Презентація до інтегрованого уроку з літературного читання і трудового навчання для 2класу

Про матеріал

Ознайомити учнів із поняттям «літературна казка»; вчити виразно інтонувати казку, правильно читати в особах, аналізувати казкові сюжети, розкривати мотиви вчинків дійових осіб, риси їх характерів. Розвивати зв'язне мовлення учнів, критичне мислення, збагачувати словниковий запас. Удосконалювати техніку роботи з пластиліном; вчити контролювати і коригувати свої дії орієнтуючись на зразок.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала Бойко Людмила Сергіївна вчитель початкових класів Роздільської ЗОШ I-IIIст. Презентація до інтегрованого уроку з літературного читання та трудового навчання2клас. Літературне читання. Тема:І. Франко”Лисичка і Журавель”Трудове навчання. Тема: Робота з пластиліном. Посуд для Лисиці і Журавля

Номер слайду 2

Це дивна країна, Довкола – чудеса. І все там чарівне,Скрізь – диво-краса. Подумайте, друзі,Промовте, будь ласка, Яка це країна?Згадали? Це ж …. КАЗКА

Номер слайду 3

Гра “Впіймай звук т ”. Стук-стук-стук, стук-стук-стук– Лине лісом перестук…Тож у будень і на свято Трудиться дзьобатий дятел.

Номер слайду 4

На болотіжуравель цілий деньзбирав щавель. Назбирав собіна борщ,та якразвперіщив дощ.

Номер слайду 5

Я бичок-третячок, Смоляний в мене бочок, — Із соломи дід зробив, Бік смолою засмолив.

Номер слайду 6

Що втекло від баби з дідом Не сиділо на вікні, А зустрілось з зайченятком Й ну співать йому пісні?

Номер слайду 7

Сидить півник на печі, Їсть смачненькі калачі. Тут лисичка прибігає, Півника мерщій хапає. Біжить котик рятувати, В лиски півника забрати.

Номер слайду 8

Що за хатка на узліссі? Так вже тісно їм усім — Вся ворушиться, дрижить. Ось-ось-ось порветься дім. Де не взявсь, кабан біжить. Що за дім такий лежить— Тут і вовк іде, й ведмідь. І ворушиться, й дрижить? Й кожен в хатці хоче жить.

Номер слайду 9

Довгі ноги, довгий ніс. По болоту ходить скрізь.

Номер слайду 10

Хто Франко?Ми всі це знаємо!Всі Франка ми величаєм. Він великий наш казкар, поет. Гляньте - ось його портрет..

Номер слайду 11

«Тисячі речей забудете, а тих хвилин, коли вам люба мама чи бабуся розповідали казку, не забудете до смерті.»І. Я. Франко народився 27 серпня 1856р. у селі Нагуєвичі Дрогобицького повіту в родині сільського коваля. У 6 років Івася віддають до школи у сусіднє село. Вчився хлопчик легко, оскільки від природи був здібним, мав надзвичайну пам'ять . Закінчив іще школу при монастирі, а згодом і гімназію. Після навчання в університеті здобув ступінь доктора філософії. В університеті почав писати і друкувати свої твори Іван Франко любив дітей.

Номер слайду 12

« Життя-говорив Іван Франко,- мені мало всміхалося, а діти були тим весняним сонячним промінням, яке зігрівало моє серце.» Саме для найменших, він написав чимало творів, але особливого значення надавав казкам. І. Я. Франко написав майже 50 казок, 20 з них увійшли до збірки «Коли ще звірі говорили" . —Це казки “Коли ще звірі говорили”, “Осел і лев”, “Фарбований лис” , “Лис і дрізд”, “Заєць і ведмідь”, “Заєць і їжак”, “Ворона і гадюка”.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Журавель стук,стук дзьобом-нічого не спіймав.

Номер слайду 16

Лисичка з Журавлем дуже заприятелювали.

Номер слайду 17

Другого дня приходить Лисичка,а Журавель наварив м’яса,буряків,квасольки,картопельки. Покришив дрібненько , склав у високий глечик з вузькою шийкою та й поставив на стіл.

Номер слайду 18

Крутиться Лисичка , скаче навколо глечика,а Журавель їсть собі шматочок за шматочком ,поки всього не виїв.

Номер слайду 19

Відтоді й зреклася Лисичка з Журавлем приятелювати.

Номер слайду 20

Правила роботи і техніка безпеки Робоча поверхня має бути закрита клейонкою або газетою, тому що пластилін може забруднити її. Усі роботи необхідно виконувати тільки на дошці для ліплення Після роботи потрібно обов’язково ретельно помити руки з милом (пластилін залишає жирні плями) і почистити нігті.  Зі стеками слід поводитися дуже обережно, не розмахувати ними і не пустувати.

Номер слайду 21

Інструктаж учителя. ГЛЕЧИК•   Обліпіть товсту палку пластиліном (більшу частину палки обгорніть па пером, щоб її легко було витягнути).•   Витягніть палку.•   Розрівняйте краї глечика.•   Скатайте джгутик. Зробіть ручку для глечика. Прикріпіть ручку.•   Просушіть. МИСКА•   Скачайте кульку. Виліпіть корж.•   Поглибте середню частину, заокругліть її.•   Краї відігніть у боки і стоншіть.•   Виліпіть миску або тарілку.•   Просушіть.•   І глечик, і миску можна заґрунтувати і розфарбувати фарбами за власним задумом.

Номер слайду 22

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. томняк людмила
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
9 січня 2018
Переглядів
1624
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку