Презентація "Бутерброди"

Про матеріал
Презентація розроблена з метою удосконалення знань,умінь та практичного застосування в повсякденному житті учнів старшої школи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Приготування бутербродів

Номер слайду 2

Бутерброд (від нім. butter – масло і brot – хліб) являє собою скибочку хліба або булки, на який покладені додаткові харчові продукти. Бутерброди стали основоюдля приготуваннянайпопулярнішої у всьомусвіті закуски

Номер слайду 3

Слово "бутерброд" перекладається з німецької як "хліб з маслом", але це зовсім не означає, що цей геніальний винахід людства з'явився саме в Німеччині. За право вважати себе батьківщиною бутерброда змагається багато країн. Ще в часи Мойсея стародавні іудеї накладали на мацу оливкову олію і шматочки різних продуктів. В Індії ту ж саму функцію виконували індійські коржики чапаті. Данці, які називають винуватця сьогоднішнього свята сморребродом, вважають, що найсправжнісінький тандем хліба з маслом народився саме в Данії. З ними не згодні шведи, адже бутерброд — незмінний супутник знаменитого "шведського столу". Англійці приписують створення бутерброда своєму співвітчизнику Джону Монтегю, 4-му графу міста Сендвіч, який був завзятим картярем, і щоб не відволікатися від гри на повноцінну трапезу і при цьому не бруднити карти масними пальцями під час швидких перекусів, наказував подавати йому їжу між двома скибочками хліба. Претендують на авторство цієї страви також і поляки, які стверджують що хліб з маслом винайшов не хто-небудь, а сам Микола Коперник, та ще й врятував цим винаходом багато життів, зупинивши епідемію в обложеному тевтонцями замку. І справа тут була не в посиленому харчуванні воїнів; він зрозумів, що на намазаних маслом шматках хлібу бруд, який спричиняє передачу інфекції, був помітнішим і його можна було легко зняти. 

Номер слайду 4

Для приготування бутербродів використовують пшеничний і житній хліб із скоринкою або без неї. Хліб має бути не дуже м’яким, оскільки він погано нарізується, деформується, розкришується. Хліб займає значне місце в харчуванні людини. Він ніколи не приїдається, добре засвоюється та дуже ситний. Він містить багато поживних речовин, без яких неможлива нормальна життєдіяльність організму. Хліб – усьому голова!

Номер слайду 5

В наші дні бутерброд — це не тільки хліб з маслом. Більш того, масла може і не бути зовсім. Тепер видів бутербродів — хоч греблю гати! Найпростіший — відкритий, як правило, ми робимо цей перекус нашвидкуруч. Трохи складніший у виконанні закритий — продукти ховаються між двома шматками хліба. Таке поєднання зазвичай називають сендвічем Можна покласти начинку на хліб і розігріти — вийде гарячий бутерброд.

Номер слайду 6

Бутерброди поділяються на основні групи відкриті прості та комбінованізакриті Сандвічі ( Хот-дог ,Піта , Гамбургер Чізбургер) ДорожніЛистковізакусочні канапе тартинки перекладанціВиди бутербродів

Номер слайду 7

За способом приготування. Сандвічі ДорожніЛистковіЗакриті бутерброди

Номер слайду 8

Хот-дог Піта Чізбургер Гамбургер

Номер слайду 9

ВідкритіПрості КомбінованіГотують з набору кількох продуктів, які поєднуються за кольором і смаком. Готують з одного виду продуктів

Номер слайду 10

Бутерброди поділяються за: І . температурою подачіхолоднігарячі

Номер слайду 11

ІІ. За смакомсолонісолодкі

Номер слайду 12

ІІІ. За розміром Бутерброди можуть бути також і величезними — так до книги рекордів Гіннеса потрапив бутерброд-гігант, який був приготований у Лівані. На приготування 720-метрового бутерброда пішло два місяці. Для його приготування було використано 3500 буханок ліванського сільського хліба, 140 кг лабне (ліванського йогурту), 21000 оливок, 280 кілограмів помідорів і стільки ж огірків. Бутерброд-рекордсмен порізали на 14260 шматків і розділили між усіма, хто був присутній на церемонії. Всі інгредієнти були вирощені і приготовлені жителями села Кфар Катра.

Номер слайду 13

ІV. За формою подачі

Номер слайду 14

Канапе Канапе готують у вигляді кружечків, вирізаних із грінок за допомогою виїмок. Мясні або рибні продукти викладають один на одний, прикрашають овочами або фруктами і скріпляють за допомогою шпажки. Цю дрібну закуску (3,5 см) подають до коктейля. Продукти для бутербродів підбираються відповідно до пори року. На один і той же бутерброд можна класти декілька видів відповідних за смаком продуктів. Представники когорти бутербродів можуть бути зовсім крихітними, на один укус — такі смачненькі "укусики" називають канапе, і без них не обходиться жоден святковий стіл.

Номер слайду 15

Тартинки

Номер слайду 16

Бутерброд-башта. У Нью-Йорку створили найвищий бутерброд. Щоб рекорд зарахували, стопка з хліба і ковбаси повинна була простояти цілу хвилину без будь-якої підтримки. Виклик прийняв Ірвін Адам, який багато років вивчав, як різні продукти взаємодіють в одній страві один з одним. В результаті Ірвін склав сендвіч з 60 шарів десь в півметра висотою і став рекордсменом.

Номер слайду 17

Бутерброд-рулет

Номер слайду 18

Бутерброд - торт

Номер слайду 19

Інгрідієнти (продукти) для приготування бутербродів. Хліб маслосирковбасам’ясні продуктириба ікраяйцяовочізеленьсалатні листисирною масою повидлом джемоммасляні суміші пастисоуси. Фрукти …

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Технологія приготування бутербродів1. Хліб (булочку) нарізують скибочками товщиною 1–1,5 см. Хліб можна підсмажити.2. Намащують тонким шаром вершкового масла (або пастою чи соусом).3. Викладають тоненькі шматочки інших продуктів.4. Прикрашають (частіше зеленню або яскравими овочами та фруктами).

Номер слайду 22

Вимоги до якості готової продукціїБутерброди повинні мати привабливий зовнішній вигляд, пікантний смак і приємний аромат.Їх оформлюють свіжими овочами, листковими і пряними овочами, шматочками яйця і лимона, маслинами, соусами майонез і майонез з корнішонами, калиною або журавлиною. Всі продукти мають бути свіжими. Продукти мають підходити друг до друга за смаком, бути різнокольоровими. Бутерброди мають бути приготовлені саме перед вживанням. Хліб має бути повністю покритий продуктами. Кусочки хліба нарізують завтовшки 1,0 – 1,5 см, якщо кірка жорстка, її зрізують або стирають терткою. Бутерброди розташовують на тарілках в один шар. Термін зберігання бутербродів у холодильнику не більше 3-х годин.

Номер слайду 23

Техніка на службі у бутерброда. Тостер-ростер. Тостер. Електробутербродниця. Сендвичниця

Номер слайду 24

Одного разу звичайнісінький бутерброд навіть примудрився побувати у космосі. Цей випадок стався під час польоту "Джеміні-3". Астронавт Джон Янг взяв з собою в політ звичайний сендвіч зі звичайної закусочної недалеко від космодрому. Цікаво!

Номер слайду 25

Фахівці радять: Споживайте висівковий хліб. У ньому більше вітамінів, є клітковина, і менший глікемічний індекс. Можете обрати житній хліб — у ньому багато магнія, заліза, кальція та вітамінів групи В. Ковбасу можна замінити печеним м'ясом, печінковим паштетом, форшмаком або хумусом. Це якісні та безпечні джерела білка, заліза та цинку. Додавайте до паштетів овочі, яблука, зелень, коренеплоди і гриби. Так вони міститимуть більше клітковини та вітамінів, і менше жиру. Жодних соусів і майонезу! "Спеціальні" соуси дуже калорійні і часто не дуже натуральні. Якщо хочеться, то використовуйте змішане із зеленню авокадо або трохи гірчиці.Іншими "намазками" можуть бути кисломолочний сир та зелень, фета і солодкий перець, паштети з баклажанів чи грибів, або гарбуза та сала. Здорова альтернатива ковбасі — це скибочка сала, чорний хліб та гірчиця. Все ці варіанти значно корисніші і дешевші за ковбасу, а ще підійдуть всій родині. Не забуваємо про зелень і овочі — чим більше, тим краще. Вони збільшать обсяг і краще наситять. Для смаку можна додати пряної зелені.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Кривощокова Марія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Вархола Володимир
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Богданова Лидия
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Технології, 8 клас, Презентації
Інкл
Додано
19 січня 2023
Переглядів
3112
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку