Презентація "Чарлз Діккенс"

Про матеріал
Презентація про Чарлза Діккенса може бути використана на уроці зарубіжної літератури в 6 класі під час вивчення біографії письменника.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Чарлз Діккенс

Номер слайду 2

Чарлз Діккенс - письменник вікторіанської епохи, який не тільки відобразив її у своїх творах і порушив проблеми, котрі хвилювали англійське суспільство, а й намагався їх розв'язувати. Його любов до бідних і скривджених була справжньою,а не фальшивою, для нього вони були такими ж повноправними членами суспільства, як і заможні, їм він дарував усю силу свого таланту, усю свою любов, відкривши їм поезію їхнього буденного життя, і став символом Англії прозаїчної.

Номер слайду 3

Шість місяців, проведених у брудному старому приміщенні, були для вразливого хлопчика чи не найстрашнішими: одноманітна праця тривала з ранку до вечора. Це була й моральна травма для Чарлза, котрий прагнув учитися. У цей час у хлопця з'явилося ще одне захоплення - Лондон. Діккенс міг годинами блукати вулицями. Саме тут, у лондонських нетрях він, навіть цього не підозрюючи, дістав своє-справжнє виховання. Так маленький Чарлз створив у своїй уяві майбутній діккенсівський Лондон. Він проклав шляхи своїм героям: у якому завулку цього міста вони б не ховалися, він побував там раніше.

Номер слайду 4

Діккенс дуже швидко зумів виділитися з-поміж інших працівників редакції: його репортажі були цікаві та набагато точніші, ніж звіти колег, хоч усім журналістам заборонялося робити записи. Розгадка проста й оригінальна: Чарльз одягав довгі та тверді манжети, а потім списував їх дрібним письмом.

Номер слайду 5

"Олівер Твіст" - перший реалістичний роман в англійській літературі критичного реалізму. В центрі уваги роману "Пригоди Олівера Твіста" - трагедія людей, що животіють у робітному домі, керівництво якого вважає їх порушниками закону про бідних, нікчемними ледарями, невдячними тварюками. У другому розділі роману постає колективний образ таких "малих порушників", які вовтузилися цілий день на підлозі, потерпаючи від недостачі харчів та одежі.

Номер слайду 6

Повість "Різдвяна пісня в прозі« започаткувала відомий цикл Різдвяних повістей та оповідань

Номер слайду 7

Найвизначніші твори Чарльза Діккенса{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}дататвір1836«Нариси Боза»1837"Посмертні записки Піквікського клубу"1837«Пригоди Олівера Твіста»1844«Різдвяна пісня в прозі»1850«Історія Англії для дітей»1870 Таємниця Едвіна Друда»

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Терещенко Лілія Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
20 березня 2019
Переглядів
4317
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку