Презентація Давня Індія

Про матеріал
Цікаві факти для додаткового заняття за темою "Давня індійська цивілізація".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Сповнена таємниць і загадок Індія одна з найдавніших країн світу, багато фактів про цю державу здаються неймовірними. Саме з Індії беруть свій початок багато досягнень людства. І зараз історію Стародавньої Індії вивчають численні вчені, причому навіть в наші дні вони регулярно дізнаються про нові факти, покриті темрявою століть.

Номер слайду 3

В Індії з'явилася така популярна сьогодні настільна гра, як шахи, також ця держава є батьківщиною геометрії і алгебри. Хоча сучасні індуси не сильні ні в шахах, ні в точних науках.

Номер слайду 4

Ще в далекі часи жителі Індії робили кристалічний цукор з тростини. Люди що жили в той час дивувалися тому як можна виготовити мед без бджіл, це був штучний мед з цукру.

Номер слайду 5

Індія - батьківщина всесвітньо відомого кальяну. Вони навчили курити персів, перси єгиптян, і так поступово про це дізнався весь світ.

Номер слайду 6

Стільки релігій як в Індії, немає ні в однієї цивілізації. В релігії індійська культура не знає собі рівних. З найдавніших часів індуси поклонялися безлічі богів, складали масу легенд та історій про походження людства. Релігія Індії залишила слід у багатьох сучасних віровченнях.

Номер слайду 7

Народ Стародавньої Індії зробив багато для розвитку науки. Величезних успіхів індійські мудреці добилися в математиці, медицині, астрономії, а також в лінгвістиці. Вони знали значення числа "пі", і придумали десяткову систему рахунку, цифри якими ми користуємося, теж їх заслуга. Багато математичних термінів теж придумали жителі Індії. В астрономії вони здогадувалися про обертання землі навколо своєї осі.

Номер слайду 8

Не мало досягнень і в хімії. Стародавні індуси розбиралися в різних металах і сплавах. Вони вміли створювати барвники, скло, коштовності, ароматичні речовини, і навіть отрути.

Номер слайду 9

У Стародавній Індії добре знали анатомію людини. Лікарі знали всі органи людського тіла. Вміли правильно поставити діагноз, і призначити лікування.

Номер слайду 10

Індуси змогли приручити слона. Ці тварини служили для перевезення вантажів, носили колоди. Також вони брали участь в боях, на них сідали воїни, і стріляли по ворогах стрілами, слони затоптували ворогів. Індуси вважали, що слони мають божественне походження, один з їхніх богів був з головою слона. Буйволи служили їм для роботи в полі, а корова вважалася священною твариною, її називали матір'ю і годувальницею. Вбивство корови вважалося гріхом.

Номер слайду 11

Своє житло люди будували вздовж річок, або на краю джунглів. Займалися звичайні індуси вирощуванням пшениці, овочів і ячменю. Вміли вирощувати бавовник, з якого робили пряжу, і виготовляли зручний одяг.

Номер слайду 12

У містах Стародавньої Індії була каналізація. Система каналізації була просто зразковою в ті часи. Вона була зібрана з мережі каналів. Робилося все дуже продумано і ретельно. Канали час від часу прочищали. За містом робили стоки з цегли.

Номер слайду 13

У минулому столітті було зроблено унікальне археологічне відкриття. Біля річки Інд, розкопали величезне місто. Його довжина була 5 км, розділене воно було на 12 частин. Вулиці були рівні й прямі. Будинки побудовані з глини і цегли. Моженджо-Даро

Номер слайду 14

У Стародавній Індії з'явилася хірургія. При цьому операції проводилися не варварськими способами, а з використанням спеціальних інструментів. Наприклад, індуси в давнину вже вміли видаляти камені з нирок. Настоями з рослин лікувалися серйозні недуги, в той час як інші цивілізації навіть не здогадувалися про такі можливості медицини.

Номер слайду 15

Що спадає на думку, коли ми думаємо про Індію? Так, пісні, танці, без них неможливо уявити цю строкату і красиву країну, навіть індійські фільми не обходяться без ефектних танців. Але почалося все з давніх обрядів, які були у племен.

Номер слайду 16

Існували в ті часи і школи, де навчали ліпити скульптури, що правда, частіше творіння скульпторів мали релігійний характер.

Номер слайду 17

Люди тут навчилися отримувати і обробляти бронзу ще близько 5000 років тому.

Номер слайду 18

Судячи з усього, вперше люди почали цілеспрямовано вирощувати рис саме в Стародавній Індії, причому сталося це ще близько 9000 років тому.

Номер слайду 19

Найдавнішим з індійських міст вважається Варанасі, що розташоване в дельті річки Ганг. Достеменно невідомо, коли воно було засноване, але ряд свідчень вказує на те, що місту Варанасі вже приблизно 5 000 років. Це робить його одним з найдавніших міст не тільки Індії, а й усього світу. Втім, інші джерела стверджують, що вік цього міста дещо скромніший — приблизно 3 000 років.

Номер слайду 20

Протягом декількох століть перські царі здійснювали набіги на території королівств Стародавньої Індії, розграбовуючи їх і обкладаючи даниною.

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Археологічні знахідки свідчать, що в Стародавній Індії люди вміли виготовляти скло.

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Вітраж з індійського скла(Вик. Штагер Т.)

pptx
Додано
14 січня 2021
Переглядів
4157
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку