Презентація "Діаграми"

Про матеріал

Презентація створена для проведення дистанційного уроку математики в 6 класі за програмою НУШ. Підручник "Математика, 6 клас, авт. А.Г.Мерзляк, В.Б.Полонський, М.С.Якір. Матеріали містять практичні завдання з розв'язанням.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Діаграми. Математика, 6 клас26.01.2024

Номер слайду 2

Що таке діаграма? Діаграма – у перекладі з грецької – рисунок, креслення. Діаграма – графічне зображення даних у вигляді відрізків або геометричних фігур, яке дозволяє швидко порівняти або оцінити співвідношення декількох величин. Діаграми використовують для наочного зображення числових співвідношень.

Номер слайду 3

Види діаграм. Стовпчаста діаграма В такій діаграмі дані подані у вигляді стовпчиків. Таку діаграму використовують для порівняння даних величин.

Номер слайду 4

Види діаграм Учитель щодня веде облік відвідування учнями навчальних занять протягом тижня і дані записує в таблицю. Ці дані можна наочно подати у вигляді стовпчастої діаграми.

Номер слайду 5

Стовпчаста діаграма Учні трьох шостих класів виконували контрольну роботу з математики. Результати цієї роботи подані у вигляді стовпчастої діаграми: Із діаграми видно, що оцінку «1» і «4» не отримав жоден учень, а оцінку «7» отримала найбільша кількість учнів – 14. Оцінки високого рівня ( 10-12) отримали 10 + 9 + 6 = 25 учнів. Учні, які отримали оцінку «5» більше за тих, хто отримав оцінку «8».

Номер слайду 6

Види діаграм. Кругова діаграма. Наочно відображають інформацію кругові діаграми.

Номер слайду 7

Кругова діаграма За допомогою кругової діаграми можна швидко порівняти дані.

Номер слайду 8

Кругова діаграма

Номер слайду 9

Побудова діаграми Діаграми можна будувати на комп’ютері за спеціальною програмою. Діаграму можна створити в програмі Word та Power. Point . На вкладці «Вставка» знаходимо в розділі ілюстрацій вікно «Діаграма». Відкриваємо «Діаграми» і знаходимо в переліку види діаграм. Вибираємо необхідне, наприклад - стовпчасту або секторну. Відкриваємо її, вводимо свої дані в таблицю, даємо назву діаграмі та категоріям, які порівнюємо. Діаграма створюється автоматично.

Номер слайду 10

Створення діаграми. Вага дітей

Номер слайду 11

Тренувальні вправи № 1 1) Скільки в Україні ботанічних садів; зоологічних парків? ( 22 і 12) 2) На скільки більше заповідників, ніж національних природних парків? ( 20 – 11 = 9) 3) У скільки разів менше регіональних ландшафтних парків, ніж дендрологічних? ( 35: 28 = 1,25)

Номер слайду 12

Тренувальні вправи № 2 1) У який з наведених водойм найсолоніша вода? ( у Мертвому морі) 2) У якій з наведених водойм найменш солона вода? ( у Чорному морі) 3) У якому з морів, Середземному чи Червоному, вода солоніша? ( у Червоному морі)

Номер слайду 13

Тренувальні вправи № 3 1) Скільки відсотків вільного часу Петро проводить на повітрі? ( 4% ) 2) Скільки відсотків вільного він проводить із користю для здоров’я? ( 19%) 3) У скільки разів більше часу він витрачає на перегляд телевізійних програм і гру на комп’ютері, ніж на допомогу батькам? ( 59 : 2 = 29,5 ) Чи порадили б ви Петрові щось змінити в розподілі вільного часу?

Номер слайду 14

Домашнє завдання П. 26 прочитати, виконати № 773, № 771 В № 771 – побудувати стовпчасту діаграму.

pptx
Пов’язані теми
Математика, Презентації
Додано
19 травня
Переглядів
65
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку