Презентація до пошуково-дослідницького проекту "Життя та творчість О.Вишні"

Про матеріал

Презентація до відкритого заняття з української літератури на тему "Мисливські усмішки"О.Вишні - найвищий прояв таланту письменника. Містить відомості з життя та творчості О.Вишні.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Остап Вишня (Губенко Павло Михайлович) 1889-1956

Номер слайду 2

Ранні роки життя Народився на хуторі Чечва біля містечка Грунь Зіньківського повіту на Полтавщині (нині Охтирський район Сумської області) в багатодітній (17 дітей) селянській сім'ї.

Номер слайду 3

Освіта Двокласна школа в Зинькові Київська військово-фельдшерська школа Київський університет

Номер слайду 4

Офіцер медичної служби УНР З 1918 — мобілізований до Армії УНР у медичні частини. Зробив швидку кар'єру — у полон до леніністів потрапив 1919 у ранзі начальника медично-санітарного управління Міністерства залізниць УНР.

Номер слайду 5

Творчість Перший надрукований твір Остапа Вишні — «Демократичні реформи Денікіна (Фейлетон. Матеріалом для конституції бути не може).» Він брав участь у діяльності літературних об'єднань «Плуг» і «Гарт»

Номер слайду 6

Арешт під час геноциду 1932—1933 1933 популярний письменник був превентивно звинувачений в контрреволюційній діяльності й тероризмі Звільнений у 1943 році, повернувся до літературної праці

Номер слайду 7

Післявоєнний період Перший твір після концтабору — «Зенітка». Після закінчення Другої світової війни Остап Вишня також став членом редколегії журналу «Перець» і активним його співпрацівником.

Номер слайду 8

Закінчення шляху В 1955 році реабілітований судовими органами СРСР. Помер 28 вересня 1956 року. Похований на Байковому кладовищі

Номер слайду 9

Музей Остапа Вишні У Кринках існувала колись кімната-музей на турбазі імені Остапа Вишні, та в роки застою зникла. За ініціативи профспілки викупили й відремонтували турбазу, й на 100-річчя од народження відкрили музей та погруддя письменника, що оспівав цей край у “Мисливських усмішках”.

Номер слайду 10

О.Вишня назавжди з нами!

ppt
Додано
7 квітня 2018
Переглядів
863
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку