​Презентація до теми: Прийоми свердління фанери та ДВП. Способи з’єднання деталей із фанери та ДВП. Практична робота. Виготовлення виробу.

Про матеріал

Мета:

освітня: сформувати в учнів поняття про технологічний процес свердління фанери та ДВП; ознайомитись з будовою свердла та їх типами; прийомами свердління та пристосуваннями; навчити свердлити отвори у фанері та ДВП; з'єднання деталей виробів; ознайомитись з принципами вибору способів з'єднання та порядком підготовки деталей виробу до виконання з'єднань, пристосуваннями для притискання та фіксації деталей; навчити прийомів виконання з'єднань деталей виробів з фанери та ДВП;

  • розвиваюча: розвивати політехнічний світогляд;
  • виховна:виховувати відповідальність за резуль­тат роботи, акуратність у роботі.

Компетентності: предметна, інформаційна, соціально-трудова.

Опорні поняття: свердління, свердло, будова свердла, коловорот, дриль, патрон, з'єднання деталей, кріпильний елемент,, цвяхи, клейове з'єднання.

Обладнання: столярний верстат, ручний дриль (коловорот), свердла, електронна презентація із зображеннями різних видів свердел та різальних частин інструментів, технологічним процесом різання свердлінням, мультимедійний комплекс, заготовки для свердління, набір інструментів для розмічання фанери та ДВП, цвяхи, деталі виробів, столярний верстат, струбцини, набір інструментів для розмічання фанери та ДВП, клей столярний, молоток, плоскогубці, кліщі, технологічні карти.

Тип уроку: комбінований.

pptx
Пов’язані теми
Технології, Розробки уроків
Додано
26 жовтня 2018
Переглядів
1046
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку