Рецепт тонких млинців на Масляну Спосіб приготування: Спочатку нам потрібно закип'ятити кефір, після цього ми додаємо до нього цукор, сіль і соду і все ретельно змішуємо. Тепер засипаємо туди борошно і знову і знову все перемішуємо так, щоб не залишилося грудочок. Молоко потрібно кип'ятити окремо. Коли воно вже закипіло заливаємо все в нашу масу і перемішуємо, поки не вийде тісто. Залишилося додати масло і можна починати випікати все. Робити це потрібно обов'язково з рослинним маслом з двох сторін. Радіус млинця може бути таким, як ви побажаєте самі. Інгредієнти: Рослинна олія цукор сода борошно сіль яйце Кефір і молоко
Млинці на сметані на Масляну Інгредієнти: Сметана Борошно Яйця Сіль, цукор, сода Вода Рослинна олія Спосіб приготування: Спочатку потрібно змішати сметану з яйцями. Далі додаємо в нашу масу борошно, сіль, цукор і соду. Далі ретельно все змішуємо, щоб не залишилося грудочок. Рослинну олію можна додавати в самі млинці, або ж перед кожним смаженням додавати трохи масла на сковорідку. Далі в нашу масу потрібно порціями вливати воду, щоб вийшло тісто потрібної концентрації. Смажити млинці потрібно з двох сторін на спеціальних млинцевих сковорідках.
Гречані млинці на Масляну Інгредієнти: Пшеничне борошно гречана мука живі дріжджі сіль яйця Сметана, молоко Змішуємо борошно, сіль і дріжджі. Молоко в цей час потрібно доводити до кипіння. Яйця ж потрібно розділити на білки і жовтки. Останні змішуємо зі сметаною і молоком, і після цього суміш потрібно додати в до сухих інгредієнтів, перемішати і залишити години на півтори. Після цього збиваємо білки в піну, додаємо в тісто і чекаємо ще півтори-дві години. Після цього нічого мішати вже не потрібно. Просто випікаємо наші млинці на невеликій сковорідці, змащуючи все рослинним маслом.
Млинці на дріжджах на Масляну Інгредієнти: 3 склянки борошна Сухі дріжджі літр молока 2 яйця сметана Цукор і сіль Спосіб приготування: Потрібно змішати дріжджі з борошном, додаємо тепле молоко і добре перемішати. Накриваємо все це і залишаємо на годину-півтори в теплому місці. Після цього потрібно збити яйця, додати цукор і сіль, і залити сметаною. Все це змішуємо і чекаємо хвилин 20 поки тісто підніметься. Сковорідку потрібно залити маслом і після цього розігріти. А млинці на Масляну потрібно випікати з двох сторін, і кожен з них змащуємо вершковим маслом.
Млинці з сиром на кефірі на Масляну Інгредієнти: борошно яйця сир кріп Вершкове масло, цукор, сіль Часник і кефір Спосіб приготування:У миску потрібно засипати борошно, столову ложку цукру, ложку солі, яйця і гарненько все перемішати. Після цього в нашу масу потрібно влити 150мл кефіру і все перемішати, так щоб не залишалося грудочок. Додаємо 50 мл розтопленого вершкового масла і ще раз добре збиваємо. Тісто має вийти за консистенцією трохи густіше кефіру. Відкладемо тісто в сторону. Далі займемося начинкою для млинців на Масляну. Подрібнюємо часник і пучок кропу. Сир фета потрібно подрібнити звичайною виделкою. І після цього просто додаємо все це в наше тісто і добре перемішуємо. Смажити потрібно все не більше 2 хвилин з кожного боку. Подавати їх краще зі сметаною.