Презентація для батьків " Не все те булінг, що...."

Про матеріал
Упродовж останніх років в Україні досить активно заговорили про булінг ( цькування) серед дітей. Численні факти проявів дитячого насильства стали причиною привернення уваги до цього явища і здійснення на державному рівні конкретних кроків щодо протидії та запобігання цій проблемі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Не все те булінг, що …

Номер слайду 2

Закон України « Про освіту» частина І, стаття 1, пункт 3, 1 булінг (цькування) - діяння (дії або бездіяльність) учасників освітнього процесу, які полягають у психологічному, фізичному, економічному, сексуальному насильстві, у тому числі із застосуванням засобів електронних комунікацій, що вчиняються стосовно малолітньої чи неповнолітньої особи та (або) такою особою стосовно інших учасників освітнього процесу, внаслідок чого могла бути чи була заподіяна шкода психічному або фізичному здоров’ю потерпілого.

Номер слайду 3

Із чим звертаються до поліції однолітки на чолі з одним булером регулярно насміхалися, принижували, ховали та кидали речі дитини, штовхали; однокласники вже не вперше нецензурно обзивали та били; постійно знущалися і побили так, що дитина потрапила в лікарню; група дітей побила одного учня; побилися дві групи школярів; вчорашні друзі посварилися та вже кілька разів билися;

Номер слайду 4

Закон України « Про освіту» частина І, стаття 1, пункт 3, 1 Типовими ознаками булінгу (цькування) є: систематичність (повторюваність) діяння; наявність сторін - кривдник (булер), потерпілий (жертва булінгу), спостерігачі (за наявності); дії або бездіяльність кривдника, наслідком яких є заподіяння психічної та/або фізичної шкоди, приниження, страх, тривога, підпорядкування потерпілого інтересам кривдника, та/або спричинення соціальної ізоляції потерпілого

Номер слайду 5

Булінг — коли людину відокремлюють від групи, намагаються зробити вигнанцем, коли спільно цькують, сміються не разом з нею, а над нею. Цькування виникає, коли групі потрібно об’єднатися «проти когось» або коли є булер, який прагне самостверджуватися за рахунок інших.

Номер слайду 6

Як розпізнати, що ваша дитина піддається булінгу?

Номер слайду 7

Жертвою цькування може стати абсолютно будь-яка дитина, не дивлячись на те, якою б сильною або здібною вона не була б. Однак найчастіше жертвами стають ті, хто найбільше виділяється (дивно одягнений, дивно поводиться, неохайний). Також потенційними жертвами можуть стати ті, хто швидко втрачає самоконтроль, легко піддається емоціям. Булерами ж найчастіше стають ті, хто ростуть без заборон та авторитету батьків, але в той же час їм не вистачає уваги і поваги дорослих.  Їм весь час доводиться самостверджуватися за рахунок інших людей, доводити власну перевагу.

Номер слайду 8

Хто платитиме і за що? У разі доведення булінгу кривдник муситиме сплатити штраф від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (у 2018 році це від 850 до 1700 грн) або виконувати громадські роботи протягом 20-40 годин. Якщо ж булінг вчиняється групою осіб або повторно протягом року, то кривдник/-и сплачуватимуть від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1700 до 3400 грн) або виконуватиме/-уть громадські роботи протягом 40-60 годин. Якщо булінг вчиняє неповнолітня (до 18 років) або малолітня (до 14 років) особа, то за неї платитимуть штраф і виконуватимуть громадські роботи батьки або особи, які їх замінюють.

Номер слайду 9

Рекомендації для батьків Пам’ятайте: дитина не може впоратися з булінгом самостійно! Діти зазвичай не розповідають про насилля батькам, тому важливо навчитися розпізнавати ознаки булінгу. Щодня розмовляйте з дитиною про її справи в школі. Це кілька хвилин на день про те, як і з ким дитина проводить час у школі, що відбувається дорогою додому тощо. Спостерігайте за настроєм дитини. Розвивайте здорову звичку боротьби з хуліганством і нетерпимість до залякувань. Ваші діти повинні знати, що це ненормально залякувати чи стояти осторонь, коли ображають іншого. Навчайте дитину просити про допомогу дорослих і не боятися розповідати про знущання. Поясніть, що вам (батькам) можна довіряти і ви допоможете у будь-якій ситуації.

Номер слайду 10

Навчайте дитину правильно користуватися Інтернетом, соціальними мережами .Встановіть ліміт часу роботи в мережі. Бути прикладом доброти і лідерства для своєї дитини. Кожного разу, коли ви говорите з іншою особою образливим тоном, ви вчите дитину знущанню. Важливо вчити дитину робити добро і проявляти співчуття. Це запорука хороших стосунків з однолітками. Якщо ваша дитина вже стала жертвою шкільного булінгу, за жодних умов не можна ігнорувати чи замовчувати виявлені факти жорстокої поведінки над дитиною. Рекомендовано повідомити в усній чи письмовій формі про насилля адміністрацію навчального закладу.

Номер слайду 11

Дякую за увагу!!!

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
3.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Маєвська Світлана Василівна
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    3.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додав(-ла)
Stadnik Nadya
Додано
25 жовтня 2020
Переглядів
2920
Оцінка розробки
4.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку