Презентація "Декоративно-вжиткове мистецтво"

Про матеріал
Мистецтво- відображення дійсності образами. Декор – перекладається з грецької як «прикраса» Ужиткове – це все, що оточує нас в житті. Людське безсмертя з роду і до роду Увись росте з коріння родоводу. І тільки той, у кого серце чуле, Хто знає,береже минуле І вміє шанувать сучасне, Лиш той майбутнє Вивершить прекрасне!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Людське безсмертя з роду і до роду Увись росте з коріння родоводу. І тільки той, у кого серце чуле, Хто знає,береже минуле І вміє шанувать сучасне, Лиш той майбутнє Вивершить прекрасне!

Номер слайду 3

3Декоративно – ужиткове мистецтво Мистецтво- відображення дійсності образами. Декор – перекладається з грецької як «прикраса» Ужиткове – це все, що оточує нас в житті.

Номер слайду 4

Виражальні засоби декоративного мистецтва Візерунок– це зображення, що складається з ліній, а також фарб і тіней Орнамент- це декоративна прикраса, яка складається з елементів, що ритмічно повторюються

Номер слайду 5

Декор - сукупність всіх елементів, які складають оформлення будь-якого зовнішнього вигляду. Фактура (лат. factura — оброблення, побудова) — це характер поверхні: гладкість, шорсткість, рельєфність. 

Номер слайду 6

Колір – основний,похідний,теплий холодний. Стилізація - декоративне узагальнення змальовуваних об'єктів (фігур, предметів) за допомогою ряду умовних прийомів зміни форми, об'ємних і колірних співвідношень

Номер слайду 7

Види декоративно-вжиткового мистецтва художнє деревообробництво; батік; художня обробка каменю; писанкарство; художня обробка кістки й рогу; вибійка; художня кераміка; випалювання; художнє скло; гравіювання; художнє ковальство; різьблення; художня обробка шкіри; карбування; художнє плетіння; скань; художнє ткацтво, килимарство; витинанки; вишивка; мереживо; декоративний розпис; виготовлення виробів з бісеру

Номер слайду 8

Декоративна обробка дерева Художня обробка каменю

Номер слайду 9

художня обробка кістки й рогу художнє ковальство гравіювання

Номер слайду 10

карбування скань художня обробка шкіри

Номер слайду 11

художнє плетіння художнє ткацтво вибійка

Номер слайду 12

художня кераміка художнє скло витинанки

Номер слайду 13

писанкарство вишивка декоративний розпис

Номер слайду 14

Творчий захист 1. Обрана тема. 2. Технологічна карта. 3. Волинська регіональна особливість обраного виду мистецтва 4. Вірш- захист теми.

Номер слайду 15

Технологічна карта 1.Вид мистецтва 2. Коли виникло 3.До яких видів відноситься (старі,молоді). 4. Види,техніки виконання. 5. Символіка.

Номер слайду 16

Функції декоративно-вжиткового мистецтва в житті Що робить: Розвиває: Прикрашає Уміння Збагачує Фантазію Робить цікавим Творчість Радісним Уяву Гарним Добро Святковим

Номер слайду 17

А зараз ми з вами спробуємо завершити декоративні малюнки на склі пластиліном, які ви розпочали декілька уроків тому. Пригадаємо виражальні особливості розписів та техніку і послідовність виконання розпису пластиліном.

Номер слайду 18

Виражальні особливості розписів Лінія Колір Техніка перехідного мазка Стилізація Єдність, цілісність

Номер слайду 19

Набір пластиліну різних кольорів, стеки, скло, чорний маркер, аркуш паперу з малюнком,шаблоном, вата, спирт. 1. Протираємо скло ватою, змоченою спиртом (знежирюємо скло) 2.Підбираємо для роботи малюнок(створюємо ескіз) 3.Рисунок кладемо під скло. 4.Змальовуємо контур чорним маркером. 5.Дістаємо малюнок з-під скла. Контур малюнка є на склі. 6.Розминаємо в руках пластилін потрібного кольору до м'якості. Також про прийоми роботи з пластиліном: розминання,розкачування, стискання, розтирання. Пластилін потребує тепла ваших пальчиків,тобто розминаємо, поступово гріючи. Акуратно працюємо. 7.Відщипуючи невеликі шматочки, ліпимо їх на скло, не заходячи за контур. Важливо почати роботу з самих дрібних деталей. 8.Спочатку заповнюємо місця одного кольору, потім переходимо до інших. Зворотна сторона роботи виглядає не так акуратно, але головне, не виходити за контур малюнка. 9.Складний контур рисунка, обкладаємо джгутиками і розмазуємо від країв до центру. Надлишки пластиліну прибираємо і згладжуємо стеком. 10. Фон роботи також заповнюємо пластиліном /кольоровим папером. 11.Вставляємо роботу в рамку.

Номер слайду 20

Робота добігає кінця. Отож, ви старанно працюєте. Хто вирішив заповнити фон пластиліном- заповнюйте, а хто хоче залишити фон без пластиліну, то потрібно буде підібрати колір паперу для гармонійної композиції..

Номер слайду 21

Підготувала вчитель образотворчого мистецтва Т.М.Гладун

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Нюпенко Лена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
19 березня 2019
Переглядів
2547
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку