Презентація до позакласного заходу на тему: "Як на масляну неділю із труби млинці летіли"

Про матеріал
Презентація до позакласного заходу на тему: "Як на масляну неділю із труби млинці летіли" є вдалим ілюстрованим супроводом цікавого і яскравого позакласного заходу. Повагою до народних традицій пронизаний цей захід, а рецепти приготування і подачі млинців стануть у нагоді молодим господиням.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як на масляну неділю із труби млинці летіли… Підготувала: майстер виробничого навчання Карпенко Н.Б. 2019 рік

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Чому на Масляну печуть млинці і що вони символізують

Номер слайду 4

Млинці на Масляну - це не просто смачна страва, а одна з найголовніших і найдавніших традицій свята. Їх пекли ще задовго до того, як на Русі з'явилося християнство. Давайте ж розберемося, чому на Масляну печуть млинці, і вивчимо кілька смачних рецептів.

Номер слайду 5

Набиралися сил перед довгим постом. Щодня жінки, молодь і діти гуляли, пригощались варениками з сиром, пекли млинці, круглі, як сонечко.  Матері вчили своїх доньок випікати смачні млинці, ділилися секретами приготування начинки до них

Номер слайду 6

Особливість Масляної ще в тому, що кожен день її святкування відрізняється назвою, обрядам і символом.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Рецепт тонких млинців на Масляну Спосіб приготування: Спочатку нам потрібно закип'ятити кефір, після цього ми додаємо до нього цукор, сіль і соду і все ретельно змішуємо. Тепер засипаємо туди борошно і знову і знову все перемішуємо так, щоб не залишилося грудочок. Молоко потрібно кип'ятити окремо. Коли воно вже закипіло заливаємо все в нашу масу і перемішуємо, поки не вийде тісто. Залишилося додати масло і можна починати випікати все. Робити це потрібно обов'язково з рослинним маслом з двох сторін. Радіус млинця може бути таким, як ви побажаєте самі. Інгредієнти: Рослинна олія цукор сода борошно сіль яйце Кефір і молоко

Номер слайду 9

Млинці на сметані на Масляну Інгредієнти: Сметана Борошно Яйця Сіль, цукор, сода Вода Рослинна олія Спосіб приготування: Спочатку потрібно змішати сметану з яйцями. Далі додаємо в нашу масу борошно, сіль, цукор і соду. Далі ретельно все змішуємо, щоб не залишилося грудочок. Рослинну олію можна додавати в самі млинці, або ж перед кожним смаженням додавати трохи масла на сковорідку. Далі в нашу масу потрібно порціями вливати воду, щоб вийшло тісто потрібної концентрації. Смажити млинці потрібно з двох сторін на спеціальних млинцевих сковорідках.

Номер слайду 10

Гречані млинці на Масляну Інгредієнти: Пшеничне борошно гречана мука живі дріжджі сіль яйця Сметана, молоко Змішуємо борошно, сіль і дріжджі. Молоко в цей час потрібно доводити до кипіння. Яйця ж потрібно розділити на білки і жовтки. Останні змішуємо зі сметаною і молоком, і після цього суміш потрібно додати в до сухих інгредієнтів, перемішати і залишити години на півтори. Після цього збиваємо білки в піну, додаємо в тісто і чекаємо ще півтори-дві години. Після цього нічого мішати вже не потрібно. Просто випікаємо наші млинці на невеликій сковорідці, змащуючи все рослинним маслом.

Номер слайду 11

Млинці на дріжджах на Масляну Інгредієнти: 3 склянки борошна Сухі дріжджі літр молока 2 яйця сметана Цукор і сіль Спосіб приготування: Потрібно змішати дріжджі з борошном, додаємо тепле молоко і добре перемішати. Накриваємо все це і залишаємо на годину-півтори в теплому місці. Після цього потрібно збити яйця, додати цукор і сіль, і залити сметаною. Все це змішуємо і чекаємо хвилин 20 поки тісто підніметься. Сковорідку потрібно залити маслом і після цього розігріти. А млинці на Масляну потрібно випікати з двох сторін, і кожен з них змащуємо вершковим маслом.

Номер слайду 12

Млинці з сиром на кефірі на Масляну Інгредієнти: борошно яйця сир кріп Вершкове масло, цукор, сіль Часник і кефір Спосіб приготування:У миску потрібно засипати борошно, столову ложку цукру, ложку солі, яйця і гарненько все перемішати. Після цього в нашу масу потрібно влити 150мл кефіру і все перемішати, так щоб не залишалося грудочок. Додаємо 50 мл розтопленого вершкового масла і ще раз добре збиваємо. Тісто має вийти за консистенцією трохи густіше кефіру. Відкладемо тісто в сторону. Далі займемося начинкою для млинців на Масляну. Подрібнюємо часник і пучок кропу. Сир фета потрібно подрібнити звичайною виделкою. І після цього просто додаємо все це в наше тісто і добре перемішуємо. Смажити потрібно все не більше 2 хвилин з кожного боку. Подавати їх краще зі сметаною.

Номер слайду 13

Українські прислів’я про масляну Масляна щедра гостей всіх вітає, Млинцями смачними всіх пригощає! Що ж пора і підкріпитися Та млинцями пригоститися. «Живе Масляна сім деньочків. Залишайся, Масляна, на сім рочків!» «На Масляну співайте, грайте, усіх пригощайте!»

Номер слайду 14

ppt
Додано
6 лютого 2020
Переглядів
859
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку