Японська чайна церемонія
Тяною – система чаювання в Японії. Сформувалася у XIV столітті, у період Муроматі. Відома у Західному світі як Чайна церемонія.
Історія Патріархом сучасної чайної церемонії, яка широко відома в Японії і за кордоном, став сакайський купець Сенно Рікю (1522–1591).
Чотири правила філософії чайної церемонії
Ва – Гармонія Кей - Чемність Сей – Чистота Дзяку - Спокій
Місцем для японської чайної церемонії є японський чайний будиночок тясіцу.
В цілому чайна церемонія - це впорядкована і ретельно організована зустріч господаря з його гостями.
Чайній церемонії передує трапеза кайсеєке, де гості помірно пригощаються легкими закусками.
Посуд обов’язково потемніла від часу, зі слідами тривалого використання, – зберігає «пам’ять про своє минуле»
Реєструючись, ви погоджуєтеся з угодою користувача та політикою конфіденційності.
«На Урок». Освітній інтернет-проект