Презентація "День гідності та свободи"

Про матеріал
Додатковий матеріал до проведення заняття з учнями 6 - 7 класів. Задопомогою гри учні краще познайомляться з терміном "гідність" .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

ПРИТЧА. Бо Я - ЛЮДИНА

Номер слайду 4

Вечоріло. Битим шляхом йшло двоє подорожніх — батько й семирічний син. Посеред шляху лежав камінь. Батько не помітив каменя, спіткнувся, забив ногу. Крекчучи, він обійшов камінь, і, взявши дитину за руку, пішов далі. Наступного дня батько з сином йшли тією ж дорогою назад. Знову батько не помітив каменя, знову спіткнувся і забив ногу. Третього дня батько й син пішли тією ж дорогою. До каменя було ще далеко. Батько каже синові:— Дивись уважно, синку, треба обійти камінь. Ось і те місце, де батько спіткнувся й забив ногу. Подорожні сповільнюють кроки, але каменя немає. Бачать, обабіч дороги сидить сивий старий дід.

Номер слайду 5

— Дідусю, — запитав хлопчик, — Ви не бачили тут каменя?— Я прибрав його з дороги.— Ви також спіткнулися й забили ногу?— Ні, я не спіткнувся й не забив ногу.— Чому ж ви прибрали камінь?— Бо я — людина. Хлопчик зупинився у задумі.— Тату, — запитав він, — а Ви хіба не людина?

Номер слайду 6

Гідність - сукупність рис, що характеризують позитивні моральні якості людини; достойність. Честь - сукупність вищих моральних принципів (положень, правил, засад), якими людина керується у своїй громадській та особистій поведінці. Честь - це незаплямована репутація, авторитет людини, її чесне ім'я. Честь є професійною (ученого, учня, робітника, учителя), громадською (громадянина, сім'янина), статево-віковою (дівчинки, жінки, хлопчика, чоловіка) та ін. Кажуть, що честь нас вчить солідарності з ближніми, а гідність – відповідальності перед дальніми. Гідність-це поняття моральної свідомості, яке виражає уявлення про цінність всякої людини, як моральної особистості, а також категорія етики, що означає особливе моральне ставлення людини до самої себе і ставлення до неї з боку суспільства, в якому визнається цінність особистості.

Номер слайду 7

Вправа “ХМАРИНКА”Гідність – це ….

Номер слайду 8

«Вправа кордон»-Хто любить літо-Хто любить похвалу-Хто любить компліменти-Хто допомагав незнайомим людям просто так-Хто любить допомагати -Хто повернув втрачену річ його власнику-Хто вважає що бути чесним це не можливо в нашому світі-Хто вважає,що булінг це не страшно,це просто примха чиновників.-Хто вважає,що гідним може бути кожний.

Номер слайду 9

РЕЛАКСАЦІЯ «Лист у Майбутнє»У вас на партах лежать картинки-розмальовки, це символічне послання вам самим від вас самих у майбутньому. Ви зараз розмалюйте ці позитивні розмальовки, а у квадратику внизу, напишіть будь ласка побажання собі у майбутнє, як гідна людина. А через рік ми їх відкриємо і почитаємо.

Номер слайду 10

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.5
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Сєрокурова Любов Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Рябуха Наталя Вячеславівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Психологія, Виховна робота
Додано
19 вересня 2021
Переглядів
792
Оцінка розробки
4.9 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку