Презентація "Д.Красицький «Дитинство Тараса»

Про матеріал
У Презентації поданий матеріал до конспекта уроку "Дитинство Тараса".Презентація сприяє виховуванню почуття доброти, любові та поваги до батьків, любові до України, свого народу, рідної мови, бажанню вчатися.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Шепче вітер: «Ша-ша-ша! Шубку білочка знайшла!». Шелестить трава похила: «Шубку білочка купила!». Шепчеш ти і вірю я: «Шубка в білочки своя».

Номер слайду 3

Листя падає додолу, засинає гай і поле. -         прочитати повільно пошепки -         прочитати повільно вголос -         швидше пошепки, швидше вголос -         швидко пошепки, швидко вголос.          

Номер слайду 4

Зростає покоління молоде,            Нові вогні горять на небокраї,            Та в далеч з наймолодшими іде            Пророк зорі, що землю всю осяє.                                                  М. Рильський

Номер слайду 5

...Світає, Край неба палає, Соловейко в темнім гаї Сонце зустрічає. Тихесенько вітер віє, Степи, лани мріють, Між ярами над ставами Верби зеленіють.

Номер слайду 6

«Тарас Шевченко – великий народний поет і художник»

Номер слайду 7

КОБЗА – струнний музичний інструмент. КОБЗАРІ – народні співці, які ходили селами і містами, складали і виконували народні пісні й думи. Свій спів супроводжували грою на кобзі.

Номер слайду 8

Тарас Шевченко народився 9 березня 1814 року в селі Моринці на Черкащині у сім’ї кріпака

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Словникова робота Обдарувала посмішкою – лагідно посміхнулася; метушилася – хвилювалася; сіни -  нежила частина хати,яка з’єднує Жиле приміщення з ганком або ділить хату на дві частини; дяк – служитель православної церкви, що допомагає священнику; запримітив – звернув увагу; жужлив – м’яв шапку; поприлипали до ослонів – сиділи непорушно на лавах

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Ананко Людмила Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
2 жовтня 2022
Переглядів
3821
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку