Презентація "До дня числа ПІ"

Про матеріал
Це частина позаурочної роботи, мета якої поглибити знання учнів з історії виникнення числа π, сприяти розвитку пізнавальної активності школярів, формувати основи науково-інформаційної культури, розширити пізнавальний досвід, розвивати математичне та логічне мислення, кмітливість, спостережливість та індивідуальні здібності учнів; сприяти формуванню стійкого інтересу учнів до математики.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Число Пі – це математична константа, відношення довжини кола до його діаметра, яка має нескінченне значення Число π

Номер слайду 2

Число Пі – це математична константа, відношення довжини кола до його діаметра, яка має нескінченне значення. Все про число πЩо таке π ?Чому день числа π святкують 14 березня? 3. Коли відзначають День наближеного числа π?

Номер слайду 3

Число Пі – це математична константа, відношення довжини кола до його діаметра, яка має нескінченне значення. Все про число π4. Що означає символ π?5. Що таке діаметр кола?6. Що таке радіус кола?7. Як знайти довжину кола?8. Як знайти площу круга?9. В якому році вперше відсвяткували цю дату?

Номер слайду 4

Число Пі – це математична константа, відношення довжини кола до його діаметра, яка має нескінченне значення. Все про число π10. Назвіть декілька відомих особистостей, чий день народження припадає на День числа ? 11. Чому День числа в 2015 році був особливим?

Номер слайду 5

Число Пі – це математична константа, відношення довжини кола до його діаметра, яка має нескінченне значення. Цікаві факти про число π 1. Число Пі існувало ще 2000 років до нашої ери, люди вивчають його майже 4000 років, але сам символом π зʼявився лише 250 років тому.2. Існує теорія, що в числі π можна зустріти будь-який з усіх номерів телефону, номер банківської карти чи свою дату народження.3. У XIX столітті в США намагалися прийняти закон, який спрощував число π до 3,2, щоб полегшити розрахунки. Однак наукова спільнота виступила проти, тому закон відхилили.

Номер слайду 6

Число Пі – це математична константа, відношення довжини кола до його діаметра, яка має нескінченне значення. Число Пі – це математична константа, відношення довжини кола до його діаметра, яка має нескінченне значення𝝅=С𝒅 

Номер слайду 7

Число Пі – це математична константа, відношення довжини кола до його діаметра, яка має нескінченне значення У різні епохи та в різних народів число Пі мало різне значення. Наприклад, у Стародавньому Єгипті воно дорівнювало 3,1604, в індусів воно набуло значення 3,162, китайці користувалися числом, рівним 3,1459.

Номер слайду 8

Число Пі – це математична константа, відношення довжини кола до його діаметра, яка має нескінченне значення. У послідовності знаків числа "Пі" немає логічних повторень, а це значить, що ця послідовність підпорядковується теорії хаосу

Номер слайду 9

Число Пі – це математична константа, відношення довжини кола до його діаметра, яка має нескінченне значення. Число π подається у вигляді нескінченного десяткового дробу3,141592653589…

Номер слайду 10

Число Пі – це математична константа, відношення довжини кола до його діаметра, яка має нескінченне значення. Таке позначення з’явилось в 1706році, воно походить від початкових буквдвох грецьких слів що означають коло і периметр. Цю літеру запропонував математик Джонс, з 1737 року літера твердо увійшла в математику.

Номер слайду 11

Число Пі – це математична константа, відношення довжини кола до його діаметра, яка має нескінченне значення14 березня у світі щорічно відзначається одне з самих незвичайних свят - Міжнародний день числа «Пі». Вперше День числа «Пі» відзначили в 1988 році в науково-популярному музеї Експлораторіум в Сан-Франциско. Придумав це свято роком раніше фізик з Ларрі Шоу. Дату 14 березня він вибрав не випадково, адже у загальновідомому числі «Пі» цифри вказують на 3 (третій місяць в році), і 14 число березня. Фізик зробив все можливе, щоб святкові події в честь цього числа були настільки ж яскравими і значущими, як і інші свята.

Номер слайду 12

Число Пі – це математична константа, відношення довжини кола до його діаметра, яка має нескінченне значення. Дата свята збігається з днем народження одного з найвідоміших фізиків – Альберта Ейнштейна, а також з датою смерті у 2018 році відомого фізика сучасності Стівена Хокінга.

Номер слайду 13

Число Пі – це математична константа, відношення довжини кола до його діаметра, яка має нескінченне значення Мнемоністи намагаються поставити рекорд із запам'ятовування послідовності знаків після коми числа π.1. У Книзі рекордів Гіннесса зафіксовано рекорд, який поставив японець Хідеакі Томойорі. Він зумів відтворити без помилки послідовність у 40 тисяч знаків. На вивчення пішло понад 10 років. Житель м. Суми встановив рекорд по запам’ятовуванню числа π . Артем Гарин запам’ятав 23000 знаків після коми числа π.3. Раджвір Міна у 2015 році встановив світовий рекорд із запам'ятовування числа  π, правильно назвавши з пам'яті 67 890 цифр після коми. У світі тривають змагання по встановленню нових рекордів

Номер слайду 14

Число Пі – це математична константа, відношення довжини кола до його діаметра, яка має нескінченне значення. Рекорди числа πКоманда співробітниці Google Олександри Івао змогла розрахувати число π до 100 триліонів знаків після коми. Це новий світовий рекорд -10.06.22. Минулого разу рекорд був встановлений теж командою Івао.

Номер слайду 15

Число Пі – це математична константа, відношення довжини кола до його діаметра, яка має нескінченне значення. Число π і музика Музикант Девід Макдональд на основі цифр числа π написав мелодію. Макдональд використав це число з точністю до 122 знаків після коми. Для цього він «зв’язав» кожну цифру з відповідною нотою в ля-мінорному акорді.

Номер слайду 16

Число Пі – це математична константа, відношення довжини кола до його діаметра, яка має нескінченне значення. Традиції на день числа π У цей день прихильники математики та зацікавлені люди читають хвалебні промови на честь числа π, його ролі в житті людства, печуть «пі-ріг» (Pi-pie), пригощаються тортами й печивом із зображенням грецької букви “Пі” , після чого проводять різні математичні конкурси й вікторини, вирішують математичні головоломки і загадки.

Номер слайду 17

Число Пі – це математична константа, відношення довжини кола до його діаметра, яка має нескінченне значення. Пам’ятники числу π

Номер слайду 18

Число Пі – це математична константа, відношення довжини кола до його діаметра, яка має нескінченне значення Дякую за увагу!

pptx
Додано
14 березня
Переглядів
115
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку