Презентація "Дитячі книги 2018"

Про матеріал

Дана презентація про дитячі книги, які були написані, видані або перекладені на українську мову у 2018 році. Більшість із них є хітами продажів на Книжковому Арсеналі, на Форумі видавців у Львові.Рекомендовано для прочитання учням 5-6 класів.

Перегляд файлу

        Дитячі книги 2018 року, які варто

             прочитати учням 5-6 класів

 

 

     У Тані Малярчук вийшла чудова книга «Mox Nox» (Серія: ілюстровані історії та казки), у якій чітко окреслено чимало важливих та актуальних моментів: війна і мир, перша закоханість, пошук справжньої дружби, усвідомлення себе і власних прагнень, здатність сприймати інших такими, якими вони є; не ділити тих, хто поруч, на кращих і гірших. А ще цей твір про те, як важливо вміти прощати.

     Головна героїня ─ мила, смілива, розумна Тереза ─ наважиться на те, чого вже кілька століть не робив жоден її одноплемінник, і досягне успіху.

     Вона ставить, як на свій вік, багато запитань, прагне дізнатися, чи існують мангрові ліси зі смачними фруктами, чому зникли руконогі істоти, які побудували місто, де тепер мешкають птеропуси ─ кажани-інтелектуали, які читають книжки, мають свої легенди і секрети.

 

 

 

 

     «Чудові історії на добраніч» Ервіна Мозера ─ це кілька десятків цікавих оповідань відомого і напрочуд плідного австрійського письменника.

     У них і про слоника Боло, який втік від торговців тваринами; і про кота Вільберта, що зробив внесок у розробку першого моторизованого літака; і про безстрашне жабеня Руді та його подорож автостопом до моря; і про страуса Чарлі, який оббіг увесь пінгвінячий край; і про коаленя Джері та його невдалі гостини у ведмедя…

     Історій багато.

 

 

 

 

             

 

     Книги В.Рачицкаса внесені до каталогу «Сто найкращих литовських книжок» і перекладені багатьма мовами світу.

     Герой твору «Хлопчаки танцюють брейк» ─ Йокубеліс Вайніс ─ часто потрапляє в халепи, наприклад, вдає із себе хворого або намагається зірвати урок малювання. Він бешкетує, але водночас допитливий і кмітливий, допомагає своєму класу, що заблукав у лісі, хвилюється за однокласницю, з якої насміхаються інші дівчата тощо. Хлопець живе у передмісті, тому до школи спочатку йде пішки, потім їде автобусом, а як вийде з автобуса, чекає тролейбуса, після того ─ знов пішки. Багато чого бачить і чує буквально зранку.

     У цій книжці автор уміє на рівних цікаво говорити і про смішне, і про серйозне, і про важливе.

 

 

 

 

     Герої нової книги відомої української письменниці Зірки Мензатюк уже відомі читачам з її повісті «Таємниця козацької шаблі». І ось вони знову вирушають у мандрівку…

     «Дике літо в Криму» ─ гостросюжетна повість про літні канікули на кримському узбережжі, про дружбу київської школярки Наталочки з татарськими ровесниками. Оселившись у наметі на дикому березі моря, дівчинка зіткнеться з несподіваними небезпеками й складними загадками, потраплятиме в моторошні пастки.

     Та найбільшою таємницею стане коштовний срібний пояс, схований далекого 1944 року, коли татарське населення насильно вивозили з Криму. Однак Наталочка та її нові друзі ще не знають, що цю реліквію розшукують не тільки вони…

 

 

 

 

 

       

 

     Швеція подарувала світу не одного талановитого дитячого письменника. У списку відомих імен особливе місце належить Ульфу Старку ─ автору захоплюючих історій, перекладених на 25 мов світу. Його твори ─ якісна дитяча література, яка не стільки розважає, як пробуджує емоції та змушує замислюватися.

     «Золоте серце» Ульфа Старка ─ повість про першу дитячу закоханість, про любов до музики і про те, як важливо навчитися грати серцем. А ще про те, як вміти любити когось по-справжньому, коли тобі лише 12 років. Людвіг намагається зрозуміти, як же можна показати комусь свої почуття і як довести, що вони правдиві.

 

 

                  

 

     Готовий до пригод, до магії та чарівних перевтілень? Якщо так, тоді прочитай книгу Зомана Чейнані «Школа добра і зла. Світ без принців».

    Софі та Агата повертаються до Гавалдона. Тепер, коли Директора школи вже немає, дівчата можуть прожити своє «Довго і Щасливо» вдома. Але щасливе закінчення казки не таке райдужне, як уявляла собі Агата. Вона розуміє, що приязнь подруги не зможе замінити кохання принца, тому потай від Софі хоче повернутися назад. Бажання Агати відкриває портал до Школи, а точніше, до Школи Хлопців і Дівчат. Союз Агати і Софі зруйнував правила чарівного світу, поєднав принцес із відьмами, чарівників із принцесами. До чого ж приведе ця зміна, і чи зможуть подруги повернути втрачену  рівновагу, не втративши одна одну?

 

 

          

 

     Герой чудової повісті Дороти Касьянович «Привіт, вовки!» ─ одинадцятирічний Філіп ─ наділений неймовірною уявою, це рятує його від одноманітності повсякдення, самотності й цілковитого нерозуміння з боку батьків. Навіть найкращий друг знайшов собі крутішого приятеля й охолов від спільних ігор.

     Несподівано Філіп знаходить друга у вигляді своєї тітки, старшої материної сестри. Проте мама, схоже, не дуже схвалює постійні синові поїздки до тітоньки-письменниці. Ще б пак! Мама впевнена, що сестра ─ найщасливіша людина на світі: у неї купа грошей і вона не повинна працювати. Бо хіба це серйозна робота ─ написання книжок?

 

 

          

 

     Анна ─ головна героїня книги Клауса Гагерупа «Дівчинка, яка рятувала книжки» ─ страшенно любить читати, живе в книжках, товаришує з усіма героями, а іноді заводить ворогів. У неї є подруга-бібліотекар.

     Якось Анна дізнається, що стається з тими книгами, яких ніхто не бере в бібліотеці. Їх просто знищують! А це значить, що всі її улюблені друзі, яких вона знайшла у книгах, теж можуть зникнути. Чи зуміє дівчинка знайти спосіб, як цьому зарадити? І чи зможе розкрити таємницю історії про зачарований ліс та її загадкового автора? Любов до літератури і до нових світів, які відкриваються читачам, мають їй у цьому допомогти…

 

 

 

 

 

     Олена Колінько у своїй новій книзі «Шпалереон» стверджує: «Якщо уважно придивитися до нових шпалер у класі й «увімкнути» уяву, то в їхніх візерунках можна розгледіти чудернацьких істот».

     Скажімо, кумедного динозавра Хвильку, кенгуру з валізою, метелика-офіціанта чи навіть чубатого однокласника в образі «гавайського носорога» тощо.

     Усе це буде цікавим на нудному уроці, але не тоді, коли потрапляєш до Шпалереону, де всі ці істоти виявляються живими, але їхньому чудернацькому світові загрожує страшна небезпека через твою незграбність.

     Повість-казка «Шпалереон» Олени Колінько ─ переможець конкурсу «Напишіть про мене книжку» в номінації «Добрі пригоди».

 

 

 

 

 

 

                 

 

     «Казки на ніч для дівчат-бунтарок» Франчески Кавалло та Елени Фавіллі визнані найкращою книгою Форуму видавців – 2018 у номінації «Література для дітей віком від 6 до 12 років».

     Для книги авторами було зібрано історії про життя ста видатних жінок зі всього світу. До проекту залучили шістдесят ілюстраторок, які працюють у різних стилях. Кожен розворот видання містить невеликий біографічний нарис у формі казки та яскравий портрет героїні.

     Кожна із сотні історій у цій книзі є доказом того, що серце, сповнене довіри, може змінювати світ. Важливо також усвідомлювати перешкоди, які чекають кожного попереду. І не менш важливо знати, що ці перешкоди можна подолати.

 

1

 

doc
Додано
10 жовтня 2018
Переглядів
2931
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку