Презентація "Д. Олдрідж і його оповідання "Останній дюйм""

Про матеріал
Презентація "Д. Олдрідж і його оповідання "Останній дюйм"" стане в пригоді під час вивчення оповідання Д. Олдріджа.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Останній дюйм, який розділяє всіх і все, нелегко подолати, якщо не бути майстром своєї справи». ГОЛОВІНА НЕЛЯ

Номер слайду 2

Джеймс Олдрідж – майстер своєї справи Люсьо Христини Джеймс Олдрідж народився в містечку Вайт-Хіллз(передмістя Бендіго) штату Вікторія. У роки Другої світової війни працював військовим кореспондентом на Близькому Сході.(10 липня 1918 – 23 лютого 2015) Батько Олдріджа, який був редактором місцевої газети, вплинув на майбутнього письменника. У 14 років Джеймс працював розсильним та допомагав батькові редагувати статті у газеті.

Номер слайду 3

Джеймс Олдрідж - письменник вибору і дії«У моїх книжках головна тема завжди одна й та сама — вибір. Вибір шляху, вибір дії, вибір світогляду».

Номер слайду 4

Джеймс Олдрідж і Україна

Номер слайду 5

ЗАКОХАНИЙ У КАЇРЦьому єгипетському місту він присвятив багато своїх творів. Автор відтворив історію його народження та життя, починаючи з давніх часів ідо середини двадцятого століття.

Номер слайду 6

Чоловічі захоплення Олдріджа

Номер слайду 7

Головна думка твору. Необхідність боротьби «до останнього дюйма», а також подолання «останнього дюйма», що розділяє людей. Тема. Батько та син ціною надзвичайних випробувань у екстремальних умовах знаходять шлях до серця один одного. Батьки і діти – це любов і сльози. Це вічне щастя і одвічний біль. Це сонце і тепло, сніги й морози. Мед на вуста й на вічні рани сіль.

Номер слайду 8

Рік написання - 1957 Опубліковано - 1957 Перекладено на 40 мов світу. Знято фільм - 1958 Автор – Джеймс Олдрідж. Мова твору - англійська

Номер слайду 9

Бен і Деві батько й син

Номер слайду 10

Взаємини батька й сина до трагедії в Акулячій бухтіБен. Різкий, роздратований. Не звертає, не говорить, не знає. Турбується про забезпечення родини. Батько. Деві. Переляканий, несміливий. Мовчав, розглядав, виконував. Потребує батьківської уваги і тепла. Син.

Номер слайду 11

1. Скільки років Бен працював льотчиком? 2. Скільки років було Деві? 3. Де закінчив своє льотне життя Бен? 4. З якою метою батько і син прилетіли до Акулячої бухти?5. Скільки телекомпанія платила за зйомку акул? 6. Чому акула – кішка накинулася на Бена?7. Коли Деві подумав, що більше вже ніколи не зможе плакати? 8. Що опинилося у печі для спалювання сміття?Літературна вікторина «Бен і Деві»

Номер слайду 12

Віднови послідовність кадрів з фільму «Останній дюйм».

Номер слайду 13

Кросворд1.        2.         3.        4.        5.        6.         1. У якій країні відбуваються події? 2. На якому літаку летіли батько із сином? 3. Робота в якій країні загартувала Бена? 4. Скільки дюймів повинно залишатися до землі, коли пілот вирівнює літак?5. У якому місті Бен взяв літак на прокат? 6. Що подарував Деві Бену?

Номер слайду 14

Вони впоралися! Деві. Відчайдушний, дорослий. Перев’язав, підняв, посадив. Подарував собі і батькові другий шанс. Життя. Бен. Сильний, витривалий. Зрозумів, змінився, оцінив. Прагне вижити і врятувати сина. Серце (сина).

Номер слайду 15

Є ПИТАННЯ !Чи зможе Бен порозумітися з Деві, після всього того, що вони пережили в Акулячій бухті?

pptx
Додав(-ла)
Головіна Неля
Додано
20 листопада 2023
Переглядів
463
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку