Презентація до Дня Прапора України

Про матеріал
Пропоную вашій увазі презентацію до дня Прапора України. Можна використати для проведення тематичного заходу
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Князь Данило Галицький, засновуючи місто Львів (перша згадка в літописах - 1256) названий на честь свого сина Лева, подарував жителям герб із золотим левом на синьому тлі. Це говорить про те, що Україні  властиве поєднання синього і жовтого.

Номер слайду 5

У 18 столітті козацькі прапори Війська Запорізького частовироблялися з синього полотнища із лицарем у золотих чи червлених шатах,із золотим орнаментом та арматурою.

Номер слайду 6

За козацько-гетьманської доби з'являється новий характерний прапорний колір, так званий малиновий. Найчастіше вживані полотнища були прямокутними, або зі скошеним вільним кінцем.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Перший зафіксований у мистецтві прапор: жовтий лев на синьому фоні

Номер слайду 10

27 липня 1976 року у Монреалі під час півфіналу з футболу між збірними НДР і СРСР, у складі якої переважали гравці з київського "Динамо", 150 українців вивісили плакат із надписом: "Свобода Україні!" За матчем спостерігало від 50 до 57 тис. вболівальників і десятки тисяч телеглядачів. У другому таймі двадцятирічний Данило Мигаль із Тандер-Бей (Онтаріо) вибіг на поле у вишиванці та із синьо-жовтим прапором, вигукуючи слова "Свобода Україні!" і танцюючи гопака.

Номер слайду 11

23 серпня на Фестивальному причалі Дніпра розгорнули найбільший прапор України, розписаний петриківським орнаментом. Довжина «Петриківського прапора» – 23 метри. У розпису прапора брали участь представники Всесвітнього конгресу українських молодіжних організацій

Номер слайду 12

Рекордсмен з Донецька. Занесений до Книги рекордів України, донецький красень площею 1350 кв. м був пошитий пенсіонеркою з Донецька і довгий час вважався найбільшим державним прапором. Розміри гіганта — 30х45 м.

Номер слайду 13

Найбільший прапор — площею 3500 кв. м (70х50м). Харків

Номер слайду 14

Найбільший літаючий прапор Донеччини

Номер слайду 15

Тернопольський – найдовший. До списку рекордсменів потрапив і Тернопольський прапор – найдовший у країні. Довжина прапора – 9.5 км, ширина 75 см.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Найбільший український прапор на фасаді будівлі. Висота прапора 11,25 м, довжина — 40 м, а площа сягнула 450 кв. м.

pptx
Додано
9 грудня 2021
Переглядів
1151
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку