Презентація для проведення уроку з ПДР на тему "Рух через залізничні переїзди"

Про матеріал
Презентація для закріплення матеріалу при проведенні уроку на тему "Рух через залізничні переїзди"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як ви повинні вчинити в цій ситуації, коли на залізничному переїзді утворився затор, який змусить вас зупинитися? 1.В`їхати на залізничний переїзд і зупинитися на ньому. 2.Зупинитися перед залізничним переїздом (в`їзд на нього заборонений). 3.Об`їхати транспортні засоби, які стоять.

Номер слайду 2

Чи дозволено в цій ситуації рух перед переїздом у два ряди? 1.Дозволено в будь-якому випадку. 2.Дозволено, якщо не створюється перешкода для зустрічних транспортних засобів. 3.Заборонено.

Номер слайду 3

Чи дозволяється самовільно відкривати шлагбаум на залізничному переїзді? 1.Дозволено на короткий час для пропуску легкового автомобіля. 2.Дозволено, якщо вимкнена звукова і світлова сигналізація. 3.Заборонено.

Номер слайду 4

Чим повинен керуватися водій транспортного засобу під час проїзду цього залізничного переїзду? 1.Світловою і звуковою сигналізацією. 2.Вказівками і сигналами чергового по переїзду. 3.Положенням шлагбаума. 4.Дорожньої розміткою. 5.Усім переліченим вище.

Номер слайду 5

Чим повинен керуватися водій транспортного засобу під час проїзду цього залізничного переїзду? 1.Дорожньої розміткою. 2.Дорожніми знаками. 3.Світловою і звуковою сигналізацією. 4.Тільки дорожніми знаками і дорожньою розміткою. 5.Усім переліченим вище.

Номер слайду 6

Чи дозволено рух через залізничний переїзд у ситуації, зображеній на малюнку? 1.Дозволено. 2.Заборонено.

Номер слайду 7

Чи дозволено рух через залізничний переїзд у ситуації, зображеній на малюнку? 1.Дозволено. 2.Заборонено.

Номер слайду 8

Як ви повинні вчинити в цій ситуації, коли на залізничному переїзді увімкнулася світлова та звукова сигналізація, а шлагбауми ще не почали опускатися? 1.Зупинитися в передбаченому місці, так як проїзд через переїзд заборонений. 2.Зупинитися, тільки якщо шлагбауми почали опускатися. 3.Проїхати залізничний переїзд переконавшись, що до переїзду не наближається поїзд. 4.Проїхати залізничний переїзд.

Номер слайду 9

Яких заходів повинен вжити водій транспортного засобу в разі вимушеної зупинки на залізничному переїзді, якщо йому не вдається звільнити залізничний переїзд? 1.Виконати все перераховане. 2.Залишатися біля транспортного засобу і, подаючи сигнали загальної тривоги, вживати всіх заходів для звільнення переїзду. 3.Послати двох чоловік уздовж колій в обидва боки від переїзду не менш як на 1000 м (якщо одного, то в бік імовірної появи поїзда, а на одноколійних переїздах - у бік гіршої видимості залізничної колії), пояснивши їм правила подавання сигналу зупинки машиністу поїзда (локомотива, дрезини), що наближається. 4.У разі появи поїзда бігти йому назустріч, подаючи сигнал зупинки.

Номер слайду 10

У разі вимушеної зупинки транспортного засобу на залізничному переїзді водій зобов`язаний негайно: 1.Вжити заходів для звільнення переїзду. 2.Виконати обидві дії. 3.Висадити людей.

Номер слайду 11

Що є сигналом зупинки поїзда, який подається людиною в разі вимушеної зупинки транспортного засобу на залізничному переїзді або іншої небезпеки? 1.Жести руками із шматком яскравої тканини або будь- яким добре помітним предметом у світлий час доби, у темне пору доби і в умовах недостатньої видимості - з факелом або ліхтарем. 2.Круговий рух руки із шматком яскравої тканини або будь-яким добре помітним предметом у світлий час доби, у темний пору доби і в умовах недостатньої видимості - з факелом або ліхтарем. 3.Обидві відповіді правильні.

Номер слайду 12

Як ви повинні вчинити в ситуації, коли при під`їзді до залізничного переїзду ви побачили поїзд, що наближається, але при цьому звукова та світлова сигналізація залізничного переїзду не увімкнена? 1.Зупинитися в передбаченому місці, так як проїзд через переїзд заборонений. 2.Продовжити рух через переїзд.

Номер слайду 13

Як ви повинні вчинити в ситуації, якщо ви зупинилися перед залізничним переїздом на заборонний сигнал світлофора, коли поїзд вже проїхав, а світлова та звукова сигналізація ще не вимкнулися? 1.Дочекатися виключення заборонного сигналу світлофора та звукової сигналізації, а також переконатися у відсутності поїзда, що наближається, після чого продовжити рух. 2.Продовжити рух через переїзд у будь-якому випадку. 3.Продовжити рух через переїзд, тільки переконавшись у відсутності поїзда, що наближається.

Номер слайду 14

Як ви повинні вчинити в ситуації, коли на залізничному переїзді увімкнулася світлова та звукова сигналізація, а поїзд ще не з`явився в межах видимості? 1.Зупинитися в передбаченому місці, так як проїзд через переїзд заборонений. 2.Проїхати залізничний переїзд.

Номер слайду 15

Як ви повинні вчинити в цій ситуації, коли шлагбауми, які знаходяться перед вами, почали опускатися? 1.Зупинитися в передбаченому місці, так як проїзд через переїзд заборонений. 2.Зупинитися, тільки якщо увімкнений заборонний сигнал світлофора або увімкнена звукова сигналізація. 3.Проїхати далі.

Номер слайду 16

Залізничним переїздом вважається: 1.Перетин дороги з трамвайними коліями на одному рівні. 2.Перетин дороги із залізничними коліями на одному рівні. 3.Перехрещення дороги із залізничними коліями на різних рівнях. 4.Відповіді, зазначені в пунктах 1 та 2.

Номер слайду 17

Де водій автомобіля повинен зупинити свій транспортний засіб для пропуску поїзда, що наближається, за відсутності на переїзді засобів організації дорожнього руху? 1.За 10 м до найближчої рейки. 2.За 15 м до найближчої рейки. 3.За 20 м до найближчої рейки. 4.За 5 м до найближчої рейки.

Номер слайду 18

У чому повинен переконатися водій при під`їзді до будь-якого залізничного переїзду? 1.У тому, що не наближається поїзд (локомотив, дрезина). 2.У тому, що перед переїздом є дорожня розмітка «Стоп-лінія». 3.У тому, що перед переїздом є дорожній знак «Проїзд без зупинки заборонено».

Номер слайду 19

Чим повинні керуватися водії транспортних засобів під час проїзду будь-яких залізничних переїздів? 1.Дорожніми знаками і дорожньою розміткою. 2.Положенням шлагбаума. 3.Світловою і звуковою сигналізацією. 4.Сигналами і вказівками чергового по переїзду. 5.Усім переліченим вище.

Номер слайду 20

Де водіям транспортних засобів дозволено перетинати залізничні колії? 1.Тільки на залізничних переїздах, а якщо їх немає, то в місцях, де дорога добре проглядається в обидва боки. 2.Тільки на залізничних переїздах.

Номер слайду 21

Водії транспортних засобів можуть перетинати залізничні колії лише: 1.На залізничних переїздах з шлагбаумом. 2.На залізничних переїздах без шлагбаума. 3.У будь-якому місці, де залізничні колії добре проглядаються. 4.На будь-якому залізничному переїзді. 5.Відповіді 3 і 4.

Номер слайду 22

Що є звуковим сигналом загальної тривоги на залізничних переїздах? 1.Серія сигналів, що складається з двох довгих і трьох коротких сигналів. 2.Серія сигналів, що складається з одного довгого і трьох коротких сигналів. 3.Серія сигналів, що складається з трьох довгих і одного короткого сигналу.

Номер слайду 23

Чи дозволено в цій ситуації рух перед переїздом у два ряди? 1.Дозволено. 2.Заборонено.

ppt
Додано
13 лютого 2019
Переглядів
1416
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку