Презентація "Читаємо та добру навчаємо"

Про матеріал
День доброти – чудова можливість знайти час на хороші вчинки для людей та тварин. Добро врятує світ та з’єднає народи, тому що воно закладене в людській природі, саме тому робити гарні вчинки може кожен.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЧИТАЄМО ТА ДОБРУ НАВЧАЄМО

Номер слайду 2

Доброта — не слабкість, це та сила,Що підносить кожного увись. Доброта дає людині крила,Ти навколо себе роздивись. Доброта — це просто милі вчинки: Місце уступити залюбки. Це розмови гарної хвилинки,Це слова приємні і думки…Це подати руку допомоги,Коли хтось спіткнувся на путі.І розвіяти усі тривоги,Усміхнутись сонечком в житті.

Номер слайду 3

ИЛААЛАУЛАОЛАЕЛАБРАТРАПЛАКЛАОЧКУЧКИЧКІЧКЕЧКРОЗЧИТУВАННЯ

Номер слайду 4

Ісу – ісу – ісу гілочками лісу. Ає – ає – ає білочка стрибає,Ішка – ішка – ішка в ротику горішка. Ає – ає – ає зубками тримає.Іто – іто – іто треба їй все літо. Ати – ати – ати добре працювати,Иму – иму – иму щоб в холодну зиму. Ати – ати – ати їжі вдосталь мати. ЧИСТОМОВКА

Номер слайду 5

Як ти розумієш?

Номер слайду 6

Як ти розумієш?

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Василь Олександрович Сухомлинський – великий педагог, мудрий учитель. У його палкому серці жила велика доброта та любов до всього світу. Він не лише навчав, а й прищеплював кожній дитині найкращі людські якості, виховував доброту, чуйність, людяність, любов до батьків, до людей і до рідної землі.

Номер слайду 9

БІЛКА І ДОБРА ЛЮДИНА Ішла собі лісом Добра Людина. Дивилася на трави й квіти ласкавими очима. Не наступила на квіти, бо помітила їх. Ось підійшла Добра Людина до високої сосни. Побачила білочку. Білочка стрибала по гілках, а за нею гнався якийсь рудий звірок. Добра Людина впізнала куницю. Це лютий білоччин ворог.

Номер слайду 10

Ось-ось куниця наздожене білку й розірве своїми лютими пазурами. З жалем і болем у серці глянула Добра Людина на бідолаху. Побачила білочка очі Доброї Людини, плигнула з дерева й сіла їй на плече. А зла куниця втекла в темний ліс.

Номер слайду 11

Погладила Добра Людина білочку та й сказала:— Стрибай собі до свого дупла. Глянула білочка вдячно Добрій Людині у вічі й пострибала додому. Дітки давно вже чекали на неї. Вона й розповіла їм про Добру Людину.

Номер слайду 12

Тест. Продовж речення. Ішла собі лісом …А. Добра людина. Б. Зла людина. В. Хитра людинаppt_xppt_x

Номер слайду 13

Кого побачила Добра людина на сосні?А. Пташку. Б. Комашку. В. Білочку

Номер слайду 14

Найлютіший білоччин ворог – це…А. Вовк. Б. Куниця. В. Ведмідь

Номер слайду 15

Де знайшла порятунок білочка?А. На іншому деревіБ. У дупліВ. На плечі Доброї людини

Номер слайду 16

Що побачила білочка в очах Доброї людини?А. Добро. Б. Зло. В. Байдужість

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Сенкан. Людина. Добра, чуйна. Допомагає, рятує, дбаєДобра людина в добрі живе. Особа

Номер слайду 19

Добрі вчинки — це так просто, діти!Їх робити кожен може з вас. А від цього будуть всі радіти. То ж пора їх здійснювати! Час!От комусь потрібна допомога,Він не знає, як пройти кудисьІ у серці нароста тривога…Розкажи, але не помились!Місце треба старшим уступати,Коли їдеш в транспорті не раз…Старшим людям важко вже стояти,Ти ж здоровий, в тебе все гаразд!А у серці є любов до світу,До людей, що поруч з нами йдуть. Бо в душі твоїй багато цвіту,Квіти доброти у ній ростуть!

Номер слайду 20

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Додано
9 листопада 2023
Переглядів
555
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку