гібридологічний Б) цитогенетичний В) генеалогічний Г) біохімічний6. Укажіть, як називаються мутації, що виникають на рівні первинної структури ДНК: А)точковими Б) геномними В) хромосомними Г) спонтанними.

Номер слайду 7

Відповіді на тест. В) що земля кругла, мов помаранча. Б) Мелькіадес. Г) самотність4. Б) спадковість і мінливість5. В) генеалогічний 6. А) точковими

Номер слайду 8

Група «дослідники-теоретики» готує презентацію з визначення понять: «магічний реалізм», проблематика та система образів роману «Сто років самотності», типи успадкування у людини. Група «дослідники-аналітики» готує генеалогічне дерево родини Буендіа, встановлює зв’язки між родичами. Група «дослідники-фрилансери» готує повідомлення (схеми, малюнки) з питань: чому відбулася мутація і з’явився атавізм (який?) у родині Буендіа?Група «дослідники-практики» розв’язує генетичні задачі. Група «дослідники-психологи» готує відповідь на питання «Чи можна запобігти самотності родині Буендіа?» у формі есе та ілюстрацій до нього.

Номер слайду 9

Домашнє завдання. Написати есе у стилістиці “магічного реалізму”: “Чи потрібно зберігати цінності?”або Скласти сенкан “Карибське диво”, дати відповідь на питання № 11, ст. 288 (Ковбасенко Ю.І. Світова література. Підручник для 11 класу (академічний, профільний рівень) Київ: Грамота, 2011.)3. Складіть власний родовід та простежте успадкування певної ознаки (колір волосся, структуру волосся, колір очей, довжина вій, ластовиння). Визначте, який тип успадкування в досліджуваної вами ознаки.

pptx
Додано
27 квітня 2020
Переглядів
621
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку