Презентація " Деякі прийоми стимулювання активної роботи учнів на уроках зарубіжної літератури"

Про матеріал
В презентації надані прийоми , що активізують роботу учнів на уроці. наведені приклади використання прийомів " Логічний ланцюжок" та " Зайвий слайд".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

 «Йдемо на урок… Деякі прийому стимулювання активної роботи учнів на уроках зарубіжної літератури» Капленко А.О., учитель зарубіжної літератури, старший учитель комунальної установи Сумська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №6 , м.Суми,Сумської області

Номер слайду 2

Усіма можливими засобами потрібно запалювати в дітях гаряче прагнення до знань і навчання. Я.А. Коменський

Номер слайду 3

«Моя логіка» Мета застосування Перевірка знання тексту твору, творчості письменника, питань з теорії літератури, розвиток логічного мислення учнів  Етап уроку 1. Перевірка, оцінка і корекція засвоєних раніше знань, навичок і вмінь. 2. Відтворення і корекція опорних знань учнів. 3. Сприймання і осмислення, узагальнення і систематизація учнями нових знань.  

Номер слайду 4

Запис на аркушах окремих пунктів, цитат із тексту твору, планів, тез за вивченою темою, ілюстрацій до твору, що складають причинно-наслідковий зв’язок. Учням необхідно розмістити їх в логічному порядку, обґрунтовуючи при цьому своє рішення Розповідь за асоціаціями I. Старовинне фото жiнки. 2.Бiблiя, розп'яття. З.Стетоскоп. 4. Географiчна карта. 5. Боксерська рукавичка. 6. Ручка. Люлька. Детективний геній Артур Конан Дойл (1859–1930) Портфоліо Сюжети творів про Шерлока Холмса побудовано за схемою:________ Логічні зв'язки 1.Визначте ознаки літературного детективу 2.Запишіть героїв оповідань «Пістрява стрічка», «Спілка рудих».3. Встановіть порушену послідовність.

Номер слайду 5

Мета застосування Контроль знань, умінь та навичок Етап уроку Сприймання і осмислення, узагальнення і систематизація учнями нових знань. Презентація «Зайвий слайд» Створюється ілюстративний ряд до  теми з літератури зі слайдами не за темою. Це можуть бути ілюстрації до вивчених творів, до біографії письменника, до узагальнюючих тем тощо

Номер слайду 6

Зайвий слайд Срібна доба російської поезії 1

Номер слайду 7

Сюрреализм Гійом Аполлінер Луї Арагон Андре Бретон Поль Елюар 3

Номер слайду 8

Представники акмеїзму Микола Гумільов Анна Ахматова Осип Мандельштам Городецький С.М. Іванов Г.В. Кузьмін М.А. Анненський І.Ф. 4

Номер слайду 9

Представники футуризму Борис Пастернак Велимир Хлєбников Володимир Маяковський Асєєв М.В. Брюсов С.А. Северянін Ігор 5

Номер слайду 10

Поети-імажиністи Єсенін С.О. Марієнгоф А.Б. Шершеневич В.Г. Івнєв Рюрік Ердман М.Р. 6

Номер слайду 11

Експресіонізм Ґ. Гайм Ф. Верфель Ґ. Тракль Ґ. Бенн 7

Номер слайду 12

Зайвий слайд Срібна доба російської поезії Представники символізму Сюрреализм Зайвий, тому що…. Представники акмеїзму Представники футуризму Поети-імажиністи Експресіонізм Зайвий, тому що….

Номер слайду 13

Тож розвивайте творчу уяву, логічне мислення, уміння використовувати свій інтелектуальний багаж, підвищувати свій рівень знань у Ваших учнів!

ppt
Додано
26 червня 2020
Переглядів
698
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку