Презентація "Букви е, и в особових закінченнях дієслів І і ІІ дієвідмін (повторення)"

Про матеріал

Презентація до уроку з української мови в 7 класі "Букви е,и в особових закінченнях дієслів І і ІІ дієвідмін" містить систему завдань різної складності із зазначеної теми.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Букви е, и в особових закінченнях дієслів І і ІІ дієвідмін «Я думаю, аналізую. Не боюся висловлювати власні думки. Помилившись, міркую далі. Шукаю істину».

Номер слайду 2

Інтерактивна вправа «Незакінчене речення» На уроці я хочу дізнатися про… Мені цікаво було б з’ясувати… Хочу навчитися правильно визначати… Хочу поглибити знання з… Сподіваюся відкрити для себе щось нове про… Маю наміри досягнути успіхів…

Номер слайду 3

Складання опорної схеми

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Дослідження-відновлення. Відновіть прислів’я і приказки, дібравши закінчення з правої колонки. Поясніть уживання голосних е, и в особових закінченнях дієслів. Визначте дієвідміни. Якщо хоч..ш здоров'я мати, … не куп..ш.  Доки здоров'я служ..ть, … Здоров'я за гроші … Здоров’я ма..мо — … мус..ш рано вставати, а звечора лягати. не дба..мо, а стративши — плач..мо. то людина не туж..ть.  служить, … тужить. Здоров’я маємо — … не дбаємо, а стративши — плачемо. Здоров'я за гроші … не купиш.  Якщо хочеш здоров'я мати, … мусиш рано вставати, а звечора лягати.

Номер слайду 6

Ігрове завдання «Віднови строфу». Прочитайте віршований уривок, у якому зумисне порушено ритм. Переставте слова в першому і третьому рядках так, щоб вони римувалися. Прочитайте, додержуючись орфоепічних норм. Хто сміється, той здоровий, Все йому в житті вдається. Всі вершини він долає – Це ж чудово для людини Хто здоровий, той сміється, Все йому в житті вдається. Він долає всі вершини– Це ж чудово для людини

Номер слайду 7

Аналіз мовних явищ на основі тексту. Прочитайте текст, доберіть заголовок, який виражав би тему або основну думку. Випишіть тільки особові дієслова, визначте приналежність до дієвідміни. Бути здоровим — це зовсім не грати мускулами та доводити всім, що ти — найсильніший, а вести активний спосіб життя, правильно харчуватися та дбати про режим дня. Навіщо позбавляти себе радості далеких подорожей тільки тому, що можеш захворіти? Набагато легше розпочати загартовування! Плавання, регулярні прогулянки та ігри на свіжому повітрі, повноцінний сон у поєднанні з фізичними навантаженнями зміцнять здоров’я, розвинуть волю, цілеспрямованість і витримку.

Номер слайду 8

Ігрове завдання «Третє зайве». Від дієслів кожного ряду утворіть форму 2-ої особи однини теперішнього часу. Визначте «зайві» слова. Обґрунтуйте вибір. Радіти, бігти, жити. Носити, сидіти, молодіти. Рости, хмуритися, творити.

Номер слайду 9

Культура мовлення. Відредагуйте словосполучення (усно). Тренуватися біля години Відмінити процедуру Давай попригаємо Відсутній із-за хвороби Тренуватися по графіку тренуватися за графіком тренуватися близько години скасувати процедуру пострибаймо відсутній через хворобу

Номер слайду 10

Домашнє завдання Повторити за підручником §12, виконати вправу 163 або скласти текст реклами корисного для здоров’я продукту харчування.

Номер слайду 11

Флешмоб  (також флеш моб і флеш-моб,  англ.  flash mob — «блискавична юрба», flash — блискавиця, спалах, mob, скорочене й усічене лат. mobilis vulgus — рухливий натовп, юрба) – заздалегідь спланована масова акція, під час якої велика група людей з’являється в громадському місці, виконує заплановані дії. Після закінчення запланованої акції її учасники розчиняються в натовпі перехожих людей, що і викликає ефект раптовості.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.5
Оригінальність викладу
4.5
Відповідність темі
4.5
Загальна:
4.5
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Бєляєва Вікторія Сергіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Борисовська Тетяна Олександрівна
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
ppt
Додано
8 червня 2018
Переглядів
8272
Оцінка розробки
4.5 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку