Презентація до позакласного заходу з математики "Математичний бій,раунд 2"

Про матеріал
Презентація позакласного закладу з математики, може використовуватись для учнів різних класів. Захід має розважальний, пізнавальний характер. Активує інтерес учнів до предмету .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розважально-пізнавальна гра “ Математичний бій, раунд 2”

Номер слайду 2

Конкурс “ Відгадай кросворд” по горизонталі: 1. число, що є остачею при дії віднімання. 4. Вимога знайти невід'ємне число, якщо відомі числа і залежності між ними та шуканим числом. 6.Міра вимірювання кутів. 7. Результат дії додавання. 10. Цифра. 11. Геометрична фігура. 12. Геометричне місце точок площини, що рівновіддалені від даної точки. 13. Паралелограм з прямими кутами. 14. Результат дії ділення.

Номер слайду 3

* * По вертикалі: 2. Збірник задач. 3. Відстань від центра кола до будь-якої точки кола. 4.Дільник дробу. 5. Ділене дробу. 8. Відрізок, який спо­лучає вершину трикутника з серединою його сторони. 9. 1/180 частина розгорнутого кута. 13. Рівність, яка є правильною при будь-яких допустимих значеннях, які вона містить. Конкурс “ Відгадай кросворд”

Номер слайду 4

Кросворд для глядачів По вертикалі: 2. Фігура, що має три сторони. 4. Результат дії ділення. 6. Перше натуральне число. 8. Фігура, що складається з двох променів, які виходять з однієї вершини. 9. Що ми знаходимо, коли до різниці додаємо від'ємника. 10. Числа, при додаванні. 11. Чотирикутник, в якого тільки дві протилежні сторони паралельні. 14. Число на яке ділять.

Номер слайду 5

* * Кросворд для глядачів По горизонталі: 1. Чотирикутник , в якого всі сторони рівні. 3. Чотирикутник, в якого діагоналі є бісектрисами кутів. 5. Результат дії множення. 7. Промінь, що ділить кут пополам. 12. Результат дії додавання. 13. Фігура, що складається з чотирьох точок,що послідовно сполучені відрізками. 15. Число, яке ділять. 16. Що отримаємо, якщо від зменшуваного віднімемо різницю. 17. Результат дії віднімання. 18. Число при множені.

Номер слайду 6

* м е р і з н и ц я р д а а і з а д а ч а г д а н а и р а д і а н а ч а с т к а у а м н е д с е и л у н к ь с у м а н н т р и т р и к у т н и к к к о т к о л о ж п р я м о к у т н и к і с т ь Відгадка до кросворду

Номер слайду 7

Відгадка до кросворду к в а д р а т р о м б и к ч д о б у т о к б і с е к т р и с а т д с к н и з д т т у и н с у м а ч о т и р и к у т н и к е д д а а н і а п ш д і л е н е е у ь о ц в і д є м н и к р і з н и ц я а и я м н о ж н и к е

Номер слайду 8

Конкурс “Ти мені, я тобі” Команди обмінюються запитаннями!

Номер слайду 9

* * Капітани вибирають навмання розділ, і за 2 хвилини дають як умога більше правильних відповідей Конкурс капітанів Розділ «Алгебра» Розділ «Геометрія» Розділ «Загальні питання математики»

Номер слайду 10

Конкурс капітанів Розділ «Алгебра» 1. Автор(и) підручника з алгебри, за яким ви навчаєтесь. 2. Як називається вираз b2-4ac відносно виразу ax2+bx+c ? (Відповідь: дискримінант.) 3. Як називається сума кількох одночленів? (Відповідь: многочлен.) 4. Графік квадратичної функції. (Відповідь: парабола.) 5. Залежність змінної y від змінної x , при якій кожному значенню x відповідає єдине значення y. (Відповідь: функція.) 6. Як називається знак √ ? (Відповідь: радикал або квадратний корінью) 7. Як називається графік зворотної пропорційності? (Відповідь: гіперболаю)

Номер слайду 11

* * 8. Число, що задовольняє рівняння? Конкурс капітанів 15. Сума коренів рівняння x2 -5x+6=0. 14. Корінь рівняння x2 =-16. 13. Наочне зображення функціональної залежності. 12. Рівність що є правильною для всіх значень змінних, які входять до неї. 11. Незалежна змінна функції. 10 . Графік функції y=kx+b . 9. Добуток кількох однакових множників. (Відповідь: корінь.) (Відповідь: степінь.) (Відповідь: пряма.) (Відповідь: аргумент.) (Відповідь: тотожність.) (Відповідь: графік.) (Відповідь: такого не існує.) (Відповідь: 5.)

Номер слайду 12

Автор(и) підручника з алгебри, за яким ви навчаєтесь. 2. Напрямлений відрізок. 3. Твердження, що вимагає доведененя. 4. Відрізок, що сполучає протилежні вершини многокутника. 5. Твердження, що не викликає сумнівів. 6. Сума довжин усіх сторін многокутника. 7. Паралелограм, у якого всі кути прямі. Конкурс капітанів Розділ «Геометрія» (Відповідь: вектор.) (Відповідь: теорема.) (Відповідь: діагональ.) (Відповідь: аксіома.) (Відповідь: периметр.) (Відповідь: прямокутник.)

Номер слайду 13

8. Перетворення однієї фігури в іншу, при якому зберігається відстань між точками фігур. Конкурс капітанів (Відповідь: прямий кут.) 15. Половина розгорнутого кута. (Відповідь: зовнішній кут.) 14. Кут, суміжний з кутом трикутника при даній вершині. (Відповідь: медіана.) 13. Відрізок, що сполучає вершину трикутника із серединою його сторони. (Відповідь: трикутник.) 12. Фігура, утворена замкнутою ламаною з найменшою кількістю ланок. (Відповідь: діаметр.) 11. Найбільша хорда кола. (Відповідь: дотична.) 10. Пряма, що має тільки одну спільну точку з колом. (Відповідь: синус.) 9. Відношення протилежного катета до гіпотенузи. (Відповідь: рух.)

Номер слайду 14

Конкурс капітанів (Відповідь: 999.) 6. Найбільше трицифрове число? (Відповідь: дев'ять.) 5. Скільки нулів у записі числа мільярд. (Відповідь: 23см.) 4. Що більше: 2дм чи 23 см? (Відповідь: 90.) 3. Чому дорівнює кут у квадраті? (Відповідь: кому.) 2. Який знак слід поставити між числами 3 і 4, щоб отримати число більше від 3 і менше від 4? (Відповідь: нулю.) 1. Чому дорівеює добуток усіх чисел? Розділ «Загальні питання математики»

Номер слайду 15

Конкурс капітанів 7. Число, на яке неможна ділити? (Відповідь: одне з чисел обов'язково має допрівнювати одиниці.) 15. Сума яких двох цілих чисел більше від їх добутка? (Відповідь: частка.) 14. Результат ділення. (Відповідь: 10.) 13. Скільки існує цифр? (Відповідь: 2.) 12. Найменше просте число. (Відповідь: 1/3.) 11. Яку частину 1 хвилини становить 2 секунд? (Відповідь: 1см.) 10 . 1% метра. (Відповідь: 4м.) 9. Розмір кола 8 см. Визначте його радіус. (Відповідь: сто.) 8. Півсотні поділити на 1/2? (Відповідь: нуль.)

Номер слайду 16

Історична хвилина Числа Фібоначчі Цікаві факти з математики

Номер слайду 17

Конкурс “ Магічний квадрат” Найстаріший магічний квадрат вважається квадрат, знайдений у древньому китайському рукописі. Сума чисел від 1 до 9 на діагоналях, стовпцях і рядках дорівнює числу 15.Цей квадрат зустрічається на титульній сторінці арифметичної книги 1625 року. На ній Евклід тримає дошку з даним магічним квадратом. Командам пропонується заповнити даний квадрат.

Номер слайду 18

Посміхніться! Першокласника тягнуть в школу. Він впирається і кричить: - Одинадцять років !!! За що !!??? - Алло! Це класний керівник п’ятого “А”? Мій син сьогодні не зможе прийти в школу. - А хто це говорить? - Це мій тато. - Так, дітки, сьогодні ми будемо писати контрольну роботу. - А калькулятором можна буде користуватися? - Можна. - А логарифмічними таблицями? - Можна! -Запишіть тему контрольної: “Історія становлення Галицько-Волинського князівства”. Вчительці української мови приснився кошмар: Азаров диктує, а Янукович пише…

Номер слайду 19

V тур — Тату, сьогодні в нас у школі скорочені батьківські збори. — Як це — скорочені? — Ти, я і директор. — Вовочка, побачивши біля школи недавно установлену вивіску: “ЗМЕНШ ШВИДКІСТЬ, ПОПЕРЕДУ ШКОЛА!” – говорить сам собі: — Дурні, чи що? Можна подумати, туди хтось бігцем біжить! Учитель цікавиться: — Чому ти не був учора в школі? — Ви ж казали, якщо я не виконаю домашнього завдання, щоб у школі не з'являвся...

Номер слайду 20

Вчитель математики, заглянувши в зошит учня, був вражений мудрими обчисленнями: - Один з нас збожеволів , Сидоров! Наступного дня Сидоров кладе на стіл конверт - Що в ньому? - запитує вчитель - Довідка про те, що я не божевільний.

Номер слайду 21

Конкурс “ Магічний квадрат” 8 1 6 3 5 7 4 9 2

Номер слайду 22

Обман зору Тест на втому Ілюзія зору

Номер слайду 23

* *

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. САБУРОВА ВАЛЕНТИНА
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
9 березня 2021
Переглядів
1034
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку