Презентація "Дизайн книги.Ілюстрація"

Про матеріал

Презентаця присвячена мистецтву створення книги.

Особливе місце у графічному дизайні посідає мистецтво створення книги. У давні часи на виготовлення книжки, особливо якщо вона містила малюнки (мініатюри), витрачалися роки. Видання книжки — складний творчий процес, у якому задіяні фахівці різних професій, кожен з яких має своє завдання. Саме про це і піде мова.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ДИЗАЙН КНИГИ. ІЛЮСТРАЦІЯ

Номер слайду 2

Особливе місце у графічному дизайніОсобливе місце у графічному дизайні посідає мистецтво створення книги. У давні часи на виготовлення книжки, особливо якщо вона містила малюнки (мініатюри), витрачалися роки. Тому винайдення Йоганном Гутенбергом друкарського верстата (ХV ст.) і запровадження друкарства було дуже важливим для людства.

Номер слайду 3

Видання книжки — складний творчий процес, у якому задіяні фахівці різних професій, кожен з яких має своє завдання

Номер слайду 4

Головне завдання дизайнера-графіка. Головне завдання дизайнера-графіка полягає в досягненні єдності змісту та зовнішнього оформлення книги, а також зручності користування книжкою читачем, залежно від його віку

Номер слайду 5

Художній редактор. За загальне художнє оформлення книжки, якість кожного розвороту відповідає художній редактор, тому цього фахівця іноді називають режисером видання.

Номер слайду 6

Дизайнер. Для створення цілісного й неповторного враження дизайнер, відповідно до задуму, обирає формат, шрифт і стиль оформлення книжки, визначає місце кожного зображення, намагаючись досягти гармонійного поєднання всіх елементів художнього оформлення з текстом

Номер слайду 7

Завдання художника. Завдання художника — виділити для ілюстрування найхарактерніші епізоди літературного твору й наочно втілити образи літературних героїв, щоб допомогти читачеві глибше, емоційніше сприйняти текст. Художник працює над розробкою обкладинки, ілюстрацій, заставок, кінцівок тощо

Номер слайду 8

Ілюстрації Владислава Єрка до казки «Снігова королева»Обкладинка

Номер слайду 9

Сторінки

Номер слайду 10

Заставка

Номер слайду 11

Кінцівка

Номер слайду 12

З історіїІлюстрації є важливим елементом художнього оформлення книжки. Вони були відомі ще за часів стародавнього світу в Єгипті, Греції, Римі, Китаї у вигляді малюнків у рукописах, а в середні віки — мініатюр на сторінках рукописних книжок.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Єдиний ансамбль. Створюючи ілюстрації до літературних творів, сучасний художник точно дотримується характеристик героїв, які дає письменник. Проте художнику доводиться ще додумувати багато деталей, які автор не договорює, не описує докладно: зображення інтер’єрів, оточення. Він обмірковує кожну лінію й колір, об’єднуючи всі елементи в єдиний ансамбль

Номер слайду 15

Екслібрис. У багатьох книголюбів на внутрішній стороні палітурки книжок можна побачити графічну композицію невеликих розмрів — екслібрис. Це особистий знак власника книжки і, водночас, — його своєрідний портрет. Екслібрис може багато розповісти про людину, якій належить книжка, адже він відображає її смаки, уподобання та захоплення.

Номер слайду 16

Екслібрис

Номер слайду 17

Екслібрис

Номер слайду 18

Завдання. Придумайте і намалюйте ілюстрацію до твору Г. К. Андерсена «Снігова королева», у якій спробуйте передати своє ставлення до літературних героїв (матеріали за вибором).

Номер слайду 19

pptx
Додано
9 лютого 2019
Переглядів
7939
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку