Презентація до першого уроку для 3 класу

Про матеріал
Презентація до Першого уроку в 3 класі. Включає в себе слайди на тему "З Україною в серці".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

РУшник. Вишиванка. Дпніор. Лелека. Київ. Калина. Верба1234567style.colorstyle.colorstyle.colorstyle.colorstyle.colorstyle.colorstyle.color

Номер слайду 4

Тема: «З Україною у серці»

Номер слайду 5

Девіз уроку: «Вітчизна свята, дорога Україно, для кожного з нас ти у серці єдина»

Номер слайду 6

Гра «Моє слово про Україну»Україна. Батьківщина. Рідна сторона. Любий край. Земля батьків. Отчий дім. Рідний дім. Отча земля. Моя держава

Номер слайду 7

Усний журнал

Номер слайду 8

Україна устами поетів

Номер слайду 9

ПІРТОАТ

Номер слайду 10

Патріот – людина, що любить і поважає рідну землю, шанує її традиції. Патріотизм – це почуття любові до рідної землі, прагнення зберегти її мову, культуру, готовність діяти в інтересах своєї країни та захищати її від ворогів.

Номер слайду 11

П –А –Т –Р –І –О – Т – привітність, працьовитість…активність…терплячість, толерантність…радісний…ініціативність…організованість, обов'язковість…творчість, товариськість.

Номер слайду 12

Чи знаєш ти свою Україну?Державна мова України. Найбільша річка на території України Які гори є на території України? Основний закон України? Найголовніший майдан нашої країни? Що святкують українці 28 червня? Коли святкують День Незалежності України? Кого називають Кобзарем країни? Столиця України Основні кольори нашого прапору? Назвіть державні символи України. (Українська)(Дніпро)(Кримські, Карпати)(Конституція)(Майдан Незалежності)(День Конституції)(24 серпня)(Т. Г. Шевченко)(Київ)(Синій і жовтий)(Герб, Гімн, Прапор України)

Номер слайду 13

Символи України. Тризуб. Прапор

Номер слайду 14

«Народ скаже – як зав’яже»Без верби і калини За рідний край Кожному мила Рідна земля і в жмені Кожному птаху своє Людина без Вітчизни -нема України.життя віддай.своя сторона.мила.гніздо миле.як соловей без пісні.

Номер слайду 15

Славетні українці. Ярослав Мудрий37 років залишався Великим князем. У цей період Київська Русь перебувала на вершині могутності. Саме завдяки йому в Києві будувалися школи, було укладено перший літопис, засновану першу на Русі бібліотеку.

Номер слайду 16

Славетні українці. Богдан Хмельницький. Відомий український політичний і державний діяч, полководець, гетьман України, засновник Української козацької держави

Номер слайду 17

Славетні українці. Олег Антонов. Ще навчаючись в школі, захопився авіабудуванням. Після закінчення інституту працював головним конструктором на заводі, що випускав планери. Створив єдиний у світі літак, який знаходиться в серійному виробництві понад 50 років. Його ім'я дало назву всім українським літакам.

Номер слайду 18

Славетні українці. Катерина Білокур. Відома українська художниця-самоук. Жодного дня не вчилася в школі, не мала вчителів малювання, але її картини з квітами відомі на весь світ.

Номер слайду 19

Славетні українці. Валерій Лобановський. Він спочатку виступав як футболіст, але спортивних висот досягнув як тренер. Під його керівництвом команда «Динамо» 8 разів ставала чемпіоном. Цього тренера Андрій Шевченко називав своїм батьком і вчителем.

Номер слайду 20

З Україною в серці

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 3 клас, Сценарії
НУШ
Додано
7 листопада 2021
Переглядів
1874
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку