презентація для доповіді "Формування мовної культури, як основний аспект формування особистості на заняттях з української мови та літератури"

Про матеріал
презентація для доповіді "Формування мовної культури, як основний аспект формування особистості на заняттях з української мови та літератури"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Цісар Алла. Формування мовної культури, як основний аспект формування особистості на заняттях з української мови та літератури

Номер слайду 2

Номер слайду 3

«Концепції громадського виховання дітей і молоді»

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Чудова думка втрачає свою цінність, якщо вона пога­но висловлена

Номер слайду 6

Народ має високорозвинену літературну мову, то це означає, що він зумів подола­ти неминучу в історії кожної нації економічну і політичну роз'єднаністьstyle.text. Decoration. Underline

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

На жаль, останнім часом літературною мовою розмовляє все менше людей, більш того, поширилося вживання ненормативної лексики, особливо серед молоді.  До  цього призвели такі причини: зменшення прошарку інтелігенції, що є потенційним носієм і користувачем літературної мови; телебачення і радіо  сприяють поширенню вживання ненормативної лексики, використовуючи емоційно експресивну лексику;негативний вплив на стан мовної культури молоді здійснює прогресуюче зниження якості друкованої продукції;низький ступінь  освіченості населення, виховання в неблагонадійній родині.

Номер слайду 11

Різноманітні види бесід дають можливість студентам висловити свою думку й почути інші; метод асоціації дає можливість розвинути світогляд студентів; Дсить ефективним є метод «словничка» - студенти самі пояснюють і записують значення певного слова, а потім знаходять тлумачення цього ж слова в словничках й порівнюють зі своїм;Різноманітні ігри та рольові інсценізації не лише розвивають пам'ять, а й дають можливість розкрити себе в іншому світлі;«Картинна галерея» (чудовий приклад міжпредметної та внутрішньопредметної інтеграції);«Фольклорні хвилинки» – усна народна творчість – це джерело прекрасної української культурної мови;«Правильно/неправильно» – прекрасний приклад покращення мовної культури студентів.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Також увага приділяється позааудиторним заходам. Вони істотно доповнюють заняття з української мови. Зокрема,    проводяться такі виховні заходи:відзначення Дня української писемності (9 листопада); обговорення творів сучасних українських письмен­ників;всеколеджанські диктанти (участь в який приймають і студенти, і викладачі коледжу);засідання гуртка  української літератури ; індивідуальні й групові бесіди на культурологічні теми;зустрічі з письменниками рідного краю, літера­туро знавцями, журналістами тощо;науково-пошукові робити студентів і викладачів з української мови та літератури.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Дякую за увагу!

pptx
Додано
18 березня 2020
Переглядів
937
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку