Презентація до проекту "Людина без книги як - людина без води"

Про матеріал
Досвід показує, що ті діти, яким читали книги в дитинстві, розповідали казки, ставши дорослими, багато читають. Читання допомагає дитині краще пізнати рідну мову, розвиває фантазію. Вважається, що читати не люблять саме ті діти, у сім'ях яких не було традиції читання вголос. Погано так само, коли дитину змушують читати в ранньому дитинстві, очікують від нього великих успіхів, це може відбити бажання у дитини до читання. Не відмовляйте дитині, коли він просить послухати, як він сам читає.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Я вітаю сонечко: «Здрастуй золоте!»Я вітаю квіточку: «Хай собі росте!»Я вітаю дощик: «Лий як із відра!»Друзів, гостей привітаю:«Зичу вам добра!»Я вітаю цілий клас,Я вітаю, друзі, вас!

Номер слайду 2

ЛЮДИНА БЕЗ КНИГИ,ЯК КРИНИЦЯ БЕЗ ВОДИЗАХИСТПРОЕКТІВЛЮДИНА БЕЗ КНИГИ ,ЯК КРИНИЦЯ БЕЗ ВОДИ

Номер слайду 3

ЧИТАЙТЕДІЗНАВАЙ-ТЕСЬЛЮБІТЬБЕРЕЖІТЬШАНУЙТЕ

Номер слайду 4

ПАСПОРТ ПРОЕКТУНазва. Людина без книги, як криниця без води. Мета. Дізнатись ,як книжка прийшла до людей; яким є значення книги в житті людини; викликати інтерес до читання; розвивати зв’язне мовлення, навички читання, творчі здібності, артистизм; вчити любити і цінувати книжки, дбайливо до них ставитись. Виконавці. Бібліотекар,учитель, батьки, учні 4 класу. Анотація. Проект спрямований на пошукову роботу учнів, формування в них пізнавального інтересу до книги, її історії; виховання розумної, відповідальної, організованої особистості. Тип проекту. інформаційно-творчий.

Номер слайду 5

ПЛАН РОБОТИНАД ПРОЕКТОМІ. Зацікавлення дітей проблемою: «Який шлях пройшла книга, щоб «з’явитись» на уроці?»ІІ. Визначення теми і мети проекту, та його актуальності.ІІІ. Запитання для пошукової діяльності.ІV. Визначення джерел інформації. V. Опис бажаних кінцевих результатів. VІ. Об’єднання дітей в творчі групи: - Історики; - Довідкове бюро; - Творчі дослідники; - Читачі. VІІ. Розподіл завдань по групах. VІІІ. Встановлення терміну виконання: листопад.

Номер слайду 6

ІСТОРИКИЩо було сторінками найдавніших книг.2. На чому ще писали люди.3. З чого робили легкі книжки.4. Яку рослину використовували для виготовлення книги.5. Чи були ці книги зручними у користуванні.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Довідкове бюро1. Як виникла сучасна книга.2. Поява паперу.3. Стародавня книга на Україні.4. Перші друковані книги.5. Сучасне друкування книг.

Номер слайду 9

Творчі дослідники1. Зібрати матеріал «Книга – джерело знань» /прислів’я, загадки, вислови/2. Підібрати сценку, у якій би розкривалося значення книги в житті людини.

Номер слайду 10

ЗАГАДКИ про КНИЖКУ Мовчить, а сто дурнів вчить. Не кущ, а з листочками, Не сорочка, а зшита,Не людина, а навчає. Дуже я потрібна всім-І дорослим, і малим,Всіх я розуму учу,А сама завжди мовчу. Завжди можу стати в пригоді,Моїх вам порад не злічить,І кажуть про мене в народі:«Мовчить, а сто дурнів навчить.»Паперовий кораблик щодня. Перевозить у трюмах знання. Після плаванняцей корабель. Повертається в рідний портфель.

Номер слайду 11

ПРИСЛІВ’Я І ПРИКАЗКИХто багато читає, той багато знає. Книга вчить, як на світі жить. Читання – ось найкраще навчання. Мудрим ніхто не вродився, а навчився. Книга – ключ до знань. Книга – це багатий сад, в якому є корисне і прекрасне. Книга – велика сила. Розум без книги, як птах без крил. Книга – твій друг, без неї як без рук. Книга допоможе в труді, виручить в біді. Книга – джерело знань. Одна книга тисячі людей навчає. Книги читати – усе знати. Життя без книжок – небо без зірок.rrrrrrrrrrrrrrr

Номер слайду 12

ВИСЛОВИ ПРО КНИГУ…Учітеся, читайте.І чужого научайтесь,І свого не цурайтесь. Т. Г. Шевченко. Книги – морська глибина: Хто в них пірне аж до дна,Той, хоч і труду мав досить,Дивнії перли приносить.І. Франко. Любіть книгу,У книги люди, наче бджоли в соти. Знесли духовний чародійний мед. Д. Павличко

Номер слайду 13

Диво, диво – дивина –Дла вас в нас є новина. Це не приказка й не жарт,Запрошуємо вас у театр. Казкова вистава«КНИЖКОВЕ ЦАРСТВО»Дійові особи: Ведуча, Королева книг,Діти, Баба Яга, Книжки, Знайко,Ледар, Жучка, Книгоїд.

Номер слайду 14

ЧИТАЧІОрганізувати екскурсію до бібліотеки. Скласти правила-поради читача. Дізнатись: - Де знаходиться найбільша бібліотека. - Якими є найбільша і найменша книги.

Номер слайду 15

ПАМ‘ЯТКАБеріть книги чистими руками. Не перегинайте книжки, від цього випадають сторінки.3. Не кладіть у книжку олівці та інші предмети, від цього вона псується.4. Не читайте книги під час їжі.5. Щоб книга довше вам служила, обгорніть її.

Номер слайду 16

ПРОПОНУЄМО ВАМ : Відвідувати бібліотеку, читати книги. Любити книги, берегти їх. Учитися працювати з кни гою.

Номер слайду 17

Найбільша книта знаходиться в бібліотеці Нью-Йорка/ширина -3 м, товщина -1 м/. Найменша книга видана в 1896 році.Її розмір складає 16 міліметрів.

Номер слайду 18

Книжки – це наша праця, наша совість. Цілющої води струмок. О. Іваненкоrrr

Номер слайду 19

Наш урок пройшов швиденько,Працювали всі гарненько. Шану склали ми книжкам. Щиро дякую всім вам!rrrr

Номер слайду 20

СВЯТИЙ МИКОЛАЙ , ДО НАС ЗАВІТАЙ !rr

pptx
Додано
10 лютого 2019
Переглядів
4101
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку