Презентація "Дистанційне навчання"

Про матеріал
Дана презентація може бути використання для проведення засідання методичного об'єднання. Вона знайомить із основними засобами дистанційного навчання, які допоможуть зробити уроки вчителів цікавими.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

УРОК ЗАРУБІЖНОЇ ЛІТЕРАТУРИ В УМОВАХДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ

Номер слайду 2

Дистанційна освіта —це можливість навчатися та отримувати необхідні знання віддалено від навчального закладу в будь який зручний час. Положення про дистанційну освіту та Концепція розвитку дистанційної освіти в Україні регулює права та обов'язки учасників навчального процесу.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Актуальність дистанційного навчання  Удосконалення змісту дистанційного навчання в сучасній школі зумовлено необхідністю адаптувати традиційний методичний інструментарій до нових умов і розробити специфічний, а також, організувати якісний процес навчання учнів з віддаленим доступом навчання та забезпечити реалізацію їх права як громадян України на здобуття освіти

Номер слайду 6

У процесі проведення навчання в дистанційному режимі на уроках зарубіжної літератури використовую такі типи інформаційних послуг:- ресурси світової мережі Інтернет (сторінки World, Wide, Web, інформаційно-пошукові системи); гіпертекстові середовища (WWW – сервери);електронна пошта;- телеконференції;веб-конференції;он-лайн презентації

Номер слайду 7

Кейс-технологіїЗа цією технологією до початку занять формуються пакети (кейси) з окремих тем (текстові, аудіовізуальні, мультимедійні матеріали) та розсилаються для самостійного вивчення учням з організацією регулярних консультацій. У разі, коли учень за будь-яких причин не засвоїв матеріал даної теми або хоче розглянути додаткові теми, він звертається до цих кейсів. Перевагою такої форми навчання є можливість урахування індивідуальних темпів навчання кожного з учнів, насичений і швидкий зворотній зв'язок з учителем і однокласниками.

Номер слайду 8

Чат – спілкування користувачів мережі в режимі реального часу, засіб оперативного спілкування людей через Інтернет. Є кілька різновидів чатів: текстовий, голосовий, аудіовідеочат. Найбільш поширений текстовий чат. Голосовий чат дозволяє спілкуватися за допомогою голосу. В освітніх цілях за необхідності можна організувати спілкування в чатах. Це реальна можливість, яка проводиться у рамках запропонованої для дискусії проблеми, сумісної проектної діяльності, обміну інформацією.

Номер слайду 9

Відеоконференція– це конференція реального часу в on-line режимі. Вона проводиться у визначений день і в призначений час. Для якісного проведення відеоконференції, як і телеконференції, необхідна її чітка підготовка: створення програм (цим займається мережевий викладач), своєчасна інформація на сайті і розсилка за списком (виконує педагог-куратор). Відеоконференція – один із сучасних способів зв’язку, що дозволяє проводити заняття у «віддалених класах», коли учні і викладач знаходяться на відстані. Отже, обговорення й прийняття рішень, дискусії, захист проектів відбуваються у режимі реального часу. Викладач і учні можуть бачити один одного, викладач має можливість супроводжувати лекцію наочним матеріалом.

Номер слайду 10

Форумнайпоширеніша форма спілкування викладача й учнів у дистанційному навчанні. Кожний форум присвячений будь-якій проблемі або темі. Модератор форуму (мережевий викладач) реалізує дискусію чи обговорення, стимулюючи питаннями, повідомленнями, новою цікавою інформацією. Програмне забезпечення форумів дозволяє приєднати різні файли певного розміру. Кілька форумів можна об’єднати в один великий. Наприклад, під час роботи малої групи учнів над проектом, створюються форуми для кожної окремої групи з метою спілкування під час проведення дослідження над вирішенням поставленого для даної групи завдання, потім – обговорення загальної проблеми проекту усіма учасниками навчального процесу (веб-конференція).

Номер слайду 11

Блогце форма спілкування, яка нагадує форум, де право на публікацію належить одній особі чи групі людей. В Інтернет-курсі можна використовувати під час навчання у колективі. Наприклад, автор (один учень чи їх група) виконав певне завдання (твір, есе), яке розміщується на сайті свого мережевого щоденника (блогу), потім автор блогу дає можливість іншим учням прочитати і прокоментувати розміщений матеріал. У учнів з’являється можливість обговорення й оцінки якості публікації і коментарів, що сприяє розвитку мовленнєвих навичок.

Номер слайду 12

Основні засоби дистанційного навчання:- електронні мережеві підручники, інформаційні ресурси; https://zarlit.com/textbook/index.html- навчальні й контрольні завдання, практичні роботи із методичними рекомендаціями щодо їх виконання; https://osvitoria.media/metodychni-rekomendatsiyi-shhodo-vykladannya-zarubizhnoyi-literatura-u-2019-2020-navchalnomu-rotsi/віртуальні тренажери із методичними рекомендаціями щодо їх використання; https://www.renderforest.com/ru/slideshow-makerhttps://worditout.com/word-cloud/888672- дослідницькі й проектні роботи; https://vseosvita.ua/library/opis-dosvidu-proektna-dialnist-ak-skladova-innovacijnih-tehnologij-na-urokah-zarubiznoi-literaturi-92124.html- пакети тестових завдань для проведення контрольних заходів, тестування із автоматизованою перевіркою результатів; https://naurok.com.ua/test/zarubizhna-literatura/klas-11- мультимедійні лекційні матеріали; https://vseosvita.ua/library/multimedijna-prezentacia-na-urokah-zarubiznoi-literaturi-4831.html- навчальні відеофільми; https://vseosvita.ua/library/sucasni-tipi-urokiv-zarubiznoi-literaturi-- електронні бібліотеки чи посилання на них; http://library.nlu.edu.ua/- дистанційні олімпіади і конкурси; https://naurok.com.ua/olimpiada

pptx
Додано
21 березня
Переглядів
23
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку