Презентація для 5 класу НУШ з історії

Про матеріал
Презентація до уроку історії в 5 класі НУШ тема "Історія як минуле людини і суспільства. Історія України – частина європейської та світової історії. Історія мого краю" за модельною програмою «Досліджуємо історію і суспільство (інтегрований курс)» для закладів загальної середньої освіти (автори Пометун О. І., Ремех Т. О., Малієнко Ю. Б., Мороз П. В.)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сьогодні Досліджуємо історію та суспільство 5 клас Автор: Демиденко Ася, ЗЗСО І-ІІІ ступенів №16 Тема. «Історія як минуле людини і суспільства. Історія України – частина європейської та світової історії» Назва уроку. Казка про «Україну» Історія – це свідок часів, світило істини, життя та пам’яті, учителька життя, вісниця старовини. Цицерон Сьогодні 01.09.2023 Урок №1

Номер слайду 2

Сьогодні Організація класу 01.09.2023 Досліджуємо історію та суспільствоа 5 клас Автор: Демиденко Ася, ЗЗСО І-ІІІ ступенів №16 Вправа «Починаємо урок» У цей ранковий, добрий час Я рада, діти, бачить вас. Треба всім нам привітатись. Вліво-вправо поверніться, Один одному всміхніться. Чи готові до уроку? Молодці! То ж сідайте. Працювати почали.

Номер слайду 3

Сьогодні Психологічне налаштування Досліджуємо історію та суспільсто 5 клас 01.09.2023 Автор: Демиденко Ася, ЗЗСО І-ІІІ ступенів №16 Повторюємо правила поведінки на уроці Усі сідайте тихо, діти. Домовляймось – не шуміти, Руку гарно підіймати, На уроці не дрімати, А знання мерщій хапати – Щоб не було нам мороки. Всі готові до уроку? Тож, гаразд. Часу не гаймо І урок наш починаймо.

Номер слайду 4

Сьогодні Мотивація навчальної діяльності Досліджуємо історію та суспільство 5 клас 01.09.2023 Автор: Демиденко Ася, ЗЗСО І-ІІІ ступенів №16 Вправа «Хмаринка слів» Які слова ви бачите на малюнку? Розшифруйте хмаринку слів і складіть крилатий вислів. Як ви розумієте його зміст?

Номер слайду 5

Сьогодні Актуалізація опорних знань Досліджуємо історію та суспільство 5 клас 01.09.2023 Автор: Демиденко Ася, ЗЗСО І-ІІІ ступенів №16 Online - вправа «Збери пазл» Зберіть онлайн-пазл за посиланням та виконайте завдання https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=2bb9488c430f Назвіть назву легенди? Щодо якої країни та міста стосується ця легенда?   Завдання:

Номер слайду 6

Сьогодні Вивчення нового матеріалу Досліджуємо історію та суспільство 5 клас 01.09.2023 Автор: Демиденко Ася, ЗЗСО І-ІІІ ступенів №16 Що таке історія Рубрика « Нове та цікаве» Греки шанобливо ставилися до вивчення історії, у їхній міфології вона мала покровительку – Кліо. ЇЇ зображували у вигляді молодої жінки із сувоєм папірусу або пергаменту в руці. Папі́рус (грец. πάπυρος) — товстий папероподібний матеріал, що виготовлявся в стародавньому Єгипті зі стебел рослини циперус папірус (Cyperus papyrus) родини осокових, яка росла на берегах Нілу. Вправа «Асоціативний кущ» Історія

Номер слайду 7

Сьогодні Вивчення нового матеріалу Досліджуємо історію та суспільство 5 клас 01.09.2023 Автор: Демиденко Ася, ЗЗСО І-ІІІ ступенів №16 Історія людства — це історія багатьох народів і держав, країн і регіонів, культур і цивілізацій. Історичне минуле нашого народу не можна розглядати окремо від минулого всього людства Тестова робота https://learningapps.org/26265978 Робота з ілюстрацією Назвіть що або кого зображено на ілюстраціях? Яких країн та явищ стосуються ілюстрації? Як ви про це здогадались? За яким ознаками ми впізнаємо нашу державу - Україну? Що є символами України?

Номер слайду 8

Сьогодні Хвилинка відпочинку Досліджуємо історію та суспільство 5 клас 01.09.2023 Автор: Демиденко Ася, ЗЗСО І-ІІІ ступенів №16 Піднімається вітер (потираємо руки). Падають перші краплини дощу (клацаємо пальцями). Почалася справжня злива (плескаємо долонями по стегнах). Злива перетворюється на бурю (тупцюємо). Закінчується дощ, падають останні краплі (клацаємо пальцями). Шумить тільки вітер (потираємо долонями). Дощ скінчився. Сонце! (усі разом піднімають руки вгору) Вправа «Раптовий дощ»

Номер слайду 9

01.09.2023 Вивчення нового матеріалу Автор: Демиденко Ася, ЗЗСО І-ІІІ ступенів №16 Досліджуємо історію та суспільство 5 клас 2. Що досліджує наука історія Робота з ілюстрацією Подивись і вислови свою думку на питання що досліджує історія? Що, де і коли відбулося — головні питання, які перед нами ставить сива давнина. Чому так сталося, що відбулося після цього? Питання можуть бути найрізноманітніші, відповіді ж на них інколи доводиться шукати роками і десятиліттями. А на деякі питання людство не може відповісти вже тисячі років. Шукачами відповідей на запитання історії є люди, які все життя присвячують цій нелегкій, але дуже цікавій справі. Такими людьми є вчені-історики. Дмитро Яворницький Михайло Грушевський

Номер слайду 10

Сьогодні Закріплення вивченого (тренувальні вправи) Досліджуємо історію иа суспільство 5 клас 01.09.2023 Автор: Демиденко Ася, ЗЗСО І-ІІІ ступенів №16 Вправа «Розгадай ребус» Завдання: Як звали першу людину, яка досліджувала минуле близько 2000 років тому, якого ще називають «батьком історії»?

Номер слайду 11

Сьогодні Досліджуємо історію та суспільство 5 клас 01.09.2023 Закріплення вивченого (тренувальні вправи) Автор: Демиденко Ася, ЗЗСО І-ІІІ ступенів №16 Історична наука вивчає… Людей,які обрали своєю професією вивчення минулого називають… «Батьком історії» в Європі називають… Першими історичними творами були… Першим істориком України називають… Історики вивчають… Вправа «Незакінчене речення»

Номер слайду 12

Сьогодні Підсумок. Домашнє завдання Досліджуємо історію та суспільство 5 клас 01.09.2023 Автор: Демиденко Ася, ЗЗСО І-ІІІ ступенів №16 Домашнє завдання Завдання за вибором: І. Склади хмаринку слів до слова «історія» ІІ. Візьми інтерв’ю у 2-3 людей твого оточення за поданими запитаннями: Яка подія минулого має для них особливе значення? Яку подію в житті країни вони вважають найвизначнішою? Запиши назви цих подій у зошит. Порівняй отримані відповіді та подумай, чому вони різні. ІІІ. Зроби лепбук за наступним прикладом.

Номер слайду 13

Сьогодні Рефлексія Досліджуємо історію та суспільство 5 клас 01.09.2023 Автор: Демиденко Ася, ЗЗСО І-ІІІ ступенів №16 Вправа «Запитання від віртуального друга» Що означає слово «історія»? Що чекає на народ, у якого відсутня інформація про минулі події? Поясніть свою відповідь. Як ви вважаєте, для чого потрібно знати історію своєї держави? Що вивчають історія України та всесвітня історія? Чи правильне твердження, що всесвітня історія є складовою історії України? Навіщо людині знати про минуле? Поясніть, як ви розумієте такий вислів: «Історія — наука про минуле людства в часі та просторі». Як сьогодення може вплинути на ваше майбутнє життя?

Номер слайду 14

Сьогодні Самооцінювання Досліджуємо історію та суспільство 5 клас 01.09.2023 Автор: Демиденко Ася, ЗЗСО І-ІІІ ступенів №16 Обери цеглинку лего з написом і оціни свою роботу на уроці

Номер слайду 15

Сьогодні Ми за академічну доброчесність Досліджуємо історію та суспільство 5 клас 01.09.2023 Автор: Демиденко Ася, ЗЗСО І-ІІІ ступенів №16 1. Модельна навчальна програма «Досліджуємо історію і суспільство. 5-6 класи (інтегрований курс)» для закладів загальної середньої освіти (автори Пометун О.І., Ремех Т.О., Малієнко Ю.Б., Мороз П.В.) «Рекомендовано Міністерством освіти і науки України» (наказ Міністерства освіти і науки України від 12.07.2021 № 795) 2. Досліджуємо історію і суспільство. О. Пометун, Ю. Малієнко, Т. Ремех. Підручник інтегрованого курсу для 5 класу закладів загальної середньої освіти. Київ. «Освіта», 2022 р. 3. Інтерактивна вправа «Збери пазл» https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=2bb9488c430f 4. Тестова робота https://learningapps.org/26265978 5. Онлайн-інструменти на уроках історії https://lia.lvivcenter.org/edu/tsyfrovi-instrumenty-na-urokakh-istorii/  

ppt
Додано
11 вересня 2023
Переглядів
3371
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку