Презентація до "Ароматичні сполуки"

Про матеріал
Презентація "Ароматичні сполуки" може бути використана в підготовці до уроку в 10 класі. Презентація містить стислий матеріал про ароматичні сполуки. Олин із файлів містить посилання на відео по данній темі. Презентація може бути використана або на початку вивчення данної теми або як узагальнення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ароматичні сполуки

Номер слайду 2

Аромати́чні сполу́ки (англ. aromatics) — в загальному випадку — сполуки, які складені планарними циклічними системами, в яких всі атоми циклу беруть участь у створенні єдиної системи.

Номер слайду 3

Опис[ред. | ред. код]Назва «Ароматичні сполуки» зв'язана з тим, що перші відкриті представники ароматичних сполук мали приємний запах. Основні джерела — продукти нафтоперероблення і кам'яновугільна смола.

Номер слайду 4

Типовий представник А.с. — сполуки з бензоїдною системою зв'язків (бензол та поліциклічні сполуки, побудовані з конденсованих бензольних кілець). Це вуглеводні (бензол, нафталін, антрацен тощо) та їхні похідні (анілін, бензойна кислота, фенол тощо), які містять у молекулі цикли (так звані бензольні ядра) з 6 атомів вуглецю.

Номер слайду 5

Основні типи ароматичних сполук[ред. | ред. код]Основні типи ароматичних сполук та їхні структурні формули представлені у таблиці.

Номер слайду 6

Широко поширені і мають велике практичне значення бензоідние ароматичні вуглеводні (арени). Крім бензольних кілець арени часто містять інші різноманітні вуглеводневі групи (аліфатичні, нафтенові, поліциклічні). Основним джерелом отримання ароматичних вуглеводнів служать кам'яновугільна смола, нафта і нафтопродукти.

Номер слайду 7

Використовуються в складі флотаційних реагентів та реагентів-зв'язуючих при масляній агрегації, зв'язуючих при брикетуванні вугілля.

Номер слайду 8

Рекомендую до уваги!https://www.youtube.com/watch?v=85s. V5 X-Sxcg

Номер слайду 9

Дякую за увагу !

pptx
Додано
17 грудня 2021
Переглядів
3204
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку