Презентація до STEM - заняття "“ЧИСТА ВОДА – ЗДОРОВ'Я ДІТЕЙ

Про матеріал
Вода! Ти повертаєш нам усі сили, на які ми вже і не сподівалися... Ти не маєш ні смаку, ні кольору, ні запаху, тебе не опишеш, тобою насолоджуються, не розуміючи, що ти таке. Ти не просто необхідна для життя, ти і є життя…
Зміст слайдів
Номер слайду 1

5 клас. Підготувала: Світлана Ігорівна Новосьолова“ЧИСТА ВОДА – ЗДОРОВ'Я ДІТЕЙ”

Номер слайду 2

Вода! Ти повертаєш нам усі сили, на які ми вже і не сподівалися... Ти не маєш ні смаку, ні кольору, ні запаху, тебе не опишеш, тобою насолоджуються, не розуміючи, що ти таке. Ти не просто необхідна для життя, ти і є життя…Антуан де Сент-Екзюпері

Номер слайду 3

Номер слайду 4

¾ Землі це вода,тому деякі вчені вважають доцільніше називаючи нашу планету «Вода»Водна оболонка Землі називається гідросферою.

Номер слайду 5

Такою бачать космонавти нашу планету з космосу

Номер слайду 6

Вода — одна із найголовніших речовин, потрібних для органічного життя.  Рослини та тварини містять понад 60 % води за масою. На Землі водою покрито 70,9% поверхні. Вода здійснює у природі постійний кругообіг, випаровуючись з поверхні й повертаючись на неї у вигляді опадів.

Номер слайду 7

Значення води: Кожна доросла людина щоденно з їжею споживає в середньому майже 2 л води і не може прожити без неї більш ніж 8 діб. При втраті організмом 12 % маси води кров загускає, мов смола, і втрачає здатність рухатися кровоносними судинами, а за все своє життя людина випиває 50-60 тонн води. у тілі медузі — 95—98 %у тілі людини — 65%

Номер слайду 8

Властивості води:

Номер слайду 9

Три стани води:

Номер слайду 10

Твердий стан водиснігснігград іній

Номер слайду 11

Рідкий стан водидощроса

Номер слайду 12

Газуватий стан водитуманхмарипара

Номер слайду 13

Використання води

Номер слайду 14

Використання води

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Колообіг води в природі Це постійний обмін вологою між водною поверхнею, атмосферою й земною поверхнею.він перерозподіляє тепло й вологу між різними ділянками Землі, здійснює обмін мінеральних речовин, змінює рельєф Земної поверхні. Це одне з природних явищ, що пов’язує природні компоненти Землі в єдине ціле. Значення колообігу:

Номер слайду 17

Схема колообіг води в природі

Номер слайду 18

Колообіг води:

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Дослід №1 Для видовищного досліду знадобиться невелика скляна банка, вода, сіль, 1 скл. рослинного масла та харчові барвники. Банку слід заповнити на 2/3 водою, додати олію, харчовий барвник та сіль та насолоджуватись надзвичайним видовищем.

Номер слайду 21

Дослід №2 Для яскраво експерименту слід підготувати тарілку, жирне молоко, рідкий мийний засіб, ватні палички та харчові барвники. В тарілку додається молоко, кілька крапель барвника. У миючий засіб слід занурити ватну паличку, а потім доторкнутися нею до центру тарілки. Молоко буде рухатись, переміщуючи кольори між собою.

Номер слайду 22

Дослід №3 Для експерименту слід поставити на різних рівнях ємкості з водою, в які можна додати різнокольорову харчові барвники. Суміжні склянки поєднують між собою за допомогою смужок тканини. З часом забарвлена вода почне перебиратися з однієї ємкості до іншої.

Номер слайду 23

А вода це справжнє диво!Як прожити без води?З нею ми завжди щасливі,З нею в нас нема бідиЄ вода — ростуть рослини: Ліс, сади, рясні поля. Це чудово для людиниІ радіє вся Земля. Плавають в водичці діти,Риби у воді живуть. Розцвітають в лузі квіти.І рясні дощі ідуть.

Номер слайду 24

Домашнє завдання: Опрацювати с.135-137; скласти розповідь «Подорож краплинки»

pptx
Додано
8 грудня 2021
Переглядів
988
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку