Презентація до позакласного заходу з географії " Щасливий випадок"

Про матеріал
Мета. Узагальнити матеріал вивчений на уроках географії, активізувати пізнавальну діяльність учнів, підвищити інтерес до предмету. Розвивати в учнів творчі здібності, вміння вести дискусію, відстоювати свою думку. Виховувати культуру спілкування, толерантність
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ГЕОГРАФІЧНА ГРА « ЩАСЛИВИЙ ВИПАДОК »7 клас

Номер слайду 2

ВІТАЄМО УЧАСНИКІВ ГРИ «ЩАСЛИВИЙ ВИПАДОК»Представлення команд

Номер слайду 3

Перший гейм“Далі…далі”

Номер слайду 4

Другий гейм (Кожна команда отримує по 5 запитань) « Поміркуй та дай відповідь»

Номер слайду 5

Запитання для першої команди1. У саванах Африки живуть стадами, тіла їхні вкриті смугами, їхній швидкий біг від хижаків рятує. Назвіть тварину. 2. Шуба пухната, хвіст голий – лопатою, будує греблі й хати, їсть кору верби й осики. 3. Яка протока з’єднує два моря й два океани та розділяє два півострови, два материки, дві частини світу й дві держави? 4. На земній кулі є один чудовий материк. Пливучи на кораблі вздовж його берегів із заходу на схід, мандрівник перетне три океани. Північ і південь на цьому материку можуть миттєво помінятися місцями. Що це за материк ? 5. Чому озеро Ейр називають мертвим серцем Австралії? На якій висоті стосовно рівня океану воно розташоване ?

Номер слайду 6

Запитання для другої команди.1. З величезною довгою шиєю. В Африці він добре живе. Коли трава від сонця вигорає і всі інші звірі голодують, лише він має свіжий корм, обриваючи з дерев листя. 2. Шия довга, горбатий, ноги плоскі – лопатою, пустелями він іде, на собі запас несе, багато днів не їсть, не п’є, а іде і в‘юк несе. 3. Найбільша ріка однієї з частин світу майже вдвічі коротша за свою протоку. Назвіть цю ріку та її протоку. 4. Яка частина світу розташована на двох материках, а які дві частини світу знаходяться на одному материку? 5. Країни Центральної та Південної Америки називають латинськими країнами. Чому їх так називають?

Номер слайду 7

Третій гейм« Ти – мені, я – тобі »Представники команд по черзі задають свої запитання один одному, при цьому точно вказується, хто саме буде відповідати.

Номер слайду 8

Четвертий гейм«Темна конячка»

Номер слайду 9

Запитання для першої команди. 1. Чи є такі географічні об’єкти на узбережжі Австралії: - затока Географа; - протока Ботаніка; - мис Натураліста. 2. Географічне положення цього острова, розташованого в Середземному морі, іноді порівнюють з футбольним м’ячем біля носка італійського чобота. Що це за острів? 3. Долина смерті-це… - високогірне плато, на якому проводяться зйомки кримінальних телесеріалів; - найнижча точка материка з абсолютною висотою – 85м; - долина річки, води якої насичені сірководнем.

Номер слайду 10

Запитання для другої команди. 1. Індіанці, що мешкали по берегах Амазонки, почали носити калоші, а також водонепроникні чоботи-панчохи набагато раніше, ніж європейці, роблячи надрізи на корі дерев. Індіанці видобували сік та обмазували ним ноги. Дерево має назву: - гевея; - какао; - хінне. 2. В Європі є два великих півострови. Один омивається чотирма морями двох океанів, а інший – п’ятьма морями одного океану. Що це за півострови та водами яких морів вони омиваються (Скандинавський півострів – Балтійське, Північне, Норвезьке, Баренцеве моря; Апеннінський п-ов- Адріатичне, Іонічне, Середземне, Тірренське, Лігурійське)3. Нгоронгоро – це … - ліва притока Замбезі; - заповідник на захід від Кіліманджаро; - озеро на сході Алжиру.

Номер слайду 11

П’ятий гейм До карти запрошуються капітани команд. Показати географічні об’єкти на карті світу. Перша команда Друга команда. Панамський канал; острів Гренландія;острів Мадагаскар; Маріанський жолоб;Середземне море; озеро Тітікака; річка Конґо; гора Джомолунгма;гори Кордильєри; півострів Аляска; протока Дрейка; пустеля Сахара; Великі озера; течія Західних Вітрів. Мексиканська затока; острів Нова Гвінея;Чорне море; півострів Сомалі;Річка Дніпро; Саргасове море «Мандрівка по материках і океанах»

Номер слайду 12

Шостий гейм Конкурс для болільників 1. Назви багатьох держав Африки однакові або близькі за звучанням до назв природних об’єктів на їхній території. Знайдіть і назвіть ці держави. 2. Найбільша в світі річкова магістраль Міссісіпі-Міссурі за водоносністю посідає 5 місце в світі . Які ріки за водоносністю перевищують Міссісіпі? 1. Назвіть європейську державу, значна частина якої лежить на півострові, а її столиця на острові. 2. Назва якої країни Південної Америки вказує на особливість її географічного положення

Номер слайду 13

Сьомий гейм «Гонка за лідером»

Номер слайду 14

ВІТАЄМО ПЕРЕМОЖЦІВ

Номер слайду 15

ДЯКУЄМО ЗА УЧАСТЬ У ГРІ!

pptx
Додано
11 лютого 2020
Переглядів
833
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку