Презентація "Шарль Перро"

Про матеріал
Презентація на тему: "Шарль Перро – основоположник літературної казки Європи". В цій презентацію Ви можете познайомитися з біографією відомого казкаря.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Шарль Перро – основоположник літературної казки Європи.

Номер слайду 2

Шарль Перро (12 січня 1628 — 16 травня 1703) — французький письменник, поет і критик, основоположник жанру літературної казки. Є автором дуже популярних і всесвітньо відомих казок — «Кіт у чоботях», «Попелюшка», «Синя Борода».

Номер слайду 3

Шарль Перро народився в Парижі в багатій сім'ї, його батьком був відомий юрист П'єр Перро, а матір'ю Пакетт Ле Клерк. Його брат Клод Перро теж був відомий у Франції як архітектор. Шарль навчався у найкращих школах Парижа, вивчав право, пізніше пішов на державну службу. Брав участь у створенні Академії наук, а також відновленні Академії живопису. Коли була заснована Академія словесності у 1663 році, Перро був призначений її секретарем. У 1672 році Перро одружився на 19-річній Марі Гішон, яка померла у 1678 році після народження дочки і трьох синів.

Номер слайду 4

У 1695 р. у віці 67 років почав писати твори для дітей. Першим твором були «Оповідання моєї матінки Гуски», що одразу ж стали популярними і започаткували новий літературний жанр — казку. Побоюючись негативної реакції критиків Шарль опублікував її під ім'ям свого наймолодшого сина — Арманкура. Наступні твори, такі як, «Кіт у чоботях», «Попелюшка», «Синя Борода» стали класикою світової літератури. Письменник помер у Парижі у віці 75 років у 1703 р.

Номер слайду 5

Шарль Перро є, найвідомішим казкарем світу. Проте мало хто знає, що першу казку, яка принесла Перро справжню славу, він створив, коли йому виповнилося 69 років. Одна з багатьох заслуг Шарля Перро в тому, що він вперше створив справжні дитячі казки, - добрі та щасливі, - які поклали початок дитячої літератури, адже до нього спеціально для дітей ніхто не писав. Для нього казковий світ став спробою ідеалізації світу навколишнього, взаємин між людьми, спробою побачити диво у потоці буденності.

Номер слайду 6

До «золотої колекції» його книжок увійшли «Кіт у чоботях», «Віслюкова Шкіра», «Синя Борода», «Спляча Красуня», «Хлопчик-Мізинчик», «Червона Шапочка», «Попелюшка».

Номер слайду 7

Казки Шарля Перро — то не суцільна авторська вигадка. І Кіт у чоботях, і Червона Шапочка, і той же Хлопчик-Мізинчик — усі вони прийшли до нас з європейського фольклору. Живе його ім’я, живуть казки — і це чудово. Бо казки гарні — і зайвий раз переконувати в цьому нікого не потрібно. У світі багато письменників, які писали й пишуть казки. Але ім’я французького письменника Шарля Перро знають в усьому світі завдяки його неперевершеним казкам.

Номер слайду 8

Казки Перро користуються в Європі особливою популярністю. Казки Ш. Перро заслуговують почесне місце в дитячій літературі, вони веселі, цікаві, невимушені, не обтяжені ні зайвою мораллю, ні авторською претензією; у них ще відчувається віяння народної поезії, в якій вони народилися; у них є саме та суміш незрозуміло-чудесного і повсякчас простого, піднесеного й забавного, яке є відмітною ознакою справжнього казкового вимислу.

pptx
Додано
28 квітня 2020
Переглядів
3215
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку