Презентація для удосконалення лексико-граматичних категорій за темою "Дикі тварини"

Про матеріал
До презентації включено такі завдання для розвитку лексико-граматичних категорій мовлення дітей за темою "Дикі тварини" 1. "Перелічи тварин" 2. "Скажи, кого не стало" 3. "Чий хвіст" 4. "Кого чим нагодуємо"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дикі тварини. Вчитель-логопед. Базюкевич Л. М.

Номер слайду 2

Що нас чекає?Шановні батьки та учні. Пропоную вашій увазі презентацію-гру з теми «Дикі тварини». В даній презентації пропоную кілька цікавих завдань, які допоможуть зробити нашу мову кращою, досконалішою. Як побудована презентація. Перед кожним завданням надано деякі поради та підказки. Читайте, допомагайте дітям, грайтеся. Гарного настрою та доброго здоров’я!

Номер слайду 3

Перелічи тварин. Мета завдання: узгодження іменника з порядковим числівником. Допоможіть дитині правильно називати числівники, слідкуйте за правильним узгодженням їх в роді. Дайте дитині таку інструкцію: Назви тварин за порядком появи. Очікувана відповідь: перша - лисиця, другий – кабан, третій – зайчик, четвертий – вовк, п’ятий – їжак, шостий – хом’як. Для роботи з завданням потрібно зробити один клік мишкою для запуску.

Номер слайду 4

Перелічи тварин

Номер слайду 5

Скажи, кого не стало? Мета завдання: вживання іменників у родовому відмінку (кого? Чого?) Дайте дитині таку інструкцію:- Скажи, кого не стало? Для роботи з завданням потрібно зробити клік мишкою для того, щоб зникла одна тваринка. Очікувана відповідь дитини: «Не стало білки, не стало ведмедя, не стало їжака, не стало хом’яка».

Номер слайду 6

Скажи, кого не стало?

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Чий хвіст?Мета завдання: вживання відносних прикметників (Чий? Чия? Чиє?) Дайте дитині таку інструкцію:- Подивися, тварини погубили свої хвости. Скажи, де чий хвіст? Після того, як дитина скаже де чий хвіст, потрібно зробити клік мишкою для того, щоб все стало на свої місця. Очікувана відповідь дитини: «Це – білячий (білочкин, білчин) хвіст, це – вовчий, це – заячий, це - лисячий».

Номер слайду 9

Чий хвіст?

Номер слайду 10

Кого чим нагодуємо?Мета завдання: вживання іменників у знахідному відмінку (Кого? Що?) та узгодження слів у фразах. Дайте дитині таку інструкцію:- Всі люблять поласувати смаколиками. Подивися, кого і чим ми нагодуємо? Після того, як дитина скаже кому які гостинці, потрібно зробити клік мишкою для того, щоб все стало на свої місця. Очікувана відповідь дитини: «Білочку нагодуємо горішками, мавпу – бананами, зайчика – морквою, ведмедя – малиною, мишку - сиром».

Номер слайду 11

Кого чим нагодуємо?

Номер слайду 12

Чудово! Тепер можна відпочити!А дорослі пам’ятають, як танцюють цей танок?

pptx
Пов’язані теми
Логопедія, Інші матеріали
Інкл
Додано
23 квітня 2020
Переглядів
3415
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку