Презентація "Українська іграшка"

Про матеріал
Презентація до інтегрованого уроку з української мови та читання до підручника Л.Тимченко, І.Цепової "Українська мова та читання" , 2 клас
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Українська іграшкаІнтегрований урок з української мови та читання2 клас(до підручника Л. Тимченко, І. Цепової «Українська мова та читання»)Підготувала. Вчитель початкових класів. Давиденко Ольга Миколаївна. Некрасівський НВК: ДНЗ-ЗОШ І-ІІІ ступенів Глухівської міської ради Сумської області

Номер слайду 2

Організація класу. Пролунав уже дзвінок,Починаємо урок. Тож і ми часу не гаймо,Свій урок розпочинаймо.

Номер слайду 3

«Відкритий мікрофон»Із чого складаються слова?Які бувають звуки?Скількома буквами позначаються голосні звуки? Назвіть їх. Яка буква позначає два звуки? Наведіть приклади таких слів. Які буквосполучення позначають один звук? Наведіть приклади таких слів.

Номер слайду 4

Робота в зошиті. Вписати відповідні букви. Записати слова

Номер слайду 5

Багатозначність слова. Коса – знаряддя праці. Косити траву косою. Коса – охайно прибране волосся. У дівчини довга коса.

Номер слайду 6

Робота в зошиті.

Номер слайду 7

Картинна галерея

Номер слайду 8

Малі жанри. Небилиці – небувалиці – розповідь про те,чого не буває в дійсності. Бескінечники – маленькі коротенькі віршики,які не мають ні краю,ні кінця. Забавлянки – коротенькі віршики,якими забавляли маленьких діток.

Номер слайду 9

«Українська іграшка»(робота над текстом с.49-50,вправа 8)Про що йде мова в тексті?Читання тексту «ланцюжком» по реченню з визначенням пауз та ключових слів. Опрацювання незрозумілих слів. Читання тексту з правильною інтонацією і паузами. Аналіз змісту прочитаного з елементами вибіркового читання та списування.

Номер слайду 10

Робота в зошиті. Вправа 8. Виписати з тексту перших два речення. Підкреслити слова, які відповідають такій звуковій схемі: = •´ =/ - •

Номер слайду 11

Робота в зошиті.

Номер слайду 12

Картинна галерея. Робота з підручником с.50

Номер слайду 13

Лялька-мотанка – це оберіг. Етапи виготовлення ляльки-мотанки1. Зв’яжи два жмутики ниток червоною ниткою — це голова та тулуб. Верхня частина — волосся, яке можна заплести в косу чи зробити іншу зачіску.

Номер слайду 14

Лялька-мотанка2-3. Перев’язаний третій жмутик просунь між нитками тулуба.

Номер слайду 15

Лялька-мотанка4. Перев’яжи заготовку на поясі червоною ниткою — утворилася дівчинка.5. Деталі обличчя виріж із кольорового паперу та приклей на мотанку.6. Можна декорувати ляльку-мотанку за власним бажанням. Твій оберіг готовий.

Номер слайду 16

Вправа 9 с.51 Робота в парах. Скласти діалог за малюнком «У магазині іграшок» .

Номер слайду 17

Чи знаєте ви?

Номер слайду 18

Підсумок уроку. Прийом «Незакінчене речення»Сьогодні урок навчив мене…. Цей висновок я зробив/зробила тому,що…. Було цікавим…. Мені сподобалося/ не сподобалося…. Хочу ще дізнатися…..

pptx
Додано
14 листопада 2023
Переглядів
142
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку