Презентація "Діагностувальна робота: письмовий переказ "Дивний мисливець"

Про матеріал
Інтерактивну презентацію для уроку української мови можна використати в умовах дистанційного навчання. Діагностувальна робота: письмовий переказ. В. Сухомлинський "Дивний мисливець"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Діагностувальна робота Письмовий переказ «Дивний мисливець»(3 клас) (дистанційне навчання)Підготувала: Степанова Лариса Іванівна,Вчитель початкових класів. Криворізької гімназії №8 КМР

Номер слайду 2

Українська мова 3 листопада. Письмовий переказ,,Дивний мисливець’’(дистанційне навчання)

Номер слайду 3

Прочитай текст Живе у нашому селі дід Максим. Усі кажуть: дід мисливець. Як тільки починається полювання на зайців чи на качок, дід щодня йде з рушницею до лісу. Виходить з дому рано-вранці, а повертається ввечері. Але що це за дивний мисливець! Ніколи не несе додому ні зайця, ні качки. Приходить з порожньою торбою. Одного разу приніс дід Максим зайченя маленьке. Знайшов під кущем. У зайченяти була зламана ніжка. Дід приклав до ніжки дві гілочки і забинтував її. За тиждень ніжка зрослася, і дід відніс зайченя в поле. Чого ж це дід Максим такий невдаха? Пішли одного разу слідом за дідом, захотілося подивитись, як же він полює. Бачать: поклав дід рушницю, а сам ходить лісом та й розкладає під кущами сіно зайцям. Зрозуміли тоді, чому дід Максим дивний мисливець.

Номер слайду 4

Дай відповіді на запитання Подумай, чому так назвали оповідання?Як дід Максим врятував зайченя?Як полював дивний мисливець?

Номер слайду 5

Пишу правильно Щодня,його, у нього,рано-вранці,увечерініколи,невдахаполюваннярушницяпорожнядід-мисливець

Номер слайду 6

Складаємо план План. Дід-мисливець живе у селі. Порожня торба після полювання. Маленьке зайченя. Полювання дивного мисливця.

Номер слайду 7

Письмовий переказ У нашому …Його всі називають …Дід полює в … на… . До лісу йде рано-вранці, … . Кожну частину переказуємо і діти пишуть самостійно.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Самооцінювання. Було легко працювати Були незначні помилки. Було важко працювати. Припускався помилок

Номер слайду 10

Щоденні 5 Читання для себе Читання для когось. Слухання. Письмо для себе. Робота зі словом Роботу надіслати в НЗДжерело: В. О. Сухомлинський. Дивний мисливець. Відкриті матеріали інтернет-видань.

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
3 листопада 2023
Переглядів
456
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку