Презентація до правовового квесту "Я знаю свої права"

Про матеріал
- Формувати знання учнів про права дитини, поняття про нерозривний зв’язок прав та обов’язків,уявлення про захист прав дитини в Україні, вміння розрізняти дійсне та уявне порушення прав; - Розвивати навички роботи в групах, логічне мислення, вміння виділяти головне в тексті, пам’ять; - Виховувати повагу до прав людини, співчуття до людей, чиї права порушуються, взаємоповагу, толерантність.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Маршрутний лист – знаходиться в інструктора. На кожному етапі інструктори заносять в нього бали , зароблені командою. Текст Конвенції про права дитини. На кожному етапі команда звертається до тексту цього документа, щоб знайти відповіді на питання або підказку.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

У 2011 році було введено посаду уповноваженого Президента України з прав дитини. Конвенція ООН про права дитини містить 54 статті. В них ви знайдете 40 прав, які має дитина. У статті 1 Конвенції визначено вік людини, що вважається дитиною. Дитина – це людська істота до досягнення нею 18 – річного віку. Всі права можуть бути класифіковані за певними принципами:- “ПІКЛУЙТЕСЯ ППРО МЕНЕ”,- “НЕ ЗНУЩАЙТЕСЯ НАДІ МНОЮ”,-”Я МАЮ ВЛАСНУ ДУМКУ”,- “СПЕЦІАЛЬНИХ ПОТРЕБ”.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Тестові завдання етапу “Старт” 1. Б2. Б3. Б4. В5. А6. В7. Б8. ВЗа кожну правильну відповідь – 1 бал

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

pptx
Додано
21 січня 2022
Переглядів
238
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку