Презентація "Чи легко приносити радість іншим? В.О.Сухомлинський .Покинуте кошення"

Про матеріал
Робити висновки щодо прочитаного; збагачувати словниковий запас дітей; розвивати індивідуальні здібності кожного учня, пам'ять, діалогічне та монологічне зв’язне мовлення, творчу уяву, вміння працювати, цінувати думки інших, спостережливість, критичне мислення; вміння працювати, цінувати думки інших, спостережливість, критичне мислення; виховувати пізнавальну активність, милосердя, доброту, чуйність, цілісне ставлення до природи, турботливе ставлення до тварин, бажання приносити радість іншим.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: “Чи легко приносити радість іншим? В. О. Сухомлинський “Покинуте кошення”

Номер слайду 2

Наш девіз:“Красиво читаємо, Чітко розмовляємо, Мову нашу розвиваємо”

Номер слайду 3

Промовляння вірша скоромовкою. Гнав по небу вітерець. Білочубеньких овець. А ті вівці не прості – То хмаринки кочові.

Номер слайду 4

Відгадування загадки. Хто з хвостиком і вушками?У кого лапки з подушками?Як ступа ніхто не чує, Тихо крадучись полює, І маленькі сірі мишки. Утікають геть від …

Номер слайду 5

Відгадка. КОШЕНЯ

Номер слайду 6

Номер слайду 7

1 дослідник Народився В. О. Сухомлинський 28 вересня 1918року в селі Василівка на Кіровоградщині в родині бідного селянина. В сім`ї було четверо дітей і всі вони стали вчителями.

Номер слайду 8

2 дослідник. У 1933 році Василь закінчив семирічну школу. Однокласники згадували, що у нього був чудовий характер. Він був енергійним, життєрадісним хлопчиком, дуже любив читати твори Т. Шевченка.

Номер слайду 9

3 дослідник Після школи В. О. Сухомлинський навчався у Кременчуцькому педінституті, після закінчення якого працював учителем української мови і літератури, був завучем.

Номер слайду 10

4 дослідник У 1941 році, коли розпочалася війна, Василь Олександрович пішов на фронт. Але довелося воювати недовго, бо був двічі поранений і довго лікувався. Після одужання Сухомлинський знову повернувся до школи.

Номер слайду 11

5 дослідник. У 1948 році Василь Олександрович стає директором Павлиської школи, якій він присвятив 22 роки свого життя.- В. О. Сухомлинський – автор близько 1200 художніх творів – оповідань і казок для дітей.

Номер слайду 12

Словникова робота Якими словами чи висловленнями можна замінити дані: - виніс із хати і пустив на дорогу, - кошенятко ,- зайшло сонце,- нявчить.

Номер слайду 13

Прочитайте слова на одному диханні: -маленьке, -пригорнулося,-замуркотіло,- раде-радісіньке.

Номер слайду 14

Саме цього вчать твори В. О. Сухомлинського. Я вірю в силу доброти. Добро завжди сильніше злого,Дає наснаги, щоб цвісти. Я вірю в силу доброти, що має долю роботящу. Що хоче, щоб і я, і ти,І все було у світі кращим.

pptx
Додано
28 січня 2019
Переглядів
787
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку