Презентація для педагогів «Врахування індивідуальних, вікових і статевих особливостей у вихованні дітей дошкільного віку»

Про матеріал
Презентація для педагогів «Врахування індивідуальних, вікових і статевих особливостей у вихованні дітей дошкільного віку». У мене в профілі є майстер-клас до неї.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Майстер-клас для педагогів «Врахування індивідуальних, вікових і статевих особливостей у вихованні дітей дошкільного віку»

Номер слайду 2

Стать та гендер Стать визначає – людина чоловік чи жінка. Вона зумовлена структурою генів і є поняттям біологічним. Гендер (статева роль) – поняття культурне і соціальне. Воно визначає риси характеру та особливості поведінки, які вважаться характерними для чоловіків та жінок у певному суспільстві.

Номер слайду 3

Різниця на психічному рівні{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Дівчатка. Хлопчики більше розвинена ліва півкуля,що забезпечує регуляцію мови і письма;мають переважно довготривалу пам'ять;розвинене наочно-образне мислення;адаптація до середовища проходить через переживання, іноді через емоційні зриви;легше переносять емоційний стрес;суб'єктивна самооцінка, тому що упор робиться на пережиті почуття і переживання;заняттях: дівчинка дивиться в обличчя, ніби шукає в очах у дорослого підтвердження правильності відповіді;більш розвинена права півкуля, що відповідає за розпізнавання і аналіз зорових образів, форм і структур предметів;мають переважно короткочасну пам'ять;мають абстрактним мисленням;легко адаптуються до навколишньому середовищу;насилу переносять стрес;об'єктивна самооцінка;хлопчик дивиться на парту, убік, якщо не знає, чи перед собою, якщо знає відповідь;хлопчики краще вирішують завдання і відгадують кросворди;Відкриття роблять чоловіки, а жінки ці відкриття вдосконалюють.

Номер слайду 4

Відмінності на фізичному рівні{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Дівчатка Хлопчикидівчатка народжуються більш зрілими на 3-4 тижні, а до періоду статевої зрілості ця різниця майже в 2 роки;мальчики начинают позже ходить на 2—3 месяца, чем девочки, а говорить позже на 4-6 месяцев;

Номер слайду 5

Відмінності на поведінковому рівні{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Дівчатка. Хлопчикипотайливі, слухняніші, привітніші;раніше, ніж хлопчики, розуміють, якими їх хочуть бачити оточуючі;високий рівень чутливості і соціальної відповідальності;слуховий спосіб пізнання;Насправді, рано з'являється інтерес до читання, люблять співати, розповідати вірші.оптимістичніші, відкриті;низька здатність демонструвати соціально схвалювані форми поведінки;більш чітке візуальне сприйняття простору, їм цікавіше дивитися ілюстрації, ліпити, вирізати, конструювати.хлопчики більш збудливі, дратівливі, неспокійні, нетерпимі і невпевнені в собі.

Номер слайду 6

Вікторина «Хлопчики та дівчатка»1. Дівчатка більш слухняні, ніж хлопчики2. Хлопчикам легше виходити із складних ситуацій та вирішувати задачі3. Дівчатка більш чутливі до атмосфери, в якій вони живуть, важче переносять біль, страждання.4. Хлопчикам більш важливо заявити про себе, продемонструвати свої здібності.5. У хлопчиків краще зорова пам'ять, а у дівчаток - слухова.6. У хлопчиків більше схильність до творчої роботи, в той час як дівчатка краще справляються з монотонною працею7. Дівчатка більш боязкі.

Номер слайду 7

Гра для педагогів «Гендерний аналіз творів дитячої художньої літератури».

Номер слайду 8

Вирішення педагогічної ситуації Ситуація № 1 (Хлопчикам) Хлопчик 4 років взяв пограти ляльку. Побачивши це, педагог відняла її і сказала малюкові: «Ти що дівчинка !? У ляльки тільки дівчата грають! » Малюк здивовано подивився на вихователя і взяв машинку для гри. Питання: Чи згодні Ви з діями і позицією педагога? Чому? Поясніть. Як би в даній ситуації надійшли Ви?Ситуація № 2 (Дівчаткам) Батько купив своїй дочці, якій 5 років, багато різних іграшок. Серед них: різні ляльки, пазли, кубики, машинки і т.д. Дівчинка зраділа і почала їх розглядати. З усіх вона вибрала 2 машинки і стала ними грати. Батько був задоволений вибором дочки і став грати разом з нею. Побачивши це, мама розповіла про цей випадок педагогу. Питання: Які Ваші подальші дії по роботі з сім'єю? Сформулюйте кілька рекомендацій для батьків.

Номер слайду 9

Дидактична гра «Кому, що потрібно для гри»

Номер слайду 10

Тест «Чоловічий чи жіночий характер?»

Номер слайду 11

Дякую за участь!

pptx
Додав(-ла)
Іващенко Олена
Пов’язані теми
Педагогіка, Майстер-класи
Додано
18 травня 2020
Переглядів
819
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку