Презентація "Чим заклопотані птахи навесні? "

Про матеріал
Презентація стане чудовим доповненням до уроку з Я досліджую світ, а саме по темі: " Чим заклопотані птахи навесні? ". У презентації містяться загадки про перелітних птахів, а також їхні зображення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Я досліджую світ

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Тема дня. Чим заклопотані птахи навесні?

Номер слайду 4

Вправа «Асоціація»шиянасіннягніздоголованебоспівкрилагодівничкадзьоб

Номер слайду 5

Чим птахи відрізняються від інших тварин ?

Номер слайду 6

Загадка. Швидко скрізь цей птах літає,Безліч мошок поїдає. За вікном гніздо будує,Тільки в нас він не зимує. Ластівка

Номер слайду 7

Загадка. Сіра пташка на лужку. Нам кує: «Ку-ку, ку-ку-ку». Та погану звичку має –Яйця в гнізда підкладає. Ця матуся-вередуля. Називається …зозуля

Номер слайду 8

Загадка. У червоних чобітках,В білому халаті,Навесні він прилетівІ сидить на хаті. Лелека

Номер слайду 9

Загадка. Навесні пташки чарівніОселились у шпаківні. Пір’ячком виблискують,Пісеньки висвистують. Здогадались, дітки? Так?Це весняний вісник – …шпак

Номер слайду 10

Загадка. Дивний ключ у небі лине,Не залізний, а пташиний. Цим ключем в весняній мліПрилітають …журавлі

Номер слайду 11

Загадка. Чорноокий, довгодзьобий,Він за плугом тихо ходить,Черв’яків, жуків знаходить –Сторож вірний, друг полів,Перший вісник теплих днів. Грак

Номер слайду 12

Назвіть звуки в слові ЛЕЛЕКА

Номер слайду 13

ЗОЗУЛЯНазвіть звуки в слові

Номер слайду 14

Поділіть слово на склади. ЛАСТІВКА

Номер слайду 15

Назвіть приголосні звуки в слові ЖУРАВЕЛЬ

Номер слайду 16

Яка земля найкраща для журавля?Облітав журавель. Облітав журавель. Сто морів, сто земель. Облітав, обходив, Ноги, крила натрудив. Ми спитали журавля:- Де найкращая земля?Журавель відповідає:- Краще рідної немає! П. Воронько

Номер слайду 17

Що таке міграція?Міграція – це регулярне переміщення тварин з одної території до іншої, де вони живуть у різні пори року. Багато птахів світу мігрує. 

Номер слайду 18

У багатьох частинах світу зміна сезонів призводить до того, що птахи можуть жити там тільки частину року. Наприклад, у північній півкулі влітку умови є дуже сприятливими для гніздування птахів. Світовий день - довгий, існує багато придатних місць для гніздування, достатньо корму.

Номер слайду 19

Таким чином, птахи мають усі умови для того, щоб вижити і виростити потомство. Проте, зими там холодні, в багатьох випадках морозні і сніжні. З таких погодних умов птахи не можуть знайти достатньо корму взимку і можуть загинути від голоду. Багато видів птахів не може вижити при низьких температурах. Ось чому вони і відлітають на південь.

Номер слайду 20

Ластівки та шпаки мігрують в Єгипет та Алжир. Лебідь, дика гуска – в Азербайджан. Чорний лелека – в Індію. Чайка – в Китай. Журавель – на Піренейський півострів в Європу.

Номер слайду 21

Пташки долають надзвичайно довгий шлях до нас. Як правило, вони летять зграями, які очолює вожак, що задає ритм польоту. Решта летять позаду нього чіткими рядами, повторюючи рухи крил вожака. Завдяки такій організації вся зграя летить швидко, вправно, дотримуючись дистанції і не налітаючи одне на одного.

Номер слайду 22

Наприклад, лелека, якщо дуже втомився, може знайти місце у середині зграї і подрімати 10–15 хвилин. У цей час в лелеки загострюється слух і, чуючи звуки, які видають інші пташки у зграї, сонний лелека продовжує рух. За цей короткий час птах відновлює сили і повертається на своє первинне місце, натомість, трошки подрімати може якийсь інший птах зі зграї.

Номер слайду 23

Розв’язання природничих задач Довжина дзьоба у лелеки - 19 см, а в чаплі – на 6см   менша.  Який   завдовжки дзьоб у чаплі?19 – 6 = 13 (см)

Номер слайду 24

Розв’язання природничих задач Серед птахів, що гніздяться в дуплах, 50 видів споживають комах і 10 видів - ми­шей. На скільки більше живе у дуплах комахоїдних птахів, ніж тих, що живлять­ся мишами?50 – 10 = 40 (пт.)

Номер слайду 25

Розв’язання природничих задач Шишкарі    виводять    пташенят    узимку. Мати-шишкариха сидить на яйцях 13 днів, та ще 5 днів обігріває вилуплених пташе­нят. Скільки всього днів вона не сходить з гнізда?13 + 5 = 18 (дн.)

Номер слайду 26

- Із яких геометричних фігур склади пташку? - Які властивості має трикутник? Квадрат? Чотирикутник?

pptx
Додано
4 квітня 2022
Переглядів
1767
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку