Презентація "Децентралізація влади та ефективне самоврядування як шлях успіху України"

Про матеріал
В сучасному суспільстві найгострішою є проблема підготовки підростаючого покоління до реальних умов життя. Однією з ефективних умов досягнення мети сучасного виховання – розвитку творчої особистості, спроможної до самовизначення, самореалізації та самовдосконалення – є залучення учнів до проектної діяльності. Перед вами проект учнів 10-х класів з впровадження реформи децентралізації на Сумщині. Мета проекту: усвідомлення підлітками реформи децентралізації в Україні, як вона буде впливати на життя конкретної людини та місцевої громади; формування активної життєвої позиції; можливість у подальшому продовжувати брати участь у формуванні громадянського суспільства.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Децентралізація влади та ефективне місцеве самоврядування як шлях успіху України

Номер слайду 2

Децентралізація - можливість покращити наше життя!Нам потрібна реформа!А от якби провели…В газеті, по телебаченню, від друзів ми постійно бачимо й чуємо про реформу місцевого самоврядування. Та на питання: “Що таке децентралізація і чи потрібна вона нам?” не всі відповідають однаково.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Так що ж це за фрукт і з чим його їдять?

Номер слайду 5

ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЯПередача повноважень місцевому самоврядуванню. Передача місцевого бюджету територіальній громадіресурси. Розмежування повноваженьвідповідальність

Номер слайду 6

До реформи. Після реформи

Номер слайду 7

Отже, децентралізація з одного боку дає можливість створити спроможне місцеве самоврядування для ефективної організації життя людей, але з іншого може спричинити зростання корупції, чисельності та безконтрольності сформованих натуральних господарств. Таким чином, ми повинні з’ясувати: чи потрібна децентралізація Сумській області? До яких змін(позитивних чи негативних) вона призведе?

Номер слайду 8

Ми живимо в прекрасному , мальовничому й неповторному місті …

Номер слайду 9

… і нам дуже прикро бачити його таким

Номер слайду 10

Ми віримо, все можна змінити!

Номер слайду 11

Децентралізація – наша можливість жити по-іншому, покращити умови нашого існування! І ми не маємо права упустити її!

Номер слайду 12

Від реформи місцевого самоврядування ми отримаємо: Більше можливості в управлінні областю. Формування громад, які мають достатні ресурси. Розвиток малого та середнього бізнесу. Наповнення місцевого бюджету. Співпраця громади з органами влади. Зменшення корупції. Покращення інфраструктури.

Номер слайду 13

Контроль дiй влади на громадському рiвнi. Вирiшення проблеми безпритульних тварин. Надання шансу молодi реалiзуватися i розвиватися в рiдному мiстi. Розробка плану забудови мiста. Вирiшення проблеми комунального транспорту. Реорганiзацiя житлово-комунального господарства. Пiдтримка малого та середнього бiзнесу. Полiпшення якостi послуг соцiальної сфери Прозорий розподiл бюджетних коштiв. Збiльшення доходiв органiв мiсцевого самоврядування

Номер слайду 14

Розвинута інфраструктура. Якісна освіта. Відповідальні органи влади. Активна молодь. Збільшення бюджету. Поява довіри до влади. Доступна медицинаЄвропейське місто. Щасливе майбутнєr

Номер слайду 15

Отже, децентралізація вкрай потрібна нам, нашому місту й нашій країні. Вона допоможе нам стати сильною й конкурентоспроможною!

Номер слайду 16

Але чи не побояться люди змінити своє життя? Чи готові вони? Чи здатні ми стати краще? Адже без нашої участі й підтримки не відбудеться нічого. Саме ми повинні боротися за своє щастя!

Номер слайду 17

Лише від нас самих залежить наше майбутнє! Будьмо небайдужими, чесними, активними. Давайте разом змінимо наше життя.

Номер слайду 18

Бажаємо успіхів та натхнення

pptx
Додано
27 березня 2020
Переглядів
2068
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку