Презентація "Дивлюсь на світ і все мене дивує"

Про матеріал

Презентація допоможе вчителям підготуватись до уроку за оповіданням Олега Буценя "Наше відкриття". Учні дізнаються цікаві дані про світ природи, збагатять свої знання.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дивлюсь на світ і все мене дивуєПрезентація до уроку в 3 класі за твором О. Буценя “Наше відкриття” вчительки Феневицького НВО “Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-дитячий садок” Крикун Ліни Дмитрівни

Номер слайду 2

Наше відкриття. Які відкриття зробили хлопчики? Прочитайте.свою ,Мурашки ,Мурашкив, свій, поки, мурашник, не,входи,закриються, мають,поспішають, мову, всі.

Номер слайду 3

Говорити кажу. Сміятися гріти. Розмовляти дивувати. Кричить теревенили Заверещали дивувати. Світити балакаєДивитись зашепотів. Склади синонімічний ряд - Які слова ви зустріли під час читання тексту? Складіть з них синонімічний ряд.

Номер слайду 4

Життя в мурашнику. Мурашки – гуртосімейні комахи. Їхні колонії величезні й чітко організовані: кожен займається своєю справою. Біля входу до мурашника стоять на варті мурашки-солдати. Вони впізнають мешканців свого мурашника за запахом і не впускають чужинців.

Номер слайду 5

Життя в мурашнику. Робочі мурашки здобувають поживу. Вони залишають позаду себе пахучий слід, щоб потім знайти зворотну путь до мурашника.

Номер слайду 6

Життя в мурашнику. Цілий день в мурашнику кипить життя. Молоді мурашки піклуються про яйця. Щоб яйця не пересохли,вони змочують їх слиною. Цариця цілий день відкладає яйця. Молоді мурашки приносять їй їжу і виносять назовні сміття.

Номер слайду 7

Робоча мурашка Існує багато видів мурашок: руді лісові, медові, листорізи, мурашки-кравці та інші. Це - робоча мурашка. Її щелепи (мандибули) біля рота слугують для перетягування здобичі та подрібнення їжі. Медові робочі мурашки зберігають у черевцях зібраний усіма родичами запас нектару для всієї колонії.

Номер слайду 8

В гостях у дятла- Уявімо, що наступного дня друзі знову пішлидо лісу. Цього разу вони зацікавились ще одним лісовим жителем-дятлом. Адже він так багато стукає по стовбурах дерев, що міг би давно сточити його. Як ви думаєте, який висновок після спостереження за дятлом зробили хлопчики?

Номер слайду 9

Запам′ятайте!Натрапивши на мурашник-не завдавайте йому шкоди!

pptx
Додано
5 серпня 2018
Переглядів
1047
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку