Презентація до уроку з інтегрованого курсу "Досліджуємо історію і суспільство" для 5 класу НУШ за темою "Вступ. Історія як минуле людини і суспільства".

Про матеріал
Презентацію до уроку створено за підручником інтегрованого курсу для 5 класу НУШ О.Пометун, Ю.Малієнко, Т.Ремех "Досліджуємо історію і суспільство", Київ, "Освіта", 2022 р. Матеріал допоможе візуалізувати урок під час роботи учнів в умовах дистанційного навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«ВСТУП. ІСТОРІЯ ЯК МИНУЛЕ ЛЮДИНИ І СУСПІЛЬСТВА». Підготувала учитель історії Родинської загальноосвітньої школи l – lll ступенів №35 Покровської міської ради Донецької області Гордієнко Світлана Миколаївна. Досліджуємо історію і суспільство. 5 клас. НУШ.

Номер слайду 2

Вправа.«Розгадай ребус»

Номер слайду 3

пояснювати термін «історія» в різних значеннях, про що і про кого розповідає історія як наука. розповідати хто такі історики, що досліджує історія. висловлювати судження щодо вивчення історії свого народу і країни та збереження пам’яті про минуле. самостійно використовувати підручник як джерело знань, коментувати його текст під час читання, складати запитання до нього. Очікувані результати:

Номер слайду 4

1. Що таке історія. 2. Що досліджує наука історія. 3. Чому вивчати історію важливо.

Номер слайду 5

Поміркуй! Що означає слово «історія»? Складіть 1–2 речення із цим словом

Номер слайду 6

Досліди! Які значення слова «історія» ілюструють зображення на стор.13?

Номер слайду 7

Історія — наука, що вивчає минуле людства на підставі усних, письмових свідчень,зображень і матеріальних пам’яток (житла, одягу, знарядь праці тощо). Історія – (в перекладі з грецької) «дослідження», «повідомлення», «розповідь», «оповідь про події».

Номер слайду 8

Роздивіться назви книг на стор. 14 та поясніть, яким історичним дослідженням вони присвячені. Чим можуть зацікавити вас історичні книги? Досліди!

Номер слайду 9

Історики – люди, які обрали своєю професією вивчення минулого. М. Грушевський Нестор Літописець Геродот Нестор М. Грушевський

Номер слайду 10

Одним із видатних українських істориків був Дмитро Іванович Яворницький. Уявіть себе кожний істориком-біографом. Розгляньте зображення і припустіть, що відображає кожна з ілюстрацій. Порівняйте свої припущення з текстом на стор. 16 і дайте назву кожному зображенню. Досліди!

Номер слайду 11

ЧОМУ ВИВЧАТИ ІСТОРІЮ ВАЖЛИВО? Користуючись інфографікою на стор.17, розкажіть, чому важливо вивчати історію. Наведіть приклади до кожної причини. Яка з них, на ваш погляд, найважливіша?

Номер слайду 12

Я сьогодні дізнався (лася)… Мені було цікаво (не цікаво)…. Історія присутня в моєму житті, тому що… Рефлексія

Номер слайду 13

В школі та вдома вам допоможе вивчати новий курс підручник та комп’ютер. Домашнє завдання: Прочитати § - 2 та перевірити себе за запитаннями 1-4 на стор. 17.

ppt
Додано
18 вересня 2023
Переглядів
349
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку