Презентація "Дія хімпрепарату на волосся"

Про матеріал
Чому пряме волосся стає завитим? Що відбувається у волоссі в процесі хімічної завивки? Багато хто хоче знати. Пропоную переглянути презентацію та ознайомитися з дією хімпрепарату на волосся, а також зв'язками у волосі та їх роллю
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Зв’язки у волоссі

Номер слайду 2

Ще раз про будову волосся Волосся складається з зовнішнього шару - кутикули, який має 8-9 шарів лусочок. Вони знаходять одна на одну як черепиці на даху. Середній шар - кортекс - має пігмент меланін і кератинові ланцюжки. Вони і визначають структуру волосся, його міцність.

Номер слайду 3

Зв’язки у волоссі Кератинові ланцюжки з'єднані трьома видами зв'язку. Водневі Сольові Дисульфідні Тому волосся має циліндричну форму а не розпарається на окремі пасма кератину

Номер слайду 4

Водневі зв'язки Водневі зв'язки, наявні в волосі, легко руйнуються водою і дозволяють завити волосся на бігуді або зробити укладку волосся на короткий час. Водневі звязки

Номер слайду 5

Сольові зв'язки Сольові зв'язки, які руйнуються в лужному середовищі, і волосся сильно набухає. Сольові зв’язки

Номер слайду 6

Дисульфідні зв’язки Двосірчистий зв'язок (цистин) мають 2 атома сірки, які руйнуються дією хімічного складу. також відомий як SS-зв'язок або дисульфідний місток Дисульфідні звязки

Номер слайду 7

Вплив хімічного складу Під дією хіміопрепарату відбувається хімічний процес розкислення. Розкислювач приносить в волосся водень, який розриває сірчисті мости.

Номер слайду 8

Вплив хімічного складу Ідеальний відсоток розкислення - 30% зруйнованих дисульфід них зв’язків, що дозволяє отримати пружний завиток і зберегти якість волосся. В середньому це означає, що кожен третій міст повинен бути розірваний.

Номер слайду 9

Правильний вибір Правильно обраний хімсклад і точна витримка часу по інструкції. Якщо вибрати занадто сильний хімсклад,збільшити час витримки, волосся стане чутливим і буде погано тримати форму. Якщо вибрати слабкий хімсклад, скоротити час витримки, завиток буде дуже слабкий, і така хімічна завивка збережеться дуже короткий час.

Номер слайду 10

Розрив сірчистих мостиків, цистинові зв'язки стають нестійкими цистиїновими Відновлення сірчистих звязків у новому положенні

Номер слайду 11

Руйнування зв'язків Правильно проведений процес перманентної завивки руйнує і відновлює приблизно 50% дисульфідних зв'язків волосся. При руйнуванні дуже великого числа дісульфідних зв'язків волосся слабне, світлішає.

Номер слайду 12

Дія фіксатора Під дією фіксатора - перекису водню - цистинові зв'язки відновлюються, але в зміщеній формі, і волосся набуває первинну пружність. Окислення, викликане фіксатором, звільняє кисень, який проникає всередину волосся і з'єднується з воднем, у результаті чого виходить вода. Фіксатор відновлює двосірчисті зв'язки. Волосся фіксується у формі завитка.

Номер слайду 13

Розрив сірчистих мостиків, цистинові зв'язки стають нестійкими цистиїновими Відновлення сірчистих звязків у новому положенні

Номер слайду 14

Дія хімпрепаратів на волосся 1. Волосся в нормальному стані 2. Хімічна дія на волосся (розкиснення) 3. Надана форма (фізична дія) 4. Фіксація (хімічна дія)

Номер слайду 15

Роль рН Хімічний процес протікає при рН 9 - 11; чим вище рН складу, тим сильніше він діє на волосся. Волосся швидше набухає, швидше відбувається розрив цистин зв'язків, але і гідроліз амінокислот кератину волосся йде активніше. Тому час витримки і концентрація препарату повинні бути індивідуальними залежно від волосся, їх структури, стану (сухе, жирне, нормальне, фарбоване)

Номер слайду 16

Волосся втрачає вагу! Волосся в процесі завивки втрачає частину своєї ваги. Відбувається це в результаті гідролізу амінокислот кератину, коли невелика частина волосся переходить в розчин і вимивається.

ppt
Додано
15 квітня 2020
Переглядів
3704
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку