Презентація "Цікаві факти про письменників зарубіжної літератури"

Про матеріал

Презентація висвітлює цікавинки про письменників зарубіжної літератури, завдяки чому учні із задоволенням ознайомляться із незвичайними фактами життя митців слова. Такий матеріал можна презентувати учням під час проведення предметного тижня.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Цікаві факти про письменників зарубіжної літератури

Номер слайду 2

Презентацію підготувала вчитель зарубіжної літератури, української мови та літератури. Чечельницької ЗОШ І – ІІ ступенів. Цьомко Маріна Олегівна

Номер слайду 3

 Письменники – люди, які народились під особливими зірками, тому й такі нестандартні, виділяються із загальної маси не лише своїми талантами, але й поведінкою, звичками та дивацтвами.

Номер слайду 4

Жюль Верн протягом двадцяти п'яти років написав п'ятдесят пригодницьких романів, герої яких долали відстані між континентами, відкривали нові землі, блукали, мандрували, плавали.

Номер слайду 5

Але сам Жуль Верн роками не виїздив із рідного міста та половину з тих двадцяти п'яти років провів у своєму кабінеті.

Номер слайду 6

 Справжнім «рабом мистецтва» був французький письменник Оноре де Бальзак. Працюючи над «Людською комедією» міг забути про все на світі.

Номер слайду 7

 Безсонні ночі, які він присвятив роботі над творами, виснажували його сили, відбирали роки життя, але він, не звертав на це уваги, працював і працював, збуджуючи себе небезпечним для його здоров'я напоєм — кавою.

Номер слайду 8

Хтось з його сучасників не без іронії сказав: «Натхнення Бальзака дорівнює п'ятдесяти тисячам чашок кави».

Номер слайду 9

До речі, не можна не згадати, що своєрідним «допінгом» кава була й для Дені Дідро.

Номер слайду 10

 Жан-Жак Руссо теж надзвичайно обожнював каву.

Номер слайду 11

Літературознавці стверджують, що Жан-Жак Руссо перед початком роботи стояв на сонці з непокритою головою, вважаючи, що гаряче сонячне проміння збуджує його філософську думку.

Номер слайду 12

Оноре де Бальзак часто любив писати свої твори, стоячи босоніж на кам'яній підлозі.

Номер слайду 13

Постійними атрибутами творчої праці багатьох письменників були предмети, прикраси, дрібнички, які викликали в них певні спогади, образи, почуття. А вони в свою чергу ставали імпульсом для натхнення.

Номер слайду 14

Гофман писав свої новели в кімнаті, обклеєній чорними шпалерами.

Номер слайду 15

 Вільям Шекспір наказував зачиняти себе в маленькій мансарді та не випускати до того часу, поки не напише чергову трагедію.

Номер слайду 16

Віктор Гюго уславився тим, що якось обстриг собі півголови й поголив півбороди і завдяки цьому «прив'язав» себе на кілька тижнів до письмового столу, щоб закінчити в необхідний термін один з романів.

Номер слайду 17

Дякую за увагу!

pptx
Додано
10 серпня 2018
Переглядів
5235
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку