Презентація до інтегрованого уроку з російської мови та трудового навчання «Все про каву»

Про матеріал

Говорять, все прекрасне в житті, або шкідливе, або аморальне, або від цього гладшають … за винятком кави.

Є речі, які варті того, щоб їм зберігати вірність. Наприклад, кава…

Краще три дні без їжі, ніж день без кави.

Кава має бути чорною як пекло, сильною як смерть, солодкою як любов.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

О напиток несравненный, Ты живешь, ты греешь кровь, Ты отрада для певцов! Часто, рифмой утомленный, Сам я в руки чашку брал И восторг в себя вливал. Вильгельм Кюхельбекер

Номер слайду 2

Все про каву Вчитель трудового навчання Пухова І. М. Учитель росІйської мови Бондаренко Н. П.

Номер слайду 3

ЦЕЙ ДИВОВИЖНИЙ СМАК КАВИ… Сьогодні кава для багатьох людей стала повсякденним напоєм, без якого людина не може почувати себе бадьорою протягом дня. Цей тонізуючий і збуджуючий напій люблять і п'ють люди різного віку.  Але чи багато ми знаємо про цей напій ? *

Номер слайду 4

*

Номер слайду 5

Інститут кави лабораторії Біохімічна Технологічна Зовнішніх зв'язків Медична *

Номер слайду 6

Легенда про пастуха Часто можна почути легенду про пастуха, який звернув увагу на надзвичайну жвавість кіз, які харчувалися листям і плодами кущів, що росли на схилах гір. Спостереження пастуха за «козами-танцівницями» використав настоятель місцевого монастиря. Відвар кавових плодів і листя допомагав ченцям без позіхання витримувати довгі нічні моління. *

Номер слайду 7

КОФЕ – происходит от названия горной местности на юго-западе Эфиопии Що означає слово “КАВА” і яке його походження ? *

Номер слайду 8

Кава — напій, що його виготовляють зі смажених плодів (бобів) кавового дерева. Споживання кави вже давно набуло ознак окремої культури, оспіваної митцями різних епох. Стародавній напій, який має багату історію. *

Номер слайду 9

Каву отримують із плодів кавового дерева *

Номер слайду 10

*

Номер слайду 11

Як виглядає кавове дерево? Листки — темно-зелені, шкірясті, блискучі, вони зберігаються на дереві від трьох до п'яти років. У па­ухах листків ховаються квіти, що приємно пахнуть і нагадують білі квіти жасмину. *

Номер слайду 12

Перші кав’ярні Перша кав'ярня відчинила свої двері у Венеції у 1646 році *

Номер слайду 13

Начали открываться многочисленные кофейни *

Номер слайду 14

В России кофе появился позже, чем в Западной Европе, и долгое время использовался как лекарство против насморка и головной боли Петр І *

Номер слайду 15

Найпоширеніші види кави Робуста Арабіка *

Номер слайду 16

Спочатку (близько 1200 р.) кава готувалася як відвар з висушеної оболонки кавових зерен. Потім виникає ідея обсмажувати ці оболонки на вугіллі. Виходив блідо-жовтий кавовий напій. У XVI ст. на керамічних або металевих підносах стали обсмажувати самі зерна, потім розтирали їх на порошок і засипали в киплячу воду. Така технологія поліпшила аромат і смак кавового напою. *

Номер слайду 17

*

Номер слайду 18

РІЗНІ ВИДИ КАВОВАРОК *

Номер слайду 19

Кофе становится модным - чашка для кофе с поддержкой для усов Кофемолки *

Номер слайду 20

Различные приспособления для варки кофе *

Номер слайду 21

Памятники кофе в Кишиневе в Алма-Ате в Дрездене в Киеве *

Номер слайду 22

*

Номер слайду 23

Кавові напої *

Номер слайду 24

В 1899 году швейцарский химик Макс Моргенталер создал растворимый кофе *

Номер слайду 25

Країни – виробники кави *

Номер слайду 26

*

Номер слайду 27

Горячий черный кофе, Черный шоколад. Изысканное, горькое Блаженство. Эмоций, чувств, Желаний водопад, Гармония и совершенство. *

Номер слайду 28

Так зветься спосіб приготування, при якому в спеціальній кавовій машині гаряча вода під високим тиском проходить через шар меленої кави. Одна порція - . максимум 30 мл Еспресо *

Номер слайду 29

л Еспрессо розбавлене водою до об`єму 120-220мл Американо *

Номер слайду 30

Суміш еспресо і спіненого молока у співвідношенні: 40мл еспрессо, 40мл молока високої жирності, 40мл молочної пінки Капучіно *

Номер слайду 31

Більш міцний і більш густий еспресо. Порція ще менша: дві третини, навіть половина еспресо Ристрето *

Номер слайду 32

Трьох шаровий напій на базі еспресо з великим вмістом молока і молочної піни. Можливе додавання всіляких сиропів Латте *

Номер слайду 33

Готується так само, як і лате, але з додаванням шоколаду чи сиропу, прикрашається збитими вершками Мока Моко *

Номер слайду 34

*

Номер слайду 35

*

Номер слайду 36

Скраб для тела Чистящие средства Освежитель воздуха Тоник для волос Приправы *

Номер слайду 37

Кав'ярні швидко стали популярними місцями зустрічей, справжніми осередками культури та науки; їхніми постійними відвідувачами були Руссо Наполеон Робеспьєр Гюго Вольтер Бомарше Дідро та інші особистості, що вершили історію *

Номер слайду 38

*

Номер слайду 39

Іоганн Себастьян Бах На початку XVIII ст. У Німеччині кава ЛИШЕ почала входити в моду. Винахідливий господар Лейпцігського кавового будинку Циммерман навіть замовив «саундтрек» для залучення відвідувачів. І не кому-небудь, а самому Баху! *

Номер слайду 40

Досить випити кави, і усе немов би спалахує, а думки тиснуть, як батальйони на полі бою. О. де Бальзак Оноре де Бальзак міг випити до 60 чашок кави на день *

Номер слайду 41

*

Номер слайду 42

Рецепти кави Бариста *

Номер слайду 43

ЦЕЙ ДИВОВИЖНИЙ СМАК КАВИ… *

Номер слайду 44

Шукайте незвичайне в звичайних речах, цікавтесь, звідки вони з'явилися, і тоді світ засяє новими різноманітними барвами, у ньому буде цікавіше жити.

Номер слайду 45

Кавник ополіскують окропом, всипають мелену каву, заливають окропом і доводять до кипіння, настоюють 5—8 хвилин. Приносять в кавовнику, подають в кавовій чашці з блюдцем і кавовою ложкою праворук від споживача. Можна розливати в чашки, поставлені перед споживачами, безпосередньо на столі. Цукор подають окремо на розетці або в цукорниці. Лимон подають окремо на розетці *

Номер слайду 46

У закипаючу каву покладіть трохи цукру і дві-три ложки молока, доведіть до кипіння, трохи збийте, щоб з'явилася легка пінка, і кава по-варшавськи готова! *

Номер слайду 47

Подають в чайній чашці з блюдцем і чайною ложкою. Вершки або молоко подають окремо в молочнику або вершківнику Кавник ополіскують окропом, всипають мелену каву, заливають окропом і доводять до кипіння, настоюють 5—8 хвилин. *

Номер слайду 48

Мелену каву з цукром кладуть в туррочку, заливають холодною водою, доводять до кипіння. Заздалегідь знявши пінку (лівою рукою в чайну ложку), офіціант правою рукою переливає каву з турки в кавову чашку. Викладає з чайної ложки пінку і подає справа. Воду подають в кришталевому стакані. Можна поставити турочку на підставній (пиріжковій) тарілці разом з чайною ложкою на стіл і перелити каву в заздалегідь поставлену чашку. *

Номер слайду 49

Для приготування кави по-віденськи необхідно зварити чорну каву, розлити в чашки. Покласти в кожну чашку вершки, збиті з цукровою пудрою і ваніліном. Каву по-віденськи посипати тертим шоколадом.   *

Номер слайду 50

У готову чорну каву додають цукор і охолоджують, кладуть морозиво. Подають в конусній або циліндровій склянці на підставній тарілці разом з ложкою для морозива і двома соломинками *

Номер слайду 51

*

ppt
Додано
10 серпня 2018
Переглядів
1330
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку