Презентація до просвітницького заходу "Що робити з синдромом рятівника"

Про матеріал
Матеріали до інформаційного блоку просвітницького заходу психологічної служби для батьків/педагогів з метою підвищення психологічної компетентності та особистої усвідомленості, профілактики не екологічної комунікації. Посилання на відеоматеріали: https://www.youtube.com/watch?v=6asc9mYTkDE&t=6s
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розімкнути коло. ЩО РОБИТИ З СИНДРОМОМ РЯТІВНИКАПродовження розмови

Номер слайду 2

Коло замкнулось. Якщо ти рятівник/- ця - ти ризикуєш довести себе до емоційного вигоряння, хронічної втоми, депресії. Sales

Номер слайду 3

Якщо рятують тебе - ти відчуваєш себе безпомічним/-ою, привчаєшся до ролі жертви.

Номер слайду 4

Якщо ти відчуваєш, що рятівництво є характерним і для тебе, гарна новина — з цим можна працювати. Перш за все, важливо направити фокус уваги на себе. Що я хочу для себе? Що я відчуваю? Що зі мною відбувається, коли я бачу когось, хто потребує допомоги?

Номер слайду 5

Навіщо мені допомагати? Зрозумій правильно — позбутися синдрому рятівника не означає стати черствим сухарем і відмовляти всім допомоги, це означає допомагати екологічно. Що це означає?

Номер слайду 6

Не допомагай тому, хто про це не просить. Якщо літня людина тягне важку сумку — інша справа, але навіть в цій ситуації варто спочатку запропонувати допомогу: «Дозвольте вам допомогти».

Номер слайду 7

2. Запам’ятай, що людина не може бути абсолютно безпорадною (виняток — недієздатні люди і люди без свідомості).

Номер слайду 8

3. Допомагаючи іншому, не бери на себе більшу частину завдання — той, кому потрібна допомога, повинен взяти на себе хоча б половину.

Номер слайду 9

4. Якщо людина скаржиться на свою безпорадність в якомусь питанні, допоможи їй побачити інші джерела сили і можливостей.

Номер слайду 10

5. Залиш людям приймати рішення і брати за них відповідальність.

Номер слайду 11

6. Не роби того, що суперечить твоїм принципам і цінностям.

Номер слайду 12

ВАРТО УСВІДОМИТИ!КОЖНА ЛЮДИНА МАЄ ВІДПОВІДАТИ САМА ЗА СЕБЕ;У КОЖНОГО/-ОЇ УНІКАЛЬНІ ДУМКИ, ПОТРЕБИ Й ІНТЕРЕСИ, А ОТЖЕ І ВЛАСНІ ПРОБЛЕМИ;ЯКЩО ЗВАЛЮВАТИ ЧУЖІ СПРАВИ НА СЕБЕ - ТИ ПРОЖИВАТИМЕШ ЧУЖЕ ЖИТТЯ;ЯКЩО ТИ НАМАГАТИМЕШСЯ ВРЯТУВАТИ ВЕСЬ СВІТ - ЦЕ НЕ ЗРОБИТЬ ТЕБЕ ПОГАНОЮ ЛЮДИНОЮ.

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Додано
18 вересня
Переглядів
7
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку